Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Iwony

W ogródku Iwony

Anita1978 14:12, 09 maj 2014

Przez ciebie myślę o oczku wodnym u mnie! Ale na razie nic nie mowię mężowi, bo chlopina apopleksji dostanie....
Ale to na zdjęciu to cud natury....co ja mówię- cud Iwony!
Ivvvona 21:33, 09 maj 2014

Jagodaa napisał(a)
Mnie się bardzo podobają te malutkie, zwarte azalie, jeśli lubią cień, to posadziłabym je w przyszłości z rododendronami . Muszę w odpowiednim czasie zgłębić temat .

Szałwie mam takie same, 10szt różowych, za duże zakupy zrobiłam, teraz nie wiem, gdzie je posadzić, a szkoda mi ich w doniczkach, bo takie są piękne.

Azalie japońskie- te malutkie - jak zresztą inne lubią raczej słońce, przynajmniej kilka godzin, lepiej wtedy kwitną. Są zimozielone. Co do skalnicy to owszem są różowe też, ale ja nie mam. Moje zakupy skromne, kupiłam jedną szałwię, bo na razie i tak więcej nie mam gdzie wsadzić, ale już mam pomysła (czytaj : przesadzanie) i rozmnożę ją na nowe miejsca. Pozdrawiam
Ivvvona 21:38, 09 maj 2014

Anita1978 napisał(a)

Przez ciebie myślę o oczku wodnym u mnie! Ale na razie nic nie mowię mężowi, bo chlopina apopleksji dostanie....
Ale to na zdjęciu to cud natury....co ja mówię- cud Iwony!

Anitko, żaden tam cud, zwykłe oczko. Rabata trochę kolorowiasta, zwłaszcza ta żółć z różowym, ale to tylko przez moment, dopóki kwitną azalie. A ja kiedyś powiedziałam do mojego męża, że może zasypiemy i zrobimy ciurkadełko, to myślałam że mój apopleksji dostanie Powiedział, że nigdy w życiu, chce mieć oczko i koniec. Oczywiście nie mówiłam tego z przekonaniem, ja też wolę oczko
asiach 21:41, 09 maj 2014

Super, że wokół oczka jest biały żwir - wspaniałe tło dla roślin. Pięknie są one wyeksponowane
Pozdrawiam serdcznie
bartek_luberda 08:16, 10 maj 2014

Pięknie ogród wycackany wykoszony teraz lecę do pracy mąż grilla chyba dzisiaj skończy bo od rana się wziął bo mówi że nie mam co na ogrodowisko wrzucić
Ivvvona 08:20, 10 maj 2014

asiach napisał(a)
Super, że wokół oczka jest biały żwir - wspaniałe tło dla roślin. Pięknie są one wyeksponowane
Pozdrawiam serdcznie

Asiu, dziękuję
Ivvvona 08:21, 10 maj 2014

bartek_luberda napisał(a)
Pięknie ogród wycackany wykoszony teraz lecę do pracy mąż grilla chyba dzisiaj skończy bo od rana się wziął bo mówi że nie mam co na ogrodowisko wrzucić

Beatko, niema co, Ogrodowisko motywuje
zawitka 08:38, 10 maj 2014

Ale cudne rabaty żwirowe obejrzę wieczorem po pikniku Buziole
iwonaal 10:07, 10 maj 2014

Ivvvona 13:08, 10 maj 2014

zawitka napisał(a)
Ale cudne rabaty żwirowe obejrzę wieczorem po pikniku Buziole

Halinko, zapraszam, może jakieś nowe foty będą Miłego piknikowania