Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Jagodaa 12:00, 10 cze 2014

Ivvvona napisał(a)
Jagoda, zaglądam zobaczyć co u Ciebie, od wczoraj nadrabiem zaległości na O. Fajnie, że murek już za moment powstanie, będe podglądać sprawozdanie z realizacji Pozdrawiam

Iwonko, Twoje zaległości są w pełni uzasadnione , Ty masz teraz inne przyjemności na głowie .
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam .
Jagodaa 12:05, 10 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)
O już wiem gdzie będzie murek. Bardzo konweniuje

Tak mi się właśnie wydawało, że dzięki tej budowie powoli zacznę spinać wszystko w całość i nadawać ogrodowi bardziej wyraźny charakter. Do tego prosty mur doda rabacie geometrycznego kształtu, zamknie poczochrane berberysy w ramie, no i pokaże je, bo aktualnie znikają na tle dalszej zielonej perspektywy.
Jagodaa 12:08, 10 cze 2014

Mury pną się do góry! Na dziś praca zakończona. Położona została jedna warstwa bloczków. Jutro ciąg dalszy, gdy podstawa ustabilizuje się. Pan jest fajny i potwierdził sobie, że ten mur to po to, aby wyeksponować rabatę. Fajnie współpracować z kimś, kto rozumie o co mi chodzi.
Magda70 12:11, 10 cze 2014

o ta!! Zdecydowanie...
Ja miałam kiedyś pana...co mi fontannę typu chłopiec z siusiorkiem proponował w moim ogrodzie....masakra.
Jagodaa 13:23, 10 cze 2014

Magda70 napisał(a)
o ta!! Zdecydowanie...
Ja miałam kiedyś pana...co mi fontannę typu chłopiec z siusiorkiem proponował w moim ogrodzie....masakra.

Uwielbiam takich doradców . Mnie ostatnio pani przy zamawianiu drzwi przekonywała, że beznadziejne klamki wybrałam i była obrażona, że nie skłoniłam się do jej sugestii .
Jagodaa 13:24, 10 cze 2014

W Katowicach grzmi i błyska się, a miało podobno jeszcze dziś nie padać... oby tylko gradu nie było!
Ivvvona 14:28, 10 cze 2014

U nas wlaśnie po burzy, od razu lepiej
Jagodaa 16:44, 10 cze 2014

W końcu tylko na razie postraszyło, ale jest pochmurno i pewnie prędzej czy później jakieś atrakcje będą... Nie wiem, czy gorąco nadal, ale chyba tak, bo ludzie na zewnątrz "porozbierani", ja jeszcze tkwię w sztucznych 21st i już przebieram nogami....
tusiawka 17:03, 10 cze 2014

Murek będzie tam super pasował, tylko czy warzywa nie bedą miały za ciemno. One uwielbiają słońce.
Jagodaa 22:00, 10 cze 2014

tusiawka napisał(a)
Murek będzie tam super pasował, tylko czy warzywa nie bedą miały za ciemno. One uwielbiają słońce.

Wydaje mi się, że powinny mieć w tym miejscu dobre warunki. Tam gdzie betonowy płot (murek stoi prostopadle do niego), to strona południowa. Jabłoń będzie przycięta, przerzedzona, brzoza lekko też, więc dużo mocnego słońca będzie docierać do skrzyń. W godzinach rannych jest tam z kolei słońce od wschodu. Przyglądam się temu od jakiegoś czasu, aby ocenić czy to dobre miejsce na warzywniak...