Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

asiach 10:39, 17 cze 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Asiu, u mnie w tym roku będzie kwitło...26 kwiatostanów juk, ale chyba nie tak wielkie jak Twoje. Pierwszy raz mam takie coś, już się nie mogę doczekać Perukowce masz piękne. Ja mam "royal parple" i też je lubię, ale staram się prowadzić w formie drzewka. Widoki ogrodu u Ciebie jak zawsze piękne

To sie cieszę i jak będzie czas to pokazuj a ja wpadnę nacieszyć oczy bo jeszcze takiego "wybuchu" nie widziałam
Jag_58 11:05, 17 cze 2014

asiach napisał(a)

Jagódka wpadaj - zmieścisz się napewno a i Towarzystwo będę miała bardzo miłe
Dziękuję za przybycie dla Ciebie i innych odwiedzających mała panorama z zakrętem

Asiu piękna panorama ,nowa odsłona Twojego ogrodu zajrzyj do Małej Mi ona też ostatnio wstawiła takie właśnie panoramiczne foty swojego ogrodu ,bardzo ładne miłego dnia
MiraR 11:24, 17 cze 2014

Twój domek jest rewelacyjny Ja u siebie mam dwa kupione a resztę też mąż robił.

Pozdrawiam
marta_d 11:28, 17 cze 2014

asiach napisał(a)

Widząc Twój ogród masz napewno rekę. Tylko może Twoje są młodsze. Poza tym, te które kwitną obumierają - taka kolej rzeczy. Jednak nowe przyrastają, stare wycinam delikatnie tak aby nie uszkodzić pozostałych.
I tak na okrągło. W tym roku i tak szału nie będzie bo tylko 4 kwiaty bywało po 7
Pozdrawiam

może nigdy nie umiałam przy jukach robić, ja mam 4 kwiatostany, jeden jakoś lekko wygięty w pełnym słońcu u mnie rosną, mam nadzieję, że lubią patelnię Pozdrawiam wtorkowo
11:31, 17 cze 2014
asiach napisał(a)
Dla Meli perukowce w odsłonie jesiennej
na pierwszym planie:
- odmiana 'Golden Spirit'
po prawej stronie w narożniku
- podolski Royal Purple

Dla mnie bombowe są i nie straszne mi ich peruki (posprzątam). A na wiosnę nie mogę doczekać się ich peruk. Podsypuję skorupkami po jajkach, bo słyszałam, że intensywnej wtedy kwitną. I chyba jest w tym trochę racji
Skorupki potłuczone (mieszam z ziemią)

W ubiegłym roku wyglądał tak

Asiu, dziękuje bo mnie przekonały te foty. Perukowce przepiękne i zakupie sobie i ja i posadze tam gdzie radzisz. SUPER!
MagdalenaK8 13:32, 17 cze 2014

Asiu perukowce w jesiennej odsłonie piękne . Kosy moje niepocieszone, narzuciłam na truskawki stare firanki . Ale zezłościł się i przerzuciły na porzeczki , nie mam nic czerwonej porzeczki... W przyszłym roku będę wiedziała że na wszystko mam założyć firanki.
Gorzej ze mną.. od kilku dni męczy mnie mega alergia, nie mam siły żyć. Jestem odczulana i normalnie tak jak teraz powinnam się czuć już od kwietnia. W tym roku jednak stężenie pyłków traw jest zabójcze.
Czekam więc na lepsze jutro.
Pozdrawiam
asiach 13:51, 17 cze 2014

MagdalenaK8 napisał(a)
Asiu perukowce w jesiennej odsłonie piękne . Kosy moje niepocieszone, narzuciłam na truskawki stare firanki . Ale zezłościł się i przerzuciły na porzeczki , nie mam nic czerwonej porzeczki... W przyszłym roku będę wiedziała że na wszystko mam założyć firanki.
Gorzej ze mną.. od kilku dni męczy mnie mega alergia, nie mam siły żyć. Jestem odczulana i normalnie tak jak teraz powinnam się czuć już od kwietnia. W tym roku jednak stężenie pyłków traw jest zabójcze.
Czekam więc na lepsze jutro.
Pozdrawiam

Wow, jest mi Ciebie żal i jest mi sumutno, przede wszystki z uwagi na Twoje złe samopoczucie a szpaki w tym wszystkim to najmniejsze zło, choć owoców żal. Współczuję i życzę Tobie lepszego jutra
asiach 19:14, 17 cze 2014

Dzisiaj dostałam przesyłkę od Jagódki (ogród, który zmieniam)- całą, nienaruszoną - ślicznie dziekuję.
A oto przesyłka

Jeszcze jedno pytanie :
- jedna z roślin to wiązówka(napewno ale ta druga roślina - to ciemiernik?

Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam serdecznie
MagdalenaK8 19:57, 17 cze 2014

Dzięki Asiu za pożałowanie , dziś nigdzie się nie ruszam i troszkę po pracy spałam . Nocki się boję ale Tobie życzę by była cudowna.
Na ogród spoglądam zza salonowej szyby i pytam gdzie tu sprawiedliwość .
Pozdrawiam
asiach 20:07, 17 cze 2014

MagdalenaK8 napisał(a)
Dzięki Asiu za pożałowanie , dziś nigdzie się nie ruszam i troszkę po pracy spałam . Nocki się boję ale Tobie życzę by była cudowna.
Na ogród spoglądam zza salonowej szyby i pytam gdzie tu sprawiedliwość .
Pozdrawiam

Ach Magdalenko spwiedliwości trzeba szukać, ze świeczką. Nie przespane noce i strach przed nocą znam. Jeszcze niedawno miałam porażony nerw przedramienia i ramienia i dwa tygodnie nieprzespanych nocy i dni. Ani leżeć, ani siedzieć tylko chodzić - szok. Brak słów. Dlatego naprawdę Tobie współczuję i wierzę co czujesz.
Jeszcze raz szybko wracaj do pełnej sprawnosci
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies