Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

asiach 08:36, 06 maj 2014

barbara_krajewska napisał(a)
U mnie też pełno mrówek. Specjalnie ich nie prześladuję, ale chyba zacznę, bo zawirusowane tulipany - prawie wszystkie do wyrzucenia - to pewnie ich sprawka.
Nie wiedziałam, że proszek do pieczenia zmusza je do wyprowadzki. Zastosuję rozcieńczony

dzisiaj znowu ruszę z proszkiem tylko rozwodnie i spryskam, żeby tym razem nie wyupalić trawy. A tak na marginesie co to za proszek, żeby cos takiego zrobił?
Anita1978 13:01, 06 maj 2014

Pochodziłam po twoich włościach! Pięknie
masz! Koniecznie zrób wizytówkę ogrodu, będzie łatwiej trafić w tak piękne miejsce!
Piękne nasadzenia, no i te jeże i kurka
Czytałam, że masz problem z hortensjami ogrodowymi- u mnie też nie dają rady, ale czytałam ostatnio, że są nowe odmiany kwitnące również na pędCh jednorocznych - chyba się na nie skuszę
Pozdrawiam
Mirella 13:34, 06 maj 2014

kupię proszek i prysnę mrowiska zobaczę, bo jak sypałam to nic nie pomogło.
Mirella 13:34, 06 maj 2014

Zdublował się wpis.
19:23, 06 maj 2014
Asiu, odebrałam projekt z poczty.
Przesłałam Robertowi i.... jest bardzo zadowolony, zwłaszcza z domku na narzędzia
Projekt zaakceptował, tak jak i ja, bez zastrzeżeń. Oddaliśmy nasz ogród w ręce profesjonalisty czyli Twoje, bo obydwoje laikami jesteśmy.
Teraz czekamy aż trawka wyrośnie, zagęści się i pomału zabierzemy się za jego realizacje. Co do podziału działki, oddam to w ręce Roberta gdyż on zrobi to perfekcyjnie jako umysł ścisły, Twój plan przeniesie na teren ogrodu.

Asiu, jestem Ci ogromnie wdzięczna. OGROMNIE!!! Mam nadzieję,że nadal będziesz moim dobrym duchem i będę mogła liczyć na pomoc przy realizacji i samych nasadzeniach.
Dziękuję Ci Asiu bardzo!!!
Mathildis 20:21, 06 maj 2014

asiach napisał(a)

Ja była u Ciebie i nie widziałam, żebys miała jakiś problem albo potrzebowała pomocy. Widziałam różaneczniki i inne rabaty w lesie, widziałam wiewórki ... Jeżeli jednak masz jakiś kłopot zrób zdjęcia większe - perspektywa i daj kilka znać - może pomogę
Pozdrawiam

Asiu zrobiłam zdjęcia i prowizoryczny plan działki, zobacz czy jakaś wena na Ciebie spłynie...
asiach 20:56, 06 maj 2014

Kalamandyna napisał(a)
Asiu, odebrałam projekt z poczty.
Przesłałam Robertowi i.... jest bardzo zadowolony, zwłaszcza z domku na narzędzia
Projekt zaakceptował, tak jak i ja, bez zastrzeżeń. Oddaliśmy nasz ogród w ręce profesjonalisty czyli Twoje, bo obydwoje laikami jesteśmy.
Teraz czekamy aż trawka wyrośnie, zagęści się i pomału zabierzemy się za jego realizacje. Co do podziału działki, oddam to w ręce Roberta gdyż on zrobi to perfekcyjnie jako umysł ścisły, Twój plan przeniesie na teren ogrodu.

Asiu, jestem Ci ogromnie wdzięczna. OGROMNIE!!! Mam nadzieję,że nadal będziesz moim dobrym duchem i będę mogła liczyć na pomoc przy realizacji i samych nasadzeniach.
Dziękuję Ci Asiu bardzo!!!

Mela tak jak wcześniej napisałam gdy tylko będę miała chwilę pomogę
A teraz wracam do zajęć domowych
Pozdrawiam
asiach 20:59, 06 maj 2014

Mirella napisał(a)
kupię proszek i prysnę mrowiska zobaczę, bo jak sypałam to nic nie pomogło.

Mireala z jednej strony to dobrze, że ten proszek Tobie nie zadziałał - bo mnie wypalił w tych miejscach trawę
Dzisiaja zrobiłam miksturę (proszek + woda) i stryskałam - zobaczę jutro co z tego wyjdzie ?
Pozdrawiam
asiach 21:00, 06 maj 2014

Mathildis napisał(a)

Asiu zrobiłam zdjęcia i prowizoryczny plan działki, zobacz czy jakaś wena na Ciebie spłynie...

Zobaczę i postaram się coś pomóc
Tymczasem pozdrawiam
asiach 21:05, 06 maj 2014

Anita1978 napisał(a)

Pochodziłam po twoich włościach! Pięknie
masz! Koniecznie zrób wizytówkę ogrodu, będzie łatwiej trafić w tak piękne miejsce!
Piękne nasadzenia, no i te jeże i kurka
Czytałam, że masz problem z hortensjami ogrodowymi- u mnie też nie dają rady, ale czytałam ostatnio, że są nowe odmiany kwitnące również na pędCh jednorocznych - chyba się na nie skuszę
Pozdrawiam

Dziekuję za miłe słowa.
Skorzystam z Twojej podpowiedzi co do obserwacji
Hortensji mam sporo miłam chyba 30 teraz dokupiłam 2szt. i ciężko byłoby mi z nich zrezygnować i kupować następne. Ale nie poddam się w walce o nie i będę dbała najlepiej jak potrafię
Pozdrawiam i dziękuję, za odwiedziny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies