Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

olaw 10:53, 05 paź 2014

Ale precyzyjna robota, pięknie i od sznurka...fantastycznie
Mathildis 12:23, 05 paź 2014

Jagodaa napisał(a)
Aaaaaa olałam tą podłość , nie jest źle.

Listę zadań zawodowych już zrobiłam.

Lista zadań ogrodowych na ten sezon:

1. Kupić brzozy
2. Dokupić bukszpanów na berberysową rabatę
3. Kupić 3 Danici
4. Posadzić zakupy
.....

tak mało??? niemożliwe!

Powinnaś jeszcze obok pozapisywać ile dana czynność zajmie Ci czasu Wtedy chyba nie wyjdzie aż tak mało
Mathildis 12:24, 05 paź 2014

Jagodaa napisał(a)
Przy okazji zakupu przez Marzenkę ambrowców, pisałam, że w Katowicach w jednym miejscu jest z nich taka niby aleja. W zeszłym roku wyglądały niesamowicie jesienią, były purpurowe, ledwo zauważyłam, że mi się światło zmieniło.

Dziś przejeżdżałam tamtędy i już lekko zmieniają kolory. Postanowiłam mieć je na oku i zrobić dla Was fotkę .

Świetnie, chętnie je obejrzę...
Mathildis 12:30, 05 paź 2014

Jagodaa napisał(a)
I kolejne etapy sadzenia, jeżówki sadzone co 30cm, odcinek 6m:

Spektakularnych efektów na razie brak, ale napracowałam się przy tym małym fragmencie bardzo .

Strach się Ciebie bać... z taką dokładnością nadajesz się na laborantkę
Mathildis 12:32, 05 paź 2014

Jagodaa napisał(a)
Kupuję dwie brzozy. Trzecia musiałaby być wciśnięta przed nową donicę z serbami, które mają zasłonić mur w granicy.

Jak to wszystko pomierzyłam, to wyszło, że byłoby bardzo na siłę.

Jak tylko zobaczyłam plany to tak sobie pomyślałam... ale nie chciałam się za bardzo wychylać i jak widać nie musiałam bo sama do tego doszłaś

Przy okazji zapytam, jakiego cisa sadziłaś??? (pewnie było, ale gdzieś mi umknęło i wracać mi się nie chce...

... ale postów naprodukowałam
Jagodaa 17:33, 05 paź 2014

Poszukiwanie brzóz: mam pecha, zawsze jest tylko jedna taka, jaka by mi odpowiadała .
Jagodaa 19:36, 05 paź 2014

Ewkakonewka napisał(a)

One się u mnie tak mnożą, że przy Twojej ilości obdzielisz nimi za rok pół świata

Jestem bardzo ciekawa, jak będą się rozrastać, bo poprzednia jeżówka, ta sama odmiana, jakoś u mnie nie szalała .
Jagodaa 19:38, 05 paź 2014

beta napisał(a)
znajdziesz,znajdziesz...bo jak nie Ty to kto

taaaa, dziś jedną taką wymarzoną znalazłam i to w fajnej cenie, a gdzie druga? musiałam ją tam bidulkę w szkółce zostawić .

Jagodaa 19:40, 05 paź 2014

agniecha973 napisał(a)
Trzeba pochwalić! Pięknie wykonana robótka! I piękna rabata z trawami. Brawo.

Dziękuję bardzo będę się nadal starać .
Jagodaa 19:50, 05 paź 2014

Marzena2007 napisał(a)

To ja się piszę za dwa lata na Twe jeżowki za rok będziemy klęczeć na widok tej rabaty a za dwa błagać o siewki
Masz koncepcję gdzie przesadzić broznze form? Do czego najlepiej pasuje. Widzę ze masz je z kulami bukszpanowymi ale moje kule zostały orzez tego carexa pożarte... I podmienię na hakone... Tylko gdzie posadzić carexa? Zbyt go lubię aby wyciepać

Nie ma sprawy, jeśli tylko dobre przepowiednie się spełnią, uruchomię wysyłkę .

Kupiłam Bronzitę na próbę i nie wiedziałam właściwie co z nią zrobić. Teraz widzę, że te turzyce muszę mieć dużo miejsca, aby na kulki nie wchodziły i ładnie się układały. Mam je za gęsto. Myślałam też o tym, aby od strony kulki poprzycinać je . Zobaczę co będzie z nimi po zimie i spróbuję zadziałać.

Mnie osobiście bardzo się one podobają w połączeniu z wyższą szałwią (ciemny fiolet) i z różowymi jeżówkami.