Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Jagodaa 22:45, 18 wrz 2014

katiaxx napisał(a)
słuchaj Jogoda, jak Ty tę ścianę wodną zrobisz to ja samowolnie i bez nacisków oddam Ci tytuł inżyniera. Jest to mój samozwańczy tytuł trochę na wyrost ale zawsze

bo mi się to mega trudne wydaje

Kasia, ja tę ścianę MUSZĘ zrobić . Teraz to już byłby wstyd, jak tyle o niej się nagadałam. Tylko, żeby sprawa była jasna: murować sama nie będę i podłączenia wody też nie zrobię - oooo, tam najpierw musi być woda doprowadzona... ale to i tak było w planach, nawiasem mówiąc na ten rok . Lato trochę zmarnowałam.

Szczerze mówiąc, to mnie się nic nie wydaje trudne, oprócz sfinansowania tego typu pomysłów .
Agania 22:46, 18 wrz 2014

Piękne cisy, wydałaś pewnie majątek, ale nigdy tego nie przeliczam, też uwielbiam cisy i cały czas je dokupuję, gratuluję ci zakupów, bo to piękne okazy, dawno nie byłam u Ciebie, jak będziesz je sadzić?

Ściana, woda, cisy i zmarnowany czas, to tak jak u mnie, teraz do galopu trzeba sie wziąć, ha,ha,ha...i jak tu nadrobić stracony czas

Jagoda trzymam za Ciebie kciuki...dasz radę
Jagodaa 22:50, 18 wrz 2014

Kamajla napisał(a)
Piękne som pokaż gdzie będą

Tu będą zakrywać ten płot betonowy (za 15lat ), bo mur wysoki zasłonią serby, po rozbiórce chatki.

Tu prostopadle do tego małego fragmentu murku będzie ściana wodna połączona z ekranem cisowym wysokości muru, czyli jakieś 110cm (doczekam się już trochę szybciej) .

Zielona 22:50, 18 wrz 2014

Wiesz co... w Twoim przypadku brak trawnika jest doskonały. Woda, światło - idealne pole manewru dla tych instalacji. Bo światło do ściany wodnej też pewnie pociągniesz?
Jagodaa 22:52, 18 wrz 2014

Zielona napisał(a)

To jest niesamowite, ale forum tak działa... Dlatego może warto najpierw kupić, a potem pisać na forum gdzie się kupiło Przynajmniej trasę do szkółki w przyzwoitym tempie by się pokonało

Marta, ja nie zdążyłam chyba nawet napisać, gdzie jadę .
Jagodaa 22:53, 18 wrz 2014

Sebek napisał(a)
Cisy mniam, piękne juz są, a po latach będzie bajka

Bardzo będę o nie dbać i mam nadzieję, że się odwdzięczą .
Jagodaa 22:54, 18 wrz 2014

Zielona napisał(a)
Jagoda - a czy te cisy są kopane i wsadzone w doniczki?

Nie, rosły w doniczkach.
Zielona 22:57, 18 wrz 2014

Jagodaa napisał(a)

Marta, ja nie zdążyłam chyba nawet napisać, gdzie jadę .

No widzisz! A mimo tego jechałaś na sygnale Ale warto było. Cisy piękne.
Zielona 22:58, 18 wrz 2014

Jagodaa napisał(a)

Nie, rosły w doniczkach.

No to jestem w podwójnym szoku!!! Takiej ceny za kopane się nie spodziewałam, a Ty piszesz, że one z doniczek. Interes życia jak nic
Jagodaa 23:00, 18 wrz 2014

Agania napisał(a)
Piękne cisy, wydałaś pewnie majątek, ale nigdy tego nie przeliczam, też uwielbiam cisy i cały czas je dokupuję, gratuluję ci zakupów, bo to piękne okazy, dawno nie byłam u Ciebie, jak będziesz je sadzić?

Ściana, woda, cisy i zmarnowany czas, to tak jak u mnie, teraz do galopu trzeba sie wziąć, ha,ha,ha...i jak tu nadrobić stracony czas

Jagoda trzymam za Ciebie kciuki...dasz radę

Nie były tak strasznie drogie, to prawda, w pewnym momencie nie myśli się o cenie, czasem to dla mnie bardzo zgubne .

Już zaczynam myśleć o jakimś wolnym dniu, bo trochę pracy mnie czeka. Najbardziej mnie cieszy, że zlikwiduję na zimę 80% przechowalnika .

Agatko, opisałam chwilę temu miejsca sadzenia odpowiadając Kamajli, nasze posty "minęły się"

Ja też trzymam za Ciebie kciuki, za każdego trzymam, kto chce coś fajnego w ogrodzie zrobić .