Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Jagodaa 10:09, 05 lut 2015

Tata mi radzi, że 250, 280cm prześwit powinien wystarczyć.

Dawaj ten pomysł pod prąd! Podyskutujemy . A może mnie oświecisz świeżym spojrzeniem .
siakowa 10:16, 05 lut 2015

nie spodoba Ci się to mega rewolucja ale idąc tropem tego co Tobie najbardziej lezy to taki wysoki by wystraczył? nie patrz na materiał sens chciałm uchwycić http://mieszkam.gratka.pl/artykul/3469-1-carport-8211-czyli-jak-szybko-zbudowac-zadaszenie-na-samochod.html
albo rozważyłabyś przed wzjazdem do TWOJEGO garażu zadaszenie wkomponowane w bryłe budynku tylko wtedy masz auto za autem...
Tess 10:18, 05 lut 2015

Jagoda, a czy sprawdzałaś w przepisach budowlanych, czy można przy budynku mieszkalnym na sąsiedniej działce wybudować garaż/budynek gospodarczy?
Bo może się okazać (ja nie wiem na razie) że nie. W przepisach ogólnie obowaiązujacych i w miejscowym planie zagospodarowania.

Jagodaa 10:22, 05 lut 2015

Sprawdzałam. Budynek gospodarczy można budować do określonej powierzchni bez pozwolenia, tak, jak i dokonywać rozbiórki budynków. O ile pamiętam to 30m2. Wiata też nie wymaga pozwolenia. Istotna jest również wysokość.
siakowa 10:26, 05 lut 2015

takie zadaszenie przed brama garażowa mozna by materiałem fajnie wkomponowac w wyglad budynku a może i nawiazac do ewentualnego zadaszenia tarasu bo może bedziesz takie robic albo masz
Jagodaa 10:27, 05 lut 2015

siakowa napisał(a)
nie spodoba Ci się to mega rewolucja ale idąc tropem tego co Tobie najbardziej lezy to taki wysoki by wystraczył? nie patrz na materiał sens chciałm uchwycić http://mieszkam.gratka.pl/artykul/3469-1-carport-8211-czyli-jak-szybko-zbudowac-zadaszenie-na-samochod.html
albo rozważyłabyś przed wzjazdem do TWOJEGO garażu zadaszenie wkomponowane w bryłe budynku tylko wtedy masz auto za autem...

Przed moim wjazdem do garażu nie da się zbudować zadaszenia, wjazd jest z lekkim spadem, dach zasłoni okna i do tego wyjdzie wizualna porażka .

Takie coś przy domu mogłoby być, o tym cały czas piszę, tylko w innej formie i z innych materiałów.
Jagodaa 10:29, 05 lut 2015

A w ogóle to ja jestem za dobra... nie ja się powinnam tym martwić . Walnę sobie śliczny gospodarczy i finał .
Juzia 10:47, 05 lut 2015

Po co Ci drugi garaż?

Walnij se śliczny gospodarczy i finał

Serio da się żyć bez dwóch garaży A ogród za to będziesz miała cacy.
Jagodaa 10:50, 05 lut 2015

Wiem, że się da, ale chciałam mieć wszystko uporządkowane i logicznie zaplanowane, żeby za kilka lat znów nie robić rozwałki i nie tracić bez snsu kasy, którą można by przeznaczyć np. na podróż na Jawę i Sumatrę .
Juzia 10:58, 05 lut 2015

Czasem się nie da mieć wszystkiego pod kontrolą

Też mogłam zrobić wiatę na drugi samochód obok domu.... ale wolałam żeby drewutnia nie stała na środku ogrodu... i teraz drewutnia stoi z boku domu, a samochód pod chmurką.

Zawsze można kupić większą działkę i większy dom....z dwoma garażami
hahahaha