Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Jagodaa 18:28, 04 lut 2015

Iwk4 napisał(a)
Jagoda, dziękuję pięknie za pomoc

Iwonko, nie ma za co, bo za wiele się nie napomagałam .
Jagodaa 18:36, 04 lut 2015

Alex, Juzia, ja mam już dość big revolutions ... ja już chce mieć święty spokój, tylko jakoś się nie zanosi .
Juzia 18:49, 04 lut 2015

Jagodaa napisał(a)
Alex, Juzia, ja mam już dość big revolutions ... ja już chce mieć święty spokój, tylko jakoś się nie zanosi .

Oj...jakoś nie wierzę...
Pawlus 19:31, 04 lut 2015

Werbenę będziesz siać teraz czy w maju prosto do gruntu? Mam cały słoik nasion i chyba warto próbę kiełkowania zarobić? Żebym się w maju nie obudził bez werbeny
Karol99 19:36, 04 lut 2015

Pozdrowienia zostawiam
Jagodaa 19:37, 04 lut 2015

Będę siać do skrzynki teraz, co nie oznacza, że nie wyjdzie dopiero w maju, tak jak mi się zdarzyło w zeszłym roku (dobrze, że nie wywaliłam ziemi ze skrzynki ).
Jagodaa 19:42, 04 lut 2015

Karol99 napisał(a)
Pozdrowienia zostawiam

Pozdrawiam zimowo!
Madzenka 20:34, 04 lut 2015

Jagoda a u Ciebie garaż na froncie domu by się nie zmieścil, w tym miejscu gdzie planowałaś drzewka na plasko , gdzie jest furtka do sąsiada?
Ja żałuje, że sobie nie zaprojektowałam zaraz przy drodze.... Ale przecież teraz garażu nie przestawię... A mogłam miec większy ogród....
Jagodaa 20:50, 04 lut 2015

Niestety, jak się niedawno okazało, nie dostanę pozwolenia na budowę w granicy, bo plan zagospodarowania przewiduje taką możliwość dla działek, o ile dobrze pamiętam, do 16m szerokości, moja jest szersza. Po drugie, garaż tak wybudowany uniemożliwiłby wjazd na dalszą część ogrodu (a to może się przydać). Rozważam budowę zadaszenia przyklejonego do północnej ściany budynku, na tym właśnie wjeździe prowadzącym do rabaty ostatnio planowanej . Blisko bramy, mało odśnieżania, kawałek działki zupełnie nieużyteczny, bo zawsze jest brany pod uwagę jako wjazd i nawet porządnego żywopłotu nie wcisnę tam, więc może być parkingiem. PM stwierdził ostatnio, że właściwie nie musi mieć garażu, a ja mam swój w domu, więc mi rybka .

Gdy ten pomysł kiedyś wpadł mi w pracy do głowy, bardzo się ucieszyłam, bo rozwiązuje dużo problemów. Po oględzinach stwierdziłam, ze nawet nie będzie to źle wyglądać. Jedynie przejazd musi być dość wysoki, w razie gdybym potrzebowała ciężarówki .
Juzia 21:08, 04 lut 2015

No i pewnie, że tak lepiej niż garaż w środku ogrodu!
Tym bardziej, że jeden garaż masz