Kilka dni mnie nie było, a tu takie zmiany Jeżeli chodzi o trawnik, o chyba większość z nas to przechodzi Ja w tej chwili też zmniejszam trawnik i tworzę rabaty bylinowe. A Ty o jakich myślisz? Co planujesz? Masz już jakąś koncepcję czy na razie tylko zarys? To bardzo miłe "podglądać" Twój ogródek
Awatarek super, prawdziwie wiosenny. A rododendrony śliczne, także zastanawiałam się nad odcieniami fioletu, ale w końcu zdecydowałam się na ciemny róż Miejsce, które dla nich wybrałaś (mam nadzieję, że dobrze pamiętam) zaciszne i nieco ocienione. W sam raz dla rododendronów.
Trawnik zmniejszam, potem likwiduje, minie jakiś czas i znowu wysiewam... i tak w kółko, teraz chce zrobić raz a porządnie, dosyć mam ciągłych zmian. Wydaje mi się, że małą działkę trudniej zagospodarować, dużo roślin lubię, ale z części trzeba siłą rzeczy zrezygnować, bo się nie pomieszczą. Prawą stronę działki, tu gdzie cisy i rododendrony mam w połowie zaplanowaną, jak naszkicuję to wkleję fotki, lepiej będzie widać od razu czy, to co zaplanowałam w ogóle może być w takich zestawieniach, może ktoś ma lepsze wyczucie co do doboru roślin