Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

bartek_luberda 19:33, 16 maj 2014

Piękny ogród a zadbany że chyba z niego nie wychodzisz pogoda u mnie koszmarna nawet z pracy uciekłam o 13 bo klientów zero Ja w cieplutkim domku a mąż mam nadzieje lampiony mi robi w garażu Pozdrawiam
bartek_luberda 19:33, 16 maj 2014

Piękny ogród a zadbany że chyba z niego nie wychodzisz pogoda u mnie koszmarna nawet z pracy uciekłam o 13 bo klientów zero Ja w cieplutkim domku a mąż mam nadzieje lampiony mi robi w garażu Pozdrawiam
barbara_kraj... 20:06, 16 maj 2014

asiach napisał(a)
Tym razem jałowiec:
Jałowiec Pfitzeriana 'Pfitzeriana Compacta' - ta zielona plama pod brzozą z lewej strony

Wręcz nie do wiary co z nim zrobiłaś!
Mam takie dwa, jakoś nigdy o ich cięciu nie pomyślałam. Swobodny pokrój mi się podobał, ale teraz zwątpiłam i pewnie będę o cięciu myślała
asiach 20:16, 16 maj 2014

Jag_58 napisał(a)
Asiu pięknie to wyczarowały Twoje rączki ,ja niestety nic nie przycinam w ten sposób ,jedynie korekty ,jak mojemu M właśnie pokazałam Twoje fotki to oczywiście zachwycony ,ale od razu oświadczył,ze on ciąć nie będzie trudno ,pożyjemy zobaczymy

Dziękuję, ja tnę sama bo chyba należę do osób, które uważają, że wszystko robią najlepiej. Poza tym takiego cięcia bym nie odważyła dać komuś innemu. Na początku samo cięcie nie wygląda najlepiej a łatwiej sobie wybaczyć niż mieć żal do drugiej osoby. Ja lubię ciszę i spokój i nie lubię zrzucać winy na innych.
Pozdrawiam - ale możesz poeksperymentować na jednej roślinie
Miłego weekendu
asiach 20:19, 16 maj 2014

Ivvvona napisał(a)
Pieknie Ci wychodzi to cięcie, zdolniacha jesteś A jak z pogodą dzisiaj u Ciebie? U nas deszczu i zimna ciąg dalszy, niestety

To współczuję bo chyba tego deszczu macie już dość
U nas tylko wiało. Było słońce i chmury a temperatura +18. Czyli całkiem nieźle.
Ale po pracy do ogrodu nie wyszłam a teraz jestem w trakcie porządków cotygodniowych
Pozdrawiam sedecznie życząc miłego weekendu
Jag_58 20:38, 16 maj 2014

asiach napisał(a)

Dziękuję, ja tnę sama bo chyba należę do osób, które uważają, że wszystko robią najlepiej. Poza tym takiego cięcia bym nie odważyła dać komuś innemu. Na początku samo cięcie nie wygląda najlepiej a łatwiej sobie wybaczyć niż mieć żal do drugiej osoby. Ja lubię ciszę i spokój i nie lubię zrzucać winy na innych.
Pozdrawiam - ale możesz poeksperymentować na jednej roślinie
Miłego weekendu

Asiu ja tez wszystko lubiłam robić sama ,ale latka lecą ,prawą rączkę mam po naprawie (cieśń nadgarstka) więc trochę na nią uważam i pewne rzeczy przejmuje mój M w tym cięcie tak na marginesie tez jestem z tych osób doskonale Cię rozumiemnie znoszę tłumaczenia jak to ma być zrobione, też wole zrobić sama ,ale cóż ....siła wyższa
Odmachuję weekendowo
asiach 20:42, 16 maj 2014

bartek_luberda napisał(a)

To się cieszę, że tak wygląda bo ja pracuję zawodowo, po pracy jak sprzyja pogoda mała przejażdża na rowerze , dom i tak w ogrodzie jestem od godziny do dwóch 2-3 razy w tygodni + sobota. U mnie pogoda znośna a nawet jak by lało to siedzę i pracuję pełny wymiar godzin.
Co to za lampiony? Juz jestem ciekawa ? Kiedy do Ciebie można wpaś oglądnąć?
asiach 20:46, 16 maj 2014

barbara_krajewska napisał(a)

Wręcz nie do wiary co z nim zrobiłaś!
Mam takie dwa, jakoś nigdy o ich cięciu nie pomyślałam. Swobodny pokrój mi się podobał, ale teraz zwątpiłam i pewnie będę o cięciu myślała

Basi, mnie się swobodny pokrój też bardzo podoba czego dowód jest za domem przy trawniku. Tu tak się rozrósł, że zasłąniał włazy do szamba. A Pan który go opróżnia szukał pod krzakiem dlatego posunęłam się do takiego cięcia Ale wyszło fajnie - na początku płakać mnie się chciało jak zobaczyłam dzieło tuż po - kulek nie było tylko coś wyliniałego na końcach
asiach 20:49, 16 maj 2014

Jag_58 napisał(a)

Asiu ja tez wszystko lubiłam robić sama ,ale latka lecą ,prawą rączkę mam po naprawie (cieśń nadgarstka) więc trochę na nią uważam i pewne rzeczy przejmuje mój M w tym cięcie tak na marginesie tez jestem z tych osób doskonale Cię rozumiemnie znoszę tłumaczenia jak to ma być zrobione, też wole zrobić sama ,ale cóż ....siła wyższa
Odmachuję weekendowo

To się rozumiemy doskonale. Co do latek to się nie będziemy licytować ale mam ich chyba więcej - w tym roku okrąglutko I co nieco doskwiera - dlatego z myślą o przyszłości ruszam się na rowerze i steperze i od czasu ogród
Pa
reni 20:53, 16 maj 2014

Asiu no pięknie to wygląda ja jakoś nie mam odwagi do takiego cięcia..może kiedyś... u mnie cały czas pada,pozdrawiam