Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

aga_szsz 21:10, 18 mar 2014

Jagodaa napisał(a)

A ja myślałam, że w skrzyniach warzywniczych drenaż!

Tak, tam będzie lekki drenaż, ale też jest piach, więc woda wsiąka bardzo szybko, nie będzie napierać na mur. Na murek od wewnątrz zakładam jeszcze taka czarną "matę" jak do zabezpieczania fundamentów, z wybojami. Nie wiem jak się to fachowo nazywa.

to się dogadały
Jagodaa 21:14, 18 mar 2014

aga_szsz napisał(a)

to się dogadały

Przyznam, że się zdziwiłam trochę po co mi w skrzyniach drenaż jak widać, że one bezdenne są
leon60 21:49, 18 mar 2014

Jagodaa napisał(a)

Liczę, że będzie to fajne rozwiązanie i bardziej estetyczne niż moje ubiegłoroczne grządki.

wiele lat miałam grządki a co za tym idzie nornice... pozbyłam się grządek i spokój ale warzywka muszą być
Jagodaa 23:00, 18 mar 2014

leon60 napisał(a)

wiele lat miałam grządki a co za tym idzie nornice... pozbyłam się grządek i spokój ale warzywka muszą być

Muszą, muszą . Nie zdążyłam zasiać pomidorów ale kupię kilka sadzonek na próbę do doniczek. No i ogórki obowiązkowo, bo w zeszłym roku strasznie mnie cieszyły zbiory, a później kiszone ogóreczki.
leon60 23:40, 18 mar 2014

Nie wyobrażam sobie nie mieć pomidorków i ogórków
Jagodaa 08:04, 19 mar 2014

Z pomidorami to będzie mój debiut.
beta 08:49, 19 mar 2014

witam

przyszłam tu za Tobą z wątku Magdy...zaciekawiły mnie skrzynie na warzywa...też mam warzywnik skrzyniowy ...potem cofnęłam sie kilka stron i powiem, ze bardzo mi się u Ciebie spodobało i postanowiłam zostać na dłużej...mam nadzieję że nie pogonisz?

pozdrawiam serdecznie
beta 08:53, 19 mar 2014

Jagodaa napisał(a)
Z pomidorami to będzie mój debiut.

ja w tamtym roku miałam swój pomidorowy debiut...byłam bardzo podekscytowana gdy pokazał się pierwszy własnoręcznie wysiany pomidor...to fajne uczucie....zresztą za każdym razem jest ekscytacja i niepewność, dopóki coś się nie pokaże...ale pewnie znasz to uczucie
Jagodaa 09:34, 19 mar 2014

beta napisał(a)
witam

przyszłam tu za Tobą z wątku Magdy...zaciekawiły mnie skrzynie na warzywa...też mam warzywnik skrzyniowy ...potem cofnęłam sie kilka stron i powiem, ze bardzo mi się u Ciebie spodobało i postanowiłam zostać na dłużej...mam nadzieję że nie pogonisz?

pozdrawiam serdecznie

Beatko, witam Cię z wielką przyjemnością! Zapraszam, wpadaj kiedy tylko masz ochotę .

Ja zawsze cieszę się bardzo z nawet maleńkich ogrodniczych sukcesów. Ogórki się udały, więc liczę, że z pomidorami też dam radę. Jeszcze niedawno nie dałam sobie mówić o warzywniku... a teraz jego organizacja sprawia mi dużo radości.
aga_szsz 19:35, 19 mar 2014

Jak to padnięta????
To serialu dziś nie będzie???
Oj

Ja nie tylko dziś, już od dłuższego czasu nie mam powera