Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

yolka 20:23, 28 cze 2017

Nikita napisał(a)
W "szmaragdowym" od wczoraj pada a nawet leje..już 6 godzin...burze z piorunami...ciekawe jak tam wszystko wygląda....

Jeszcze wczoraj wyglądało ok....

Jeju cudo Twoje kulki i ogólna kompozycja. Brawo Magda
Nikita 00:18, 29 cze 2017

rozark – przybędę…razem z Margarete

AnnaCh – dziekuję Aniu. Moja wizytówka stworzona trochę dla z katalogowania mojej kolekcji, ale przede wszystkim jako taki mini przewodnik po hostach dla wszystkich zainteresowanych.
Widziałam wczoraj te ciemne chmury w twojej okolicy. A dziś też u ciebie była burza?

yolka – no coś ty…nie widziałaś nigdy tych kulek ??? No widzisz, musisz koniecznie do nas przyjechać, to oglądniesz w realu.
Nikita 00:28, 29 cze 2017

Popołudniu byłam w „szmaragdowym”.
Po telefonie: …”Nad ogrodem przeszła nawałnica. Powyrywane drzewa. Przyjeżdżaj !!!!”…
Wsiadłam w samochód i pojechałam…
Wczorajsza 6-godzinna burza z piorunami nie wyrządziła tylu strat co dzisiejsza 15 minutowa nawałnica.
Połamane róże i hortensje…

….berberysy leżą na kulkach bukszpanowych…na szczęście chyba nie połamane tylko jakieś takie stłamszone przez deszcz i wiatr

Pan Platan walczył dzielnie i przeżył. Stracił jedynie kija który miał być jego podporą i wsparciem w trudnych życiowych sytuacjach… Kijek nie wytrzymał i trzasnął w dwóch miejscach.

Za płotem (u sąsiada) sumak wyrwany z korzeniami…

miejscami podmyte rabaty, zalany trawnik i połamane gałęzie.

U mnie też woda stoi na trawniku

W piwnicy mam prywatny basen… w najpłytszym miejscu…

w nieco głębszym… pod wodą zalane dwa stopnie

…i żeby było weselej w domku zalana wodą weranda i w pokoju na podłodze też woda (chyba gdzieś przy oknie się lało, bo parapet też cały mokry).
Ponad dwie godziny wypompowywałam wodę z piwnicy. Jak wieczorem odjeżdżałam… niebo zrobiło się granatowe i zaczynało znowu lać
Margerytka40 06:55, 29 cze 2017

Oj,Madziu to się narobiło. Niefajny taki basen w piwnicy. Szkoda hortek,żeby choć zdążyły zakwitnąć,czekamy cały rok a tu 15 minut i po ptokach.
Gosiek33 07:26, 29 cze 2017

Buuu

Bardzo współczuję. Pocieszające, że rośliny sobie poradzą i dobrze, że z korzeniami nie powyrywało żadnego drzewka. Woda w piwnicy i domku to paskudna sprawa
AnnaCh 07:46, 29 cze 2017

Nikita napisał(a)
AnnaCh Widziałam wczoraj te ciemne chmury w twojej okolicy. A dziś też u ciebie była burza?
No oglądam te zdjęcia u Ciebie i oczom nie wierzę! U nas też przechodziły co rusz burze od 15.30 gdzieś, to co chwilę lało jak wiadrem, trawnik też mi chlupał w kilku miejscach, ale nie wiało, spokojnie było.
Myślę, że roślinki dadzą sobie radę i się podniosą Głowa do góry
jolanka 07:47, 29 cze 2017

Masakra z tym deszczem Współczuję bardzo. Nie wiem co to się dzieje w tym roku. Wszystkie plagi normalnie
Urszulla 08:20, 29 cze 2017

Czytałam wczoraj o przechodzących frontach. Widać że nad Wami się zderzyły. Zalania nie zazdroszczę.
A wcześniej takie piękne fotki. Bukszpaniki miodzio.
rozark 08:49, 29 cze 2017

fajnie że będziecie czekam
roboty miałaś co niemiara, mam nadzieję że podłogi i ściany wyschną jeszcze tego lata i grzyba nie będzie, mocno trzymam kciuki
popcorn 08:52, 29 cze 2017

Rany! Pompowałaś wodę z piwnicy? masakra!!
dobrze że kij od platana, a nie platan... szkoda by było!

cudnie u Ciebie Te kulki - jesteś mistrzynią kulkowania!!!
i masz te hosty co u Bogdzi - to te same? No boskie! Dostałam szczepkę, posadzę u Rodziców