Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Nikita 14:08, 12 lip 2017

Dorota123 – Dorotka, to jest lustro mojej babci...ona kochała zwierzęta, kochała ogród i kwiaty... Jak zmarła to wiedziałam, że jakąś cząstkę babci muszę zostawić w ogrodzie. I od razu pomyślałam, że to będzie lustro.
Już się przyjęło, że wszyscy nazywają je „przejściem na drugą stronę”...taki znak-symbol na pamiątkę po babci.
Ale, nasz racje, że wygląda jak ukryta w żywopłocie furtka do drugiego ogrodu...być może zaczarowanego ogrodu. Ha ha, już kilka osób się na to nabrało.
yolka 21:22, 12 lip 2017

Lustrem jestem zaskoczona, a do tego jeszcze pamiątka, super efekt
Krys 21:23, 12 lip 2017

Nikita napisał(a)
Dorota123 – Dorotka, to jest lustro mojej babci...ona kochała zwierzęta, kochała ogród i kwiaty... Jak zmarła to wiedziałam, że jakąś cząstkę babci muszę zostawić w ogrodzie. I od razu pomyślałam, że to będzie lustro.
Już się przyjęło, że wszyscy nazywają je „przejściem na drugą stronę”...taki znak-symbol na pamiątkę po babci.
Ale, nasz racje, że wygląda jak ukryta w żywopłocie furtka do drugiego ogrodu...być może zaczarowanego ogrodu. Ha ha, już kilka osób się na to nabrało.

Własnie ja się nabrałam limki moje pokazuję
Makusia 21:55, 12 lip 2017

Lustro wygląda świetnie! Ja bym się na pewno nabrała W centrum handlowym zawsze w lustro włażę, myśląc, że do wyjścia idę
Nikita 07:23, 13 lip 2017

yolka – no widzisz, kolejna rzecz, która musisz zobaczyć w realu. Jolu – przybywaj !!!

Krys – hi hi ...na prawdę się nabrałaś ?
Już biegnę do Cię.

Markusia – ludzie widząc lustro są zaskoczeni, ale po chwili „załapują”, że to tylko odbicie. Ubaw mieliśmy jak lustro zobaczył mój futrzak. A zaprzyjaźniony hart rosyjski jak wpada do „szmaragdowego” to od razu biegnie poprzeglądać się w lustrze.
Nikita 07:24, 13 lip 2017

Dziś sesji zdjęciowej nie będzie, bo wczoraj pochłonęły mnie prace remontowo – ziemne, czyli poszerzanie rabatek, układanie obrzeży z kostki brukowej, gdzieniegdzie poprawianie położonych płyt chodnikowych...
Mój kręgosłup długo mi tego nie wybaczy... dziś zastrajkował i w związku z tym ledwo się ruszam. Jakby tego było mało, spiekłam wczoraj na słońcu plecy, więc tak czy siak...wieeeelka doopa...dziś tylko leżę, dobrze wyglądam, pachnę...i nadrabiam zaległości na forum.
jolanka 09:02, 13 lip 2017

Fantastyczny pomysl z lustrem. Efekt jak w Zaczarowanym ogrodzie
Margarete 12:43, 13 lip 2017

Nikita napisał(a)
Dziś sesji zdjęciowej nie będzie, bo wczoraj pochłonęły mnie prace remontowo – ziemne, czyli poszerzanie rabatek, układanie obrzeży z kostki brukowej, gdzieniegdzie poprawianie położonych płyt chodnikowych...
Mój kręgosłup długo mi tego nie wybaczy... dziś zastrajkował i w związku z tym ledwo się ruszam. Jakby tego było mało, spiekłam wczoraj na słońcu plecy, więc tak czy siak...wieeeelka doopa...dziś tylko leżę, dobrze wyglądam, pachnę...i nadrabiam zaległości na forum.

A nie mówiłam że będziesz poszerzać
Od razu było wiadomo że albo cie jakies chciejstwa skusza albo twoje własne roslinki bujną sie i będzie im ciasno. Tak czy siak - roboty nie zazdroszcze - sama sie z podobna robota ociągam....z ostatecznym zrobieniem rózanki...

Niemozliwe żeby twoje hortki były takie wyrywne w porównaniu z moimi - u mnie zapączkowane wszystkie i Anabelka zaczeła ale nie az tak jak u ciebie...klmat masz inny czy co ? te 12 km na południowy zachód robi taka różnicę..?
Nikita 01:02, 14 lip 2017

jolanka - Jolu, aby uzyskać taki efekt lustro powinno stać od północnej strony, nie odbija wówczas promieni słonecznych i o każdej porze dnia daje wrażenie głębi
Nikita 01:08, 14 lip 2017

Margarete – Małgoś ...18 km na południowy zachód...18 ! Ha, ha.
A tak serio to nie mam pojęcia dlaczego taka różnica w kwitnieniu...może stanowisko mają bardziej słoneczne...bo strefa klimatyczna na pewno ta sama.

Margarete napisał(a)
A nie mówiłam że będziesz poszerzać
Od razu było wiadomo że albo cie jakies chciejstwa skusza albo twoje własne roslinki bujną sie i będzie im ciasno. Tak czy siak - roboty nie zazdroszcze - sama sie z podobna robota ociągam....z ostatecznym zrobieniem rózanki...

Co do rabatek, to na moje chciejstwa ciągle tworzę nowe...drugi raz poszerzałam już istniejącą (drugi raz tą samą). Ale tak się towarzystwo rozrosło, że większość wystawała poza obrzeża rabatki i kosząc trawnik za każdym razem troszkę im stópki podcięłam.

No, ale zobacz sama...zdjęcie z 2013 roku

i 4 lata później – dwa dni temu poszerzana rabatka (iglak nie mieści się nawet na zdjęciu)

troszkę przez te 4 lata wszystko "bujnęło" (po ilości kostki brukowej widać, że rabatka powiększyła się 300%...a sam iglaczek urósł chyba 20-krotnie)