Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Jagodaa 21:08, 19 wrz 2014

asica napisał(a)
A ja kupiłam w tym roku 3 szt. - patyczki doorenbos po 9 zł na allegro . Ładnie ukorzenione. Ciekawe czy się uchowają. Ale mnie Marta pocieszyłaś, że wcale nie długo trzeba na nie czekać .

Przyjmą się, kiedyś sadziłam takie patyczaki, ale pospolite. W 3lata miały już ok 5m.
Jagodaa 21:16, 19 wrz 2014

bleebla napisał(a)

Bardzo dobry pomysł. Zważywszy na to, że masz nornice w ogrodzie. Wiesz co się stało u mnie Wyciągnęłam ostatnio wszystkie rośliny i dodałam ziemi. 180 l. poszło. Niby takie niepozorne małe stworzonko, a ile szkód potrafi wyrządzić

W końcu nie kupiłam, bo się okazało, że taka typowa siatka na krety jest plastikowa, a u mnie, jak słusznie zauważyłaś , mam problem nornicowy. Dla nornicy taki plastik to pestka. Były różne siatki metalowe, ale pan był mało pomocny, a ja zmęczona i nie chciało mi się nad tym zastanawiać.

Do tego dziś zdecydowałam, ze ziemię ze skrzyń będę musiała wykorzystać do wyrównania nowych rabat, a wiosną kupię nową, więc i z siatką się nie spieszy .
Jagodaa 21:17, 19 wrz 2014

katiaxx napisał(a)

ja kupiłam akurat taką może o której mówisz, wysoka coś miedzy 2-3 metry - akurat papierowa ale tez już nie kupię takiej dużej : ciężko się przyjmowała, myślę że ruszy w kopyta od wiosny, taką mam nadzieję, w dodatku z racji rozmiaru była droga.
Też kupię w przyszłym roku mniejsze.

No to dobrze myślę . Trzymam kciuki za wiosenny start tej Twojej dużej .
Jagodaa 08:54, 20 wrz 2014

U mnie koszmarnie leje! A tyle miałam planów na dziś....

Miłego dnia!
katiaxx 09:19, 20 wrz 2014

u mnie ledwo mży tez miałam plany ogrodowe ale nawet się ciesze bo dom mam zapuszczony i straszna ochotę na ciasto ze śliwkami i kruszonką
Chciałabym żeby u mnie 1 dzien mocniej polało bo mam nawóz jesienny do rozsypania i przydałby się sporszy deszcz
Jagodaa 09:21, 20 wrz 2014

W sumie deszcz potrzebny, wczoraj musiałam podlewać, bo hortensje oklapły całkiem, ale w tygodniu nie mam na tyle czasu, żeby konkretnie podziałać w ogrodzie... więc jestem trochę zła.

U mnie szarlotka będzie, z antonówkami .
katiaxx 10:24, 20 wrz 2014

Jagodaa napisał(a)
W sumie deszcz potrzebny, wczoraj musiałam podlewać, bo hortensje oklapły całkiem, ale w tygodniu nie mam na tyle czasu, żeby konkretnie podziałać w ogrodzie... więc jestem trochę zła.

U mnie szarlotka będzie, z antonówkami .

antonówki są super do szarlotki idą w parze z z szara renetą
Jagodaa 10:47, 20 wrz 2014

dokładnie tak, to moje dwa jabłkowe typy
Juzia 10:56, 20 wrz 2014

Hejo!

A u mnie słońce...a miało padać
Jagodaa 11:00, 20 wrz 2014

Przestało, idę działać .