Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Madzenka 23:14, 02 wrz 2014

Na hortki tylko jeden sposob, w nogi sadzić coś co osiąga ok 50 cm. Mam bukszpany i laurowiśnie w nogach hortensji i żadne deszcze im nie straszne,
Juzia 04:43, 03 wrz 2014

Widok ogólny bardzo fajny. Masz łeb!

A choina nie ma zjedzonych korzonków przez nornice?
bdan 07:00, 03 wrz 2014

Jagodaa napisał(a)

No niby hortensje się pokładają, ale chyba nic nie robi takiego efetu kolorystycznego jak one. Nie wymagają obsługi z przycinaniem ,usuwaniem przekwitniętych kwiatów i nie chorują raczej.
Tak więc plusów dużo, i tez się zastanawiam co wprowadzić na rabatkę, gdzie brakuje mi koloru, róże, hortensje, jeżówki - sama nie wiem
Jagodaa 10:14, 03 wrz 2014

Marzena2007 napisał(a)
Na hortki tylko jeden sposob, w nogi sadzić coś co osiąga ok 50 cm. Mam bukszpany i laurowiśnie w nogach hortensji i żadne deszcze im nie straszne,

Taki mocny żywopłocik na pewno jest dobrym rozwiązaniem. Pomyślę o nim, jeśli wypadnie mi kiedyś lawenda lub zrobi się brzydka ze starości.

Przy okazji poddałaś mi pomysł na dopasowanie rabaty z hortensjami do "tyłów" .
Jagodaa 10:15, 03 wrz 2014

Juzia_G napisał(a)

A choina nie ma zjedzonych korzonków przez nornice?

Jeszcze nie sprawdziłam...
Jagodaa 10:19, 03 wrz 2014

bdan napisał(a)

No niby hortensje się pokładają, ale chyba nic nie robi takiego efetu kolorystycznego jak one. Nie wymagają obsługi z przycinaniem ,usuwaniem przekwitniętych kwiatów i nie chorują raczej.
Tak więc plusów dużo, i tez się zastanawiam co wprowadzić na rabatkę, gdzie brakuje mi koloru, róże, hortensje, jeżówki - sama nie wiem

Masz rację Danusiu, hortensje mają dużo plusów. Ja z negatywów widzę właśnie pokładanie i to, że w gorące dni liście mdleją, nawet gdy ziemia jest mokra - tak się u mnie dzieje.

Co do Twojego dylematu... wszystkie trzy rośliny ładne, jeżówki jedynie zaczynają dość późno być dekoracyjne, ale za to długo kwitną.
Jagodaa 14:18, 03 wrz 2014

Komunikat pogodowy: wychodzi słońce!
Jagodaa 19:01, 03 wrz 2014

Bieżące spostrzeżenie: zapuściłam się na wędrówkę, po innych forach ogrodniczych... i wiecie co? Nasze najfajniejsze . Najbardziej przejrzyste, zdjęcie nie zawisają i u nas ogrody ładniejsze .
Juzia 19:37, 03 wrz 2014

Jagodaa napisał(a)
Bieżące spostrzeżenie: zapuściłam się na wędrówkę, po innych forach ogrodniczych... i wiecie co? Nasze najfajniejsze . Najbardziej przejrzyste, zdjęcie nie zawisają i u nas ogrody ładniejsze .

Też tak myślę
butterfly 19:41, 03 wrz 2014

I ja sie zgadzam - jesteśmy THE BEST