Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiaty z ogródka Marty :)

Kwiaty z ogródka Marty :)

Napia 22:48, 16 kwi 2014

marta_d napisał(a)

tak też myślałam, ale wymyśliłam, że chyba zrezygnuję w tym miejscu całkowicie z trawnika na rzecz krzewów, bylin, na wiosnę cebulowych 100 myśli na minutę!

Kilka dni mnie nie było, a tu takie zmiany Jeżeli chodzi o trawnik, o chyba większość z nas to przechodzi Ja w tej chwili też zmniejszam trawnik i tworzę rabaty bylinowe. A Ty o jakich myślisz? Co planujesz? Masz już jakąś koncepcję czy na razie tylko zarys? To bardzo miłe "podglądać" Twój ogródek
Napia 23:00, 16 kwi 2014

Awatarek super, prawdziwie wiosenny. A rododendrony śliczne, także zastanawiałam się nad odcieniami fioletu, ale w końcu zdecydowałam się na ciemny róż Miejsce, które dla nich wybrałaś (mam nadzieję, że dobrze pamiętam) zaciszne i nieco ocienione. W sam raz dla rododendronów.
marta_d 10:30, 17 kwi 2014

MagdalenaK8 napisał(a)
Na pewno przesilenie....a co do kompa i ogrodowiska to też mam niezłą jazdę. Trzeba stonować bo wszystkie razem będziemy pisać te pozwy...

Hehehe jesteśmy uzależnione ale to takie pozytywne uzależnienie Boże dziękuję Ci za to, że ktoś wynalazł komputer i internet
marta_d 10:37, 17 kwi 2014

asiach napisał(a)
Wpadłam z rewizytą. Masz ładny ogródek, czysty i uporządkowany
Pozdrawiam

Asiu to tylko początek zmian mam jużkilka pomysłów, wkleje wieczorkiem moje wypociny
marta_d 10:51, 17 kwi 2014

Napia napisał(a)

Kilka dni mnie nie było, a tu takie zmiany Jeżeli chodzi o trawnik, o chyba większość z nas to przechodzi Ja w tej chwili też zmniejszam trawnik i tworzę rabaty bylinowe. A Ty o jakich myślisz? Co planujesz? Masz już jakąś koncepcję czy na razie tylko zarys? To bardzo miłe "podglądać" Twój ogródek

Trawnik zmniejszam, potem likwiduje, minie jakiś czas i znowu wysiewam... i tak w kółko, teraz chce zrobić raz a porządnie, dosyć mam ciągłych zmian. Wydaje mi się, że małą działkę trudniej zagospodarować, dużo roślin lubię, ale z części trzeba siłą rzeczy zrezygnować, bo się nie pomieszczą. Prawą stronę działki, tu gdzie cisy i rododendrony mam w połowie zaplanowaną, jak naszkicuję to wkleję fotki, lepiej będzie widać od razu czy, to co zaplanowałam w ogóle może być w takich zestawieniach, może ktoś ma lepsze wyczucie co do doboru roślin
Mariska 14:48, 17 kwi 2014

Piękny ogródek tworzysz sąsiadko. Będę zagladac i się inspirować. Pozdrawiam

marta_d 21:16, 17 kwi 2014

a dziękuję bardzo - długa droga przede mną
Marcin89 21:31, 19 kwi 2014

Wesołych Świąt .
Napia 10:37, 20 kwi 2014

Wesołego Alleluja! Radosnych i pełnych słońca Świąt
madeline28 11:20, 20 kwi 2014

Marta- WESOŁYCH ŚWIĄT