Mnie też bardzo się podoba pokrój świdośliwy, ona tak naturalnie fajnie przyjmuje piękne kształty, taka...zwiewna jest. To lamarcka jest? Myślisz, że urośnie duża czy zatrzymuje się do 5 m?
U mnie cisza, bo ogród dzieczeje od miesiąca bez opiekuna . Ale plany są, kilka fotek i zakupy zrobione, więc jak już się uporam z innymi obowiązkami, to coś pokaże. Ale to nie będzie nic nowego. Zaskoczenia nie szykuje, chyba, że scierniskiem i zaroślami chwastowymi.
Na razie nie miałam czasu na poszukiwania brzozy. Byłam w jednej szkółce, ale mieli tylko jednopienne.
U mnie śś drugi sezon i wyraźnie jej ulżyło w gruncie. Ładnie podrosła, zagęściła się i jest pięknie zielona. Donica wyciągnęła z niej w szkółce siły witalne. Też wypuszcza od dołu coraz pokaźniejsze odrosty, na razie jeszcze nie zastanawiałam się, co robic z nimi .
Witaj, ostatnio odwiedzałam Twój wątek i bardzo mi się podoba styl ogrodu .
Mam jedną świdośliwę i też się nad nią zastanawiałam w kontekście nowej rabaty, ale jednak brzoza przeważa, ponieważ uwielbiam zimą tę biel pnia i gałęzi.
Erecta jest fajna, podoba mi się też Green Carpet i Kobold, ale na razie nie mam pomysłu na nie . Kupiłam za to trzy bordowe, z których w przechowalniku po miesiącu w półcieniu zrobiły się zielone ...
Hej, może w końcu zacznę działać na nowej rabacie, mam już wszystkie sadzonki prócz kluczowej, czyli brzozy...
Seslerię polubiłam za to, że jako nieliczna wytrzymuje u mnie na południowej wystawie i wygląda dobrze, w przeciwieństwie do rozplenic, które mimo podlewania, wiglotnego podłoża, zwijają się.
Kilka fotek, stan bieżączy, to co nadaje się ewentualnie do pokazania. Po miesiącu nieobecności w ogrodzie, mam więcej chwastów niż tego, co powinno rosnąć na rabatach .