Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiaty z ogródka Marty :)

Kwiaty z ogródka Marty :)

Toja 07:28, 25 kwi 2014

Kalie są zjawiskowe, nigdy mi się nie udały. Sadziłam je kilka razy i gniły. Ale u Ciebie zjawiskowo zdrowe i piękne.
Kasik 08:54, 25 kwi 2014

Przyszłam się przywitać. A może już kiedyś byłam?
W ogrodzie kolorowo i kwiatkowo- widać prace i serce do niej. U mnie serce jest, ale efekty jeszcze mizerne.

Pytałaś u mnie o zakup roślin. Napisz tak ogólnie o jakie Ci chodzi bo my kupowaliśmy w różnych miejscach. Ja jestem z tych niecierpliwych i nieraz kupowałam coś co miało nie najmniejszą cenę, ale jak już chcę czegoś więcej to szukam okazji.
I tak po iglaki mąż jeździł do Iłowy i po różaneczniki też. Kilka sztuk udało się kupić w markecie, ale to tylko takie, które wiedziałam jak rosną i czy są wytrzymałe. Wynalazków nie kupuje. Hortensje kupuje u ludzi którzy nie maja jeszcze ogrodnictwa z prawdziwego zdarzenia, ale sezonowo pośrednicza w sprzedaży. Mam ich pod nosem, bo u mnie na wsi.
W Przytoku tez kupuje, ale tylko coś bardzo wartościowego, ceny są dość wysokie, ąle jakość zawsze bardzo dobra.
Pewne rzeczy kupowałam przez internet. Powojniki i róże- wtedy wybieram producentów.
Czasami coś na giełdzie wypatrzę. Koło Przytoku jest małe ogrodnictwo w Łazie tam niekiedy też jadę, no ale wybór jest mały- tam tylko na jakieś uzupełnienie.

Rozpisałam się. Pytaj jeśli Cię coś interesuje. .
marta_d 11:20, 26 kwi 2014

Toja napisał(a)
Kalie są zjawiskowe, nigdy mi się nie udały. Sadziłam je kilka razy i gniły. Ale u Ciebie zjawiskowo zdrowe i piękne.

wiesz ja jakoś specjalnie o nie nie dbam, jak już wyjdą z ziemi to podsypuję trochę nawozem wieloskładnikowym, dużo cebul mi przyrosło, jak sobie pomyślę, że zaczynałam od 2-3 sztuk to w szoku jestem,że w takim tempie się rozrosły
marta_d 11:25, 26 kwi 2014

Kasik napisał(a)
Przyszłam się przywitać. A może już kiedyś byłam?
W ogrodzie kolorowo i kwiatkowo- widać prace i serce do niej. U mnie serce jest, ale efekty jeszcze mizerne.

Pytałaś u mnie o zakup roślin. Napisz tak ogólnie o jakie Ci chodzi bo my kupowaliśmy w różnych miejscach. Ja jestem z tych niecierpliwych i nieraz kupowałam coś co miało nie najmniejszą cenę, ale jak już chcę czegoś więcej to szukam okazji.
I tak po iglaki mąż jeździł do Iłowy i po różaneczniki też. Kilka sztuk udało się kupić w markecie, ale to tylko takie, które wiedziałam jak rosną i czy są wytrzymałe. Wynalazków nie kupuje. Hortensje kupuje u ludzi którzy nie maja jeszcze ogrodnictwa z prawdziwego zdarzenia, ale sezonowo pośrednicza w sprzedaży. Mam ich pod nosem, bo u mnie na wsi.
W Przytoku tez kupuje, ale tylko coś bardzo wartościowego, ceny są dość wysokie, ąle jakość zawsze bardzo dobra.
Pewne rzeczy kupowałam przez internet. Powojniki i róże- wtedy wybieram producentów.
Czasami coś na giełdzie wypatrzę. Koło Przytoku jest małe ogrodnictwo w Łazie tam niekiedy też jadę, no ale wybór jest mały- tam tylko na jakieś uzupełnienie.

Rozpisałam się. Pytaj jeśli Cię coś interesuje. .

miło, że się odezwałas no widzisz ja też raczej z tych niecierpliwych jestem i jak sie upre na jakiąś rośline, to choćbym miała jeść "chleb ze smalcem" to ja kupię właśnie chodziło mi o to, czy gdzies w granicach zg są może jakieś giełdy kwiatowe, chodzi o zakup większej ilośći roślin, nie zawsze w typowych szkółkach opłaca się kupować większą ilość rh, lub iglaków na żywopłoty,a tych ostatnich potrzebuję sporą ilość i właściwie poza przytokiem i starym kisielinem nie znam miejsc, wktórych można kupić zdrowe rośliny za rozsądną cenę.
marta_d 11:26, 26 kwi 2014

Jag_58 napisał(a)

ja kupiłam w Brice Marche ,zobaczymy co to za cudo

sama ciekawa jestem, jak już cos Ci sie "urodzi" to dawaj fotki
Jag_58 11:41, 26 kwi 2014

marta_d napisał(a)

sama ciekawa jestem, jak już cos Ci sie "urodzi" to dawaj fotki

Na pewno wlepię ,na razie ładnie wychodzą z ziemi to przynajmniej wiadomo że żyją
Marta jest taka szkółka w Kunowie ,maja bardzo przystępne ceny ,większą ilość dowożą do klienta a przede wszystkim maja zdrowy materiał,nie wiem tylko jak to jest daleko od ZG ,musiałabyś sprawdzić czy Ci się opłaca .namiary znajdziesz tez w internecie.
Kasik 11:46, 26 kwi 2014

Marta - tuje szmaragd kupowałam pod Wolsztynem. Kupowałam ich 60 i pan mi przywiózł. Jeśli wyrazisz chęc, to jeszcze ci posadzi- od sztuki brał 3,50 za posadzenie. Tam jest szkółka własnie z iglakami.

marta_d 13:25, 26 kwi 2014

Jag_58 napisał(a)

Na pewno wlepię ,na razie ładnie wychodzą z ziemi to przynajmniej wiadomo że żyją
Marta jest taka szkółka w Kunowie ,maja bardzo przystępne ceny ,większą ilość dowożą do klienta a przede wszystkim maja zdrowy materiał,nie wiem tylko jak to jest daleko od ZG ,musiałabyś sprawdzić czy Ci się opłaca .namiary znajdziesz tez w internecie.

o fajnie, zaraz sobie siądę na dłużej to sprawdzę dzięki za info
marta_d 13:27, 26 kwi 2014

Kasik napisał(a)
Marta - tuje szmaragd kupowałam pod Wolsztynem. Kupowałam ich 60 i pan mi przywiózł. Jeśli wyrazisz chęc, to jeszcze ci posadzi- od sztuki brał 3,50 za posadzenie. Tam jest szkółka własnie z iglakami.

oo pan widzę full serwis oferuję, jak będę brać właśnie większą ilość to opłaca mi się tam pojechać, potrzebuję jeszcze coś na pniu do dużej donicy , a jak to szkółka iglakowa to warto się wybrać i obejrzeć
Kasya 17:55, 26 kwi 2014

hej, ty tez masz piekne tulipanki
i bardziej zaawansowany ogrod....tylko posadzic troche roslinek i juz

zazdroszcze ci troche lagodnieszego klimatu

bede zagladac