Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na skraju sadu

Ogród na skraju sadu

Neska 20:22, 04 maj 2011

Syla napisał(a)

Tylko te hosty tam jabłonka może zbombardować. Korona jest dość duża.

To można zastąpić irgą Major ... - cena do przyjęcia ok 9zł/szt

A gdzie hosty?
Neska 20:38, 04 maj 2011

Sylwia marudzę przepraszam, ale u mnie wrzosy i wrzośce chyba nie dadzą rady. One raczej nie polubią mojej ciężkiej, wilgotnej gleby z wysokim poziomem wód gruntowych. Dla nich musi być chyba bardziej przepuszczalne podłoże.
Syla 21:01, 04 maj 2011

Nie wiem czy zwróciłaś uwagę ale hortensje np potrzebują gleby próchniczej.
Do każdej rośliny dopasowuje się podłoże. Ja u siebie również mam glinę a do wrzosowiska będę robiła specjalną mieszankę gleby przepuszczalnej, kwaśniej wynieszanej z gruboziarnistym piastkiem.

Przypuszczam , ze w Twoim ogrodzie znajdzie się zacienione miejsce odległe od drzew dla Hosty
Neska 21:07, 04 maj 2011

Syla napisał(a)
Nie wiem czy zwróciłaś uwagę ale hortensje np potrzebują gleby próchniczej.
Do każdej rośliny dopasowuje się podłoże. Ja u siebie również mam glinę a do wrzosowiska będę robiła specjalną mieszankę gleby przepuszczalnej, kwaśniej wynieszanej z gruboziarnistym piastkiem.

Przypuszczam , ze w Twoim ogrodzie znajdzie się zacienione miejsce odległe od drzew dla Hosty

Oj te hosty Dzięki. Po przymrozkach poszaleje
kaisog1 21:29, 04 maj 2011

Kasia no ja też byłam zdziwiona tym atakiem zimy... Stałam jak wryta przed oknem chyba dobre 20 minut. A potem rzuciłam się na balkon żeby sadzonki pozabierać.... Mam nadzieje jednak, iż rosliny jednak sobie poradzą

P.S Sylwia kolejna super robota
Neska 21:30, 04 maj 2011

kaisog1 napisał(a)
Kasia no ja też byłam zdziwiona tym atakiem zimy... Stałam jak wryta przed oknem chyba dobre 20 minut. A potem rzuciłam się na balkon żeby sadzonki pozabierać.... Mam nadzieje jednak, iż rosliny jednak sobie poradzą

P.S Sylwia kolejna super robota

Tak i teraz zdecyduj się na coś. Tego szkoda, tego żal
Syla 21:42, 04 maj 2011

Kasiu ale nad czym się zastanawiasz .... należy działać i tyle .... Może jeszcze ktoś podsunie swoje pomysły na Twoją rabatę a jak nie i tego się obawiam to działaj wg swoich planów.

Ps. Kaisog1 ... dzięki za dobre słowo
Neska 21:59, 04 maj 2011

Syla napisał(a)
Kasiu ale nad czym się zastanawiasz .... należy działać i tyle .... Może jeszcze ktoś podsunie swoje pomysły na Twoją rabatę a jak nie i tego się obawiam to działaj wg swoich planów.

Ps. Kaisog1 ... dzięki za dobre słowo

Sylwia a jak się nie zastanawiać jak każdy Twój projekt fajny. Będzie ok. Dobrze, że można na Ciebie liczyć. Teraz jakoś ruszę z tą rabatą. Właśnie zaczęłam sobie to rozrysowywać dokładnie na metry.

Dzięki jeszcze raz.
Syla 22:08, 04 maj 2011

Rysunek zrobiony jest w skali 1:100 . Od drzewa do żywopłociku z bukszpanu wyszło 13m a największa szerokość 9,4m. Wielkość roślin ujęta jest w rozmiarze dziesięcioletnim.
Syla 21:47, 05 maj 2011

znalazłam coś jeszcze dla Ciebie , może akurat przypadnie Ci do gustu i nie chodzi tu o mrówkę giganta a o studzienkę

"Poradnik domowy Kwietnik maj 2011"