Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

asiach 23:54, 25 maj 2014

Ivvvona napisał(a)
Asiu, u nas też niemiłosierny upał. Dzisiaj bylismy z mężem u Bogdzi i po powrocie przywitała nas burza. Solidnie popadało, bo juz roślinki więdły. No i niestety masa slimaków się pojawiła Mam nadzieję że zrobisz dużo zdjęć w ogrodzie japońskim. Mój syn też mieszka we Wrocłwiu i planuję kiedyś tam pojechać, ale chyba już nie w tym roku.

Czyli pogoda podobna (była ulewa - niezłe oberwanie chmury tylko bez wyładowań). Tak masz rację deszcz był potrzebny.
Wyprawa do Wrocławia udała się wszyscy byli zadowoleni. Zresztą każda wolna chwila spędzona w bronie rodziny jest bezcenna
W ogrodzie byliśmy. Są takie miejsca, do których człowiek wraca a ogród japoński do nich należy. Następnym razem pójdziemy ogladnąć ponownie Panoramę
Oto kilka zdjęć z posród licznych

Pozdrawiam serdecznie
asiach 00:04, 26 maj 2014

Ania74 napisał(a)
Ależ Ty pędzisz z wątkiem Przestałam nadążać gdzieś koło 60 strony... U nas niebo czyste jak kryształ, upał niemiłosierny, podlewanie całą parą czyli latanie z wężem...
Pozdrawiam

Aniu a mnie się wydawło, że do setki nie dobiję a tu zobacz.
Co do braku deszczu to współczuję.
Jak u mnie smażyło to tylko podlewałam hortesję i pomidorki. A i tak jedna z donic z hortensjami dostała. To piekące słońce popaliło liście.
A "warzywniak" nie ma tak jak Ty w przepięknych skrzyniach tylko :

poczekam do przyszłego sezonu
Pozdrawiam

Kasiek 00:07, 26 maj 2014

Dziekuje za mozliwosc bycia na tej wycieczce Piekne miejsce...
U mnie teraz grzmi, zanosi sie na burze, ale podejrzewam ze bedzie tylko sucha. Troszke deszczu, takiego rzesistego tez by sie przydalo
asiach 00:08, 26 maj 2014

bartek_luberda napisał(a)
Polecam ogród botaniczny we Wrocławiu ale na pewno już byłaś Pozdrawiam

Tam byłam ale jeszcze wrócę podobnie jak do Panoramy. Czyli to będzie atrakcja trzeciegi kolejnego wyjazdu
Tym czasem dzisija był ogród japoński

Pozdrawiam
asiach 00:20, 26 maj 2014

Kalamandyna napisał(a)
Jałowiec jest baardzo ładny i super wygląda. Jeśli tylko jego korzenie nie będą rozsadzać mi kostki, to zostanie gdzie jest. Na cisa nie będzie mnie chwilowo stać bo jak sama wiesz w nowym domu są inne priorytety.
Zrobię zdjęcia jak tylko będę mieć Internet i Ci Asiu pokarze jak wyszło.
A dzisiaj wytyczamy na ogrodzie Twój projekt

Cieszę się Melu, że jesteś zadowolona. Co do jałowca nie powinien rozwaliż Ci kostki to jest duże solidne drzewo typu świerki czy jodła, która wytwarza ogrone korzenia .
Pozdrawiam i czekam na zdjęcia
asiach 00:27, 26 maj 2014

iwonaal napisał(a)
Asiu, przegapiłam setkę. Dla Ciebie

Dziękuję za całą rabatę pieknych kwiatów. Pozdrawiam ciepło
A dla Ciebie i pozostałych odwedzających kilka ujęć z dzisiejszej wyprawy

[img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/60/606436/original.JPG[/img
Pozdrawiam
asiach 00:33, 26 maj 2014

motylla napisał(a)
Asiu, Twój zakątek po prostu rajski... Nie moge się napatrzeć, nachodziłam się po Twoim ogródku pełna podziwu. Będę zaglądać!

Dziękuję i zapraszam
A dla urozmaicenia zapraszam do ogrodu japońskiego we Wrocławiu

Pozdrawiam
asiach 00:42, 26 maj 2014

Kasiek napisał(a)
Dziekuje za mozliwosc bycia na tej wycieczce Piekne miejsce...
U mnie teraz grzmi, zanosi sie na burze, ale podejrzewam ze bedzie tylko sucha. Troszke deszczu, takiego rzesistego tez by sie przydalo

Kasiu jak tylko nadarzy się okazja ogród wart zwiedzenia a tymczasem zapraszam na wycieczkę wirtualną

Kasiu życze Tobie deszczu - pięknego opadu, żeby nawodnił ziemię i wsparł rośliny
Kasiek 00:44, 26 maj 2014

ja tak cichutko przycupnelam...i doczekalam sie kolejnych fotek
asiach 00:50, 26 maj 2014

Na dobranoc już ostatnie
Myślę, że ten ogród japoński może być nie tylko dla mnie inspiracją wzorcym godnym naśladowania

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies