Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Jagodaa 22:15, 11 mar 2014

Iwonko, oby tylko w paczce było co oglądać, bo to z netem nigdy nie wiadomo.
gusiarz 08:39, 12 mar 2014

Jagoo... nie sadź traw po dwie w dołek... one tak szybko rosną! Szkoda kasy. Naprawdę! Zaufaj
Pewnie już pisałam - na moim wątku trzecie zdjęcie na pierwszej stronie - to początek moich misków - późna wiosna... prawie ich nie widać na zdjęciach! Taki jakiś szczypiorek. A potem na kolejnych zdjęciach - to już sierpień - znaczne zagęszczenie. Po posadzeniu nie szlej z nawozem. Po kilku tygodniach podsyp tylko azofoską lub innym nawozem azotowym - więcej nie ma sensu nawozić. Nawożę naprawdę tylko raz w sezonie - wiosną. Czasem jak ci wody z florkiem zostanie z podlewania innych roslin - wlej troszkę. I tyle
Jagodaa 08:42, 12 mar 2014

Może i racja.... Gracki będę dosadzać do trzech, które już mam (fajne kępy się już zrobiły) i nie chciałabym, aby te dwa nowe odstawały bardzo wielkością, stąd pomysł.
Juzia 09:39, 12 mar 2014

Miskanty rosną na potęgę. W tamtym roku może trochę słabiej...wszyscy narzekali...ale ogólnie to jest ok.
Ja kupiłam sobie ogólnie...9 miskantów. A teraz mam 30 sztuk! Przez dwa lata
Jakbym nie dzieliła to bym miała niezłe kępy
Jagodaa 10:12, 12 mar 2014

Fakt, tak miałam w zeszłym roku z Gracillimusem. Morning Light już tak szybko nie rósł, ale wsadziłam go w końcówce sezonu, więc może dlatego.
gusiarz 12:14, 12 mar 2014

Jagoo to podziel te które już masz na równe kępy np. na połówki. Wilk syty i owca cała... a jeszcze kasa w kieszeni zostanie
Ubiegły rok był gorący i suchy - dla traw może trochę gorszy, ale u mnie nawet tego nie zauważyłam . Betonowanie zakończone... idę pryskać promanalem. To już ostatnia chwila...
Jagodaa 12:19, 12 mar 2014

Ja na promanal się spóźniłam (chyba), nawet nie mam preparatu, a pogoda niedługo ma się zmienić. Cis mam jeden, od zeszłego roku stożek się formuje. Na bukszpan by się przydał.

Cel nieodwołalny to zrobienie oprysku na grzyba.

Ciekawa jestem tych miskantów, które przyjdą, bo po 5,5 były (więc wydatek nie jest kosmiczny). Na zdjęciach całkiem fajne, ale... Okaże się.
Jagodaa 12:20, 12 mar 2014

PS. Aga, zrób jakieś fotki, ja tak lubię u Ciebie zdjęcia oglądać .
Jagodaa 19:04, 12 mar 2014

Zadanie dnia: PRZESADZANIE ŻURAWEK tak, aby zniwelować falę i utworzyć proste linie. Nie skończyłam całej operacji, bo zrobiła się szarówka, a musiałam jeszcze podlać pseudo trawnik.

Tak wygląda teraz mój żywopłocik. Żurawki z ostatniego rzędu dałam do przodu, a ich miejsce zajmie turzyca Ice Dance. Przy okazji zajrzałam w korzenie, ale o tym cicho sza, odpukać.

Z prostokątną obwódką ta rabata wydaje mi się bardziej uporządkowana, nie taka "przegadana". Żurawki dojadą do bukszpanu. Taki piękny szkic na szybko zrobiłam:

Wysokie trawy to ML, fioletowe - kocimiętka, drzewo - Pissardi.

Może być?
aga_szsz 19:10, 12 mar 2014

Ja, wielki znawca
powiem, że fajnie jest!
Lepiej z kwadratem...

a na tle żywopłotu są jeszcze hortki??