Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Iwony

W ogródku Iwony

Tusiala 08:52, 09 maj 2014

Śliczny zakątek z azaliami w żwirku Czy między żwirkiem a trawnikiem masz ekobordy, czy coś innego? Coś tam widziałam ale nie za dokładnie
Maria667 12:42, 09 maj 2014

Iwonko!
Ślicznie wyglądają te rabatki na żwirku.
Sorry, że tak rzadko zaglądam, ale czasu na wszystko brakuje, a forum wymaga czasu
Ostatnio pomagam siostrze zakładać ogród przy domku letniskowym. Zawsze się zarzekała, że nic nie będzie sadzić, bo to dużo pracy, a ona ma tam wypoczywać.
Wczoraj byłyśmy razem w szkółce i ledwo zmieściła zakupy do samochodu!
I tak ją powstrzymywałam, bo jest na etapie, że chce wszystko, co jest ładne
Pozdrawiam.
Ivvvona 12:53, 09 maj 2014

Tusiala napisał(a)
Śliczny zakątek z azaliami w żwirku Czy między żwirkiem a trawnikiem masz ekobordy, czy coś innego? Coś tam widziałam ale nie za dokładnie

Marta, między żwirkiem a trawnikiem nie mam typowych ekobordów. Tam jest taka plastikowa wstęga - resztki elementów z robienia podbitki pod dachem. Zamiast wyrzucić znaleźlismy sposób wykorzystania w ogrodzie. Może nie do końca zdaje egzamin, trawe i tak co jakis czas trzeba dociąć ręcznie. ale bez tego byłoby pewnie jeszcze więcej pracy.
Ivvvona 12:55, 09 maj 2014

Maria667 napisał(a)
Iwonko!
Ślicznie wyglądają te rabatki na żwirku.
Sorry, że tak rzadko zaglądam, ale czasu na wszystko brakuje, a forum wymaga czasu
Ostatnio pomagam siostrze zakładać ogród przy domku letniskowym. Zawsze się zarzekała, że nic nie będzie sadzić, bo to dużo pracy, a ona ma tam wypoczywać.
Wczoraj byłyśmy razem w szkółce i ledwo zmieściła zakupy do samochodu!
I tak ją powstrzymywałam, bo jest na etapie, że chce wszystko, co jest ładne
Pozdrawiam.

Marysiu, to zrozumiałe, że poza forum są też inne sprawy, a doba za krótka. Dzięki,że zaglądasz
Tusiala 13:03, 09 maj 2014

Iwonko ależ mi dałaś pomysła ja też mam od podbitki dachowej takie plastikowe elementy - chyba panele a się zastanawiałam nad ekobordami ale strasznie drogie. W Obi za 6 m i 12 gwoździ chcą prawie 60zł
Ale żwirek się nie przesypuje na trawkę?
Jeszcze raz DZIĘKI dobrze, że dostrzegłam
Jagodaa 13:12, 09 maj 2014

Śliczny ogródeczek pod bonsajem, te białe kwiatuszki to....? wyleciało mi z głowy...

Azalie pięknie kwitną, zaczynam o nich myśleć, może znajdę u mnie jakieś miejsce.

Jak zwykle wszystko idealnie dopracowane, tujowy żywopłot super się prezentuje!
Ivvvona 13:29, 09 maj 2014

Marto, moje kamyczki to nie ten drobny żwirek tylko tzw. "jajko" - trochę wieksze, nawet jak jakiś spadnie w trawę to przerzucam z powrotem. Ze żwirkiem byłoby gorzej. Najważniejsze że ogranicza trawę i nie wrasta w kamienie, czasem tylko musze uciąć te wąsy bo kosiarka tak dobrze nie zbiera.
Ivvvona 13:33, 09 maj 2014

Jagodaa napisał(a)
Śliczny ogródeczek pod bonsajem, te białe kwiatuszki to....? wyleciało mi z głowy...

Azalie pięknie kwitną, zaczynam o nich myśleć, może znajdę u mnie jakieś miejsce.

Jak zwykle wszystko idealnie dopracowane, tujowy żywopłot super się prezentuje!

Witaj Jagoda! Te białe to skalnica. Azalie uwielbiam, dlatego mam kilka, pomyśl o nich
Dzięki za odwiedziny
Jagodaa 13:46, 09 maj 2014

Mnie się bardzo podobają te malutkie, zwarte azalie, jeśli lubią cień, to posadziłabym je w przyszłości z rododendronami . Muszę w odpowiednim czasie zgłębić temat .

Szałwie mam takie same, 10szt różowych, za duże zakupy zrobiłam, teraz nie wiem, gdzie je posadzić, a szkoda mi ich w doniczkach, bo takie są piękne.
Jagodaa 13:47, 09 maj 2014

Skalnica chyba jest też w odcieniach różu, czy pomyliłam?