Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Nikita 01:15, 14 lip 2017

Nie nadrobiłam wczoraj zaległości Ogrodowiskowych, bo zabrali mi internet i oddali dopiero późno w nocy. Za to miałam dużo czasu, żeby pocykać trochę fotek.
W związku z tym dziś kolejne zdjęcia, tym razem z serii: z perspektywy Dakara, czyli niski parter w „szmaragdowym”.

Nikita 01:21, 14 lip 2017

Zrobiłam sporo fotek, więc dziś jeszcze jedna sesja zdjęciowa - „Kwitnąca Królowa Cienia”

Nikita 01:24, 14 lip 2017

Margerytka40 07:43, 14 lip 2017

Madziu,pamiętam jak zaczęłam przeglądać Twój wątek to miałaś takie wąziutkie rabatki i już wtedy pomyślałam sobie,że kiedyś na pewno zaczniesz je poszerzać. Jak człek wsiąknie w to kopanie,sadzenie i co najważniejsze zaczyna mu sie podobać to co stworzył to nie ma bata.
Dorota123 08:02, 14 lip 2017

Nikita napisał(a)
Dorota123 – Dorotka, to jest lustro mojej babci...ona kochała zwierzęta, kochała ogród i kwiaty... Jak zmarła to wiedziałam, że jakąś cząstkę babci muszę zostawić w ogrodzie. I od razu pomyślałam, że to będzie lustro.
Już się przyjęło, że wszyscy nazywają je „przejściem na drugą stronę”...taki znak-symbol na pamiątkę po babci.
Ale, nasz racje, że wygląda jak ukryta w żywopłocie furtka do drugiego ogrodu...być może zaczarowanego ogrodu. Ha ha, już kilka osób się na to nabrało.
Czyli lustro z historią. U mnie po babci mam piwonie, w jej dawnym ogródku nie ma po nich już śladu, a ja mam ich całkiem sporo.
kerii 09:58, 14 lip 2017

Pięknie Ci hortki kwitną ja chodzę i wypatruje dopiero pąków )

A powiedz mi czym karmisz funkie, że tak wszystkie kwitną?
AgataP 11:41, 14 lip 2017

Nikita napisał(a)
Nie nadrobiłam wczoraj zaległości Ogrodowiskowych, bo zabrali mi internet i oddali dopiero późno w nocy. Za to miałam dużo czasu, żeby pocykać trochę fotek.
W związku z tym dziś kolejne zdjęcia, tym razem z serii: z perspektywy Dakara, czyli niski parter w „szmaragdowym”.

Madzia za jasną cholerkę nie pamiętam - masz variegatusa z rh? Czy to inna trawa? Chciałam właśnie poczynić takie zestawienie ale nie wiem jak z warunkami świetlnymi?
Jak u Ciebie sobie radzi? o ile to variegatus...
perspektywa bardzo mi się podobała - możesz dać Dakarowi aparat
Nikita 20:29, 14 lip 2017

Margerytka40 - Asiu, staram się nie zmieniać rabatek, bo te co są raczej mi się podobają...najwyżej jakieś małe poprawki albo jeżeli coś wypadnie. Ciągle tworzę nowe rabatki choć miejsca już dawno brak. Ale jeśli coś wyłazi z rabaty, bo się tak rozpanoszyło i atakuje ścieżki to jest wtedy mus poszerzyć...wiec poszerzam...ale to już taka nasza przypadłość ogrodowiskowa...poszerzamy, poszerzamy i poszerzamy.

Dorota123
- fajnie mieć w swoim ogrodzie jakąś cząstkę kogoś bliskiego...niby nic...a jednak bardzo wiele. Ja u siebie mam dwa rododendrony posadzone ręką mojej matki chrzestnej...mają chyba ze 20 lat.

kerii
- niczym je nie karmię. Kiedyś, wiosną sypałam azofoskę, ale wtedy szalały i nie mogłam ich okiełznać. Teraz zostawiłam je same sobie...nic nie kombinują i są bardzo happy.

AgataP - Agatko, to nie variegatus to Spartyna grzebieniasta. Rośnie to to ogromne trawiszcze (tak do 150 cm),ale fajnie wygląda jak buja się na wietrze. Zadołowana jest u mnie w wielkiej donicy bo rozłazi się trochę na boki. Ale w sumie jest ok.
gierczusia 10:30, 15 lip 2017

Jeżusiczkuuuu jakie piękne hostowo no i mogę i ile tego , echhhhh { westchnęła baba z mikro ogródkiem }
Buziol jest cudnie
Bogdzia 21:17, 15 lip 2017

Dakar ma piekne widoki. Hosty masz śliczne grad ci ich zupełnie nie zniszczył, u mnie nie mogą sie pozbierac , liscie w paski pociete.