Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

10:56, 24 sie 2014
Dzień dobry Asiu
Od ranka wysłałam Ci wiadomość na pw
Fajnie ogląda się takie porównania,łza w oku się kręci bo człowiek się rozczula,że własnymi łapakami wszystko zrobił,satysfakcja niesamowita.
Udanej niedzieli Asiu Pewnie spędzasz ją rekreacyjnie Ja jeszcze 4 dni i do dooooooooomciu Hura!
10:58, 24 sie 2014
kosolka napisał(a)
Dzień dobry Asiu!
...Chciałam podpytać o te skorupki jajek. Bo ja tyle wyrzucam! Napisz co one takiego robią rośliom i pod co je się sypie! Będę od dziś odkładać...

Kosolka ja też z tych co zbierają skorupki,zobacz ile można wykorzystać do ogródka
Buziaki
Luckaa 17:10, 24 sie 2014

U Ciebie ja zwykle pięknie.
asiach 21:55, 24 sie 2014

kosolka napisał(a)
Dzień dobry Asiu!
Jak zwykle porównania zdjęciowe zadziwiające I piękne widoczki! Chciałam podpytać o te skorupki jajek. Bo ja tyle wyrzucam! Napisz co one takiego robią rośliom i pod co je się sypie! Będę od dziś odkładać. Jestem w szoku że tak Ci drzewa i krzewy rozsiewają!!!
Pozdrawiam słoneczno-niedzielnie

Dobry weczór Olu!
Dziekuję za miłe słowa
Skorupki jaj tłukę i podsypuję - mieszając z ziemią na lepsze kwitnienie roślin. Tak kiedyś przeczytałam i widzę, że to jest prawda. A podsypuję tak jak napisałam wszystkie krzewy i byliny, które kwitną i te , które nie wymagają ziemi kwaśnej. Forsycje, wejele, róże, parzydło leśne, derenie ....
A drezwa i krzewy i byliny - no nie wszystkie, niektóre musiałam kupić ale nadmiar tak jak napisałam oddaję, żeby nie skończyły w worku na bio
A to kilka z roślinek samosiejek
Grab - mulutki ale pójdzie na żywopłot do kolegi

jakaś tujka albo cyprys

perkowiec

berberys jeden z wielu

asiach 21:59, 24 sie 2014

Mama też wejgelę, brzozę,leszczynę i jakiś świerk ....

Taka mała wylęgarnia
asiach 22:00, 24 sie 2014

iwonaal napisał(a)
Jak ja lubię te Twoje metamorfozy.

Dla mnie przypomnienie a dla innych myślę, że przykład, który pomaga i buduje
asiach 22:07, 24 sie 2014

Aniulka napisał(a)
Dzień dobry Asiu
Od ranka wysłałam Ci wiadomość na pw
Fajnie ogląda się takie porównania,łza w oku się kręci bo człowiek się rozczula,że własnymi łapakami wszystko zrobił,satysfakcja niesamowita.
Udanej niedzieli Asiu Pewnie spędzasz ją rekreacyjnie Ja jeszcze 4 dni i do dooooooooomciu Hura!

Już czytałam - odpiszę tylko chyba jutro albo ...
Aniu satysfakcja jest ogromna bo od początku, który był trudny a ja zielona do końca i cały czas walczę z pomocą wiekszą bądź mniejszą najbliższych (rodziców, męża i syna). Bez udziału firm czy to projektowych czy ogrodniczych - ale myślę, że jakoś wyszło. A dzisiaj mój tata stwierdził oglądajac zdjęcia, że ogród wygląda lepiej w real niż na zdjęciach. Na zdjęcaich widzi tylko poszczególne fragmenty nie ma szerszego spojrzenia na całość. To chyba jednak nie jest źle
Tata wie co powiedzieć, żeby sprawić mi radość - hi hi hi
Aniu czekamy w kraju
asiach 22:08, 24 sie 2014

Aniulka napisał(a)

Kosolka ja też z tych co zbierają skorupki,zobacz ile można wykorzystać do ogródka
Buziaki

asiach 22:09, 24 sie 2014

Luckaa napisał(a)
U Ciebie ja zwykle pięknie.

Lucynko, serdecznie dziękuję
Już byłam u Ciebie i wiem, że jesteś znowu na swoim
Gratulacje
Pozdrawiam ciepło i witam
asiach 22:15, 24 sie 2014

Witam, jeszcze niedzielnie
Mam gościa - jest mój tata - dlatego dzisiaj wypoczynek na całego
ale sparcer był, było ciepło, co jakiś czas deszcz, ciemne chmury, przez chwilę nawet grad - podsumowując niedzielę - udana
Kilka dzisiejszych fotek

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies