Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Jagodaa 17:27, 09 mar 2014

Nikita napisał(a)
Jagódko macham weekendowo. Ale pracowity dzień miałaś. Ja mam zaplanowaną ogródkowo niedzielę.

A ja dla odmiany dziś leżakowałam w słoneczku (chmurki nie uświadczysz do teraz) i snułam plany. Zrobiłam trochę orientacyjnych pomiarów i podlałam świerki, bo jednak na deszcz nie liczę. I tak cały dzień minął mi na siedzeniu w ogrodzie i piciu kawy z szarlotką. Jak ja znalazłam wczoraj jeszcze siłę, żeby ją upiec???
Jagodaa 17:29, 09 mar 2014

bartek_luberda napisał(a)
Mam pytanie czy hortensje które masz na pierwszej stronie to są takie same jak ma szefowa czy takie niskie Bo wczoraj kupiłem i nie wiem gdzie wsadzić

Danusia ma Limki, ja Silver Dollar. Dorasta podobno do 1,5-1,7m ale nie sądzę, żeby u mnie osiągnęła takie rozmiary. Na razie to był jej pierwszy sezon i miała 50-70cm.
Jagodaa 19:11, 10 mar 2014

Przesadziłam dziś żywopłocik bukszpanowy. Z łuku zrobiło się L.

Nieciekawie te bukszpany wyglądają... Na niektórych krzaczkach pojawiły się pojedyncze gałązki z rdzawymi listkami, a zeszłoroczne przyrosty są jasne, żółto-zielone. Muszę się za nie zabrać.

Przy okazji myślę nad zmianami na tej rabacie, coś się krystalizuje.
asica 20:40, 10 mar 2014

W zeszłym roku wyrzuciłam na cmentarzu dwa bukszpany zupełnie żółte, a dwa zostały na następne kopanie. Wychodząc chlusnęłam pod nie nawozem do iglaków przeciw brązowieniu igieł, którym podlewałam tuje. Oniemiałam jak przyszłam po tygodniu. Bukszpany zrobiły się zielone. Czegoś im mocno brakowało. Nie muszę mówić że nie mogłam przeboleć tych wyrzuconych
malkul 21:27, 10 mar 2014

Jagódko moje bukszpany też kiepsko wyglądaja, koniecznie trza im papu dać, ale je sie jeszcze chwilkę wstrzymam a nawożeniem czegokoliwek
Juzia 22:33, 10 mar 2014

Siarczan potasu?
Na bukszpany
Jagodaa 22:52, 10 mar 2014

asica napisał(a)
W zeszłym roku wyrzuciłam na cmentarzu dwa bukszpany zupełnie żółte, a dwa zostały na następne kopanie. Wychodząc chlusnęłam pod nie nawozem do iglaków przeciw brązowieniu igieł, którym podlewałam tuje. Oniemiałam jak przyszłam po tygodniu. Bukszpany zrobiły się zielone. Czegoś im mocno brakowało. Nie muszę mówić że nie mogłam przeboleć tych wyrzuconych

Sprawdzałam co taki nawóz ma w składzie - siarczan magnezu. Dla bukszpanów polecany jest siarczan potasu. Coś wspólnego się znalazło. Chyba kupię nawóz do bukszpanów. Zawiera azot, potas i fosfor. Tylko chyba po przesadzaniu muszę poczekać z nawożeniem. Dwa tygodnie wystarczą?
Jagodaa 22:54, 10 mar 2014

malkul napisał(a)
Jagódko moje bukszpany też kiepsko wyglądaja, koniecznie trza im papu dać, ale je sie jeszcze chwilkę wstrzymam a nawożeniem czegokoliwek

Ja też jeszcze czekam, ale pasuje mi to, bo roboty i tak mam huk!
Jagodaa 22:55, 10 mar 2014

Juzia_G napisał(a)
Siarczan potasu?
Na bukszpany

No wiem właśnie, ale on jest sprzedawany w worach 25kg. Na mój nędzny żywopłocik deko za dużo może gdzieś da się go kupić na wagę?
Juzia 23:05, 10 mar 2014

Jagodaa napisał(a)

No wiem właśnie, ale on jest sprzedawany w worach 25kg. Na mój nędzny żywopłocik deko za dużo może gdzieś da się go kupić na wagę?

Na alle szukałaś ?