Kasiu, ile kosztowały nasiona?
Ja zamiast siać kupiłam rozmaryn w doniczuszcze w markecie R za jakieś 5zł. Przesadziłam go do większej z lepszą ziemią. Przycinam, jak mi zioło do potraw potrzebne. Skuś się, rozmaryn znajdziesz wśród ziół. Teraz powinien się już pokazać
to może lepiej wywalić i zrobić nowe nasadzenia? albo zwalczać od razu ....
Zaczęłam je tłuc, jak tylko pojawiają się na powierzchni. . Szkoda mi tego rozmarynu. W tamtym roku nie dochowałam się żadnego, a w tym z całego papierka nasion wyszło mi tylko 5 sztuk.
Kasiu, ile kosztowały nasiona?
Ja zamiast siać kupiłam rozmaryn w doniczuszcze w markecie R za jakieś 5zł. Przesadziłam go do większej z lepszą ziemią. Przycinam, jak mi zioło do potraw potrzebne. Skuś się, rozmaryn znajdziesz wśród ziół. Teraz powinien się już pokazać
Nasiona też coś koło 5 złotych kosztowały. Więcej nie wezmę się za sianie rozmarynu. Muszę poszukać gotowców. Mam w doniczce oregano, majeranek i bazylię. Też podcinam jak mi potrzebne.
ojoj, grypisko na koniec zimy.... te przedszkola to siedlisko wirusów i bakterii wszeklakich ! jeszcze chwilka i będę je podejrzewać o robale na szczęście mój synio zdrowy (odpukać!).
A co do siewek, to czasem gra nie warta świeczki.... chyba.