Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiaty z ogródka Marty :)

Kwiaty z ogródka Marty :)

marta_d 22:44, 03 maj 2014

i na koniec moje najbardziej oczekiwne gwiazdy
miłorząb mariken
marta_d 22:48, 03 maj 2014

Jag_58 napisał(a)
Marta wiosna u Ciebie szaleje żurawki juz takie kwiaty mają?????

tak, właśnie te które jesienią dzieliłam, jestem bardzo zaskoczona, że tak szybko, sadząc podzielone kępy do ziemi dodawałm kompostu swojej produkcji, nie wiem może ten podział tak na nie wpłynął ?? dwie pozostałe odmiany, które posiadam jeszcze nie mają kwiatów, boje się zimnych nocy hosty te małe okrywam doniczkami plastikowymi na noc, żeby tylko przymrozków nie było ..
monteverde 22:49, 03 maj 2014

marta_d napisał(a)
piwonie - niedługo zaczną kwitnąć, szkoda, że krótko.. bardzo je lubię

żurawki

w tle floksy

U mnie też jest jedna taka kępa majowej i też czekam na kwitnienie pozdrawiam
Jag_58 22:49, 03 maj 2014

marta_d napisał(a)
i na koniec moje najbardziej oczekiwne gwiazdy
miłorząb mariken

No Marta piękne gwiazdy i pięknie ozdobią ogród
marta_d 22:53, 03 maj 2014

przepiękne są dokupiłabym chętnie jeszcze jakąś widzę trochę mrówek sobie łazi po piwoniach, ale nie są obżarte,więc nie tępię ich pozdrawiam również Monteverde
Jag_58 22:54, 03 maj 2014

marta_d napisał(a)

tak, właśnie te które jesienią dzieliłam, jestem bardzo zaskoczona, że tak szybko, sadząc podzielone kępy do ziemi dodawałm kompostu swojej produkcji, nie wiem może ten podział tak na nie wpłynął ?? dwie pozostałe odmiany, które posiadam jeszcze nie mają kwiatów, boje się zimnych nocy hosty te małe okrywam doniczkami plastikowymi na noc, żeby tylko przymrozków nie było ..

Marta ja tez obawiam się dzisiaj przymrozków i na dodatek widzę księzyc ,jak nic zwiastuje przymrozek:
marta_d 22:58, 03 maj 2014

Jag_58 napisał(a)

Marta ja tez obawiam się dzisiaj przymrozków i na dodatek widzę księzyc ,jak nic zwiastuje przymrozek:

Nawet nie chcę myśleć o tych szkodach niech już się kończy ta aura, maj to trudny miesiąc w ogrodzie, jedna noc potrafi ściąć mrozem i po wszystkim
Mathildis 00:05, 04 maj 2014

Śliczne piwonie i kupione miłorzęby...
U nas największa zimnica była wczoraj dziś już troszkę lepiej. W każdym razie przymrozków w nocy chyba nie było bo na spacerze po ogrodzie nic nie zauważyłam.
marta_d 09:04, 04 maj 2014

u nas niestety był -2 przymrozek, ponakrywałam dużo roślin, ale części niestety nie, zaraz idę do ogrodu na obchód zobaczyć czy są jakieś straty i ile
madeline28 16:45, 04 maj 2014

Maaarta, jakie piękne piwonie i rh zaczyna kwitnąć- super. U mnie wszystko takie leniwe I miłorząb fajny ...Wreszcie się doczekałaś