Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla moich synków

Ogród dla moich synków

anbu 21:33, 24 cze 2017

Uwielbiam hosty a Twoje są super, czekam na inne kadry z ogrodu
Marga 23:04, 24 cze 2017

Kochani, odpisze niebawem, a w tej chwili kilka zdjęć...nie z dzisiaj, ale innych nie mam

Marga 23:09, 24 cze 2017

Marga 23:19, 24 cze 2017

Fotergilla

jona 08:58, 25 cze 2017

Marga napisał(a)
Kochani, odpisze niebawem, a w tej chwili kilka zdjęć...nie z dzisiaj, ale innych nie mam

Ładne połączenie . Łan rumianków imponujący.
Jeszcze podobają mi się hosty pod leszczyną. Stoją jak armia żołnierzy. Widać, że im dobrze w tym miejscu
Marga 10:22, 25 cze 2017

Kasia_CS napisał(a)
O kurcze, ale kolekcja host! Duzo masz odmian, kilka bym przytuliła (tylko kilka, bo nie mam miejsca na wszystkie ). Muszę sobie przejrzeć na spokojnie jeszcze raz, wypisać najfajniejsze

Hosty są piękne i od kiedy pierwszy raz zajrzałam na ogrodowisko skradły moje serce
olga80 napisał(a)
Kolekcja host imponująca Kasa pokazała ogród z innej perspektywy.Pięknie masz.

Dobrze, że jej bateria padła, bo by mi wszystkie chwastowniki obfotografowała
AnnaCh napisał(a)
Monia, pięknie masz i kolekcja host imponująca
Cieszę się, że roślinki ode mnie mają się dobrze No i widzę, że hostę dostałaś chyba taką jakiej nie miałaś Super

Miło Aniu, że zajrzałaś. Wyżej pokazałam bergenie od Ciebie. Hosta faktycznie jest jedyna. Sporo różni się od pozostałych
Basilikum napisał(a)
wow ale wielka kolekcja
ja mam kilka i nie mam pojecia, ze sie jakos nazywaja

Dużo host dostałam od miłych koleżanek mojej teściowej i też do niedawna były NN. Najważniejsze, że ładnie wyglądają
anabuko1 napisał(a)
Ta druga raczej nie jest Sum & Substance..
Ta bardziej jasno-zielona i potem do zółtości idzie.Jutro wkleję zdjęcie swojej to porownasz .

Chyba masz rację co do tej S&S. Może kiedyś "wpadnę" na podobną i porównam.
Jana napisał(a)
piękna kolekcja, ja to nie wiem jak moje się nazywają w Twoim ogrodzie pięknie się prezentują, i znalazłam inspirację kopytnik plus hosty Twojej paprocie są cudne i widzę, że rosną bezproblemowo a słyszałam dotychczas, że te odmianowe są jednoroczne...chyba nie u ciebie

Pierwszy raz moje roślinki zainspirowały kogoś. Sadz hosty, kopytniki i paprocie, a na pewno będziesz zadowolona. Wczoraj dokupiłam im do towarzystwa 6 tawułek.
Zana napisał(a)
Monia, robi Ci się niezła hostowa kolekcja. Masz dużo miejsca to możesz sobie pozwolić na takie olbrzymiaste odmiany. Fioletowy rodek z hostami super wygląda, już to widzę jak się rozrosną! Te bratki przeuroczo się tam wpasowały. Kopytnik też świetnie rośnie, ja cały czas o nim myślę. A te trawki to turzyce palmowe? Coraz częściej o nich myślę, bo mnie carex elata aurea wnerwia, u innych rośnie a u mnie jakoś nie chce.

Bardzo lubię Twoje szersze kadry, taki sielski spokój z nich bije. Nie umiem tego ująć w słowa, ale jest w nich to "coś".

Masz już jakieś pomysły na zasłonięcie domu sąsiadki?

Nawet nie wiesz jak mnie cieszą Twoje słowa Dla mnie mój ogród jest (a raczej będzie) wyjątkowy.
Tak , trawy to turzyce palmowe.
Bratki same się sieją.
Domek sąsiadki planuję zasłonić dużymi krzewami liściastymi: kalinami, forsycjami, jaśminowcem i jedną ślidośliwą. Wszystko jest jeszcze malutkie i "zatoneło" w bylinach.

MirellaB 11:16, 25 cze 2017

Marga chyba będę likwidowała moje drzewo budlei. Szkoda mi bardzo, ale rośnie na przodzie rabaty i wszystko zasłania. Miała być posadzona tam na chwilę, ale została na zawsze. Damy jej zakwitnąć i jesienią się pożegnamy
Marga 11:34, 25 cze 2017

MirellaB napisał(a)
Monika najbardziej podoba mi się dywan z białych kwiatków
Hosty fajne, ale jakoś nie specjalnie je lubię. W szkółce oglądałam m.in.fajne hosty mysie uszka. Takich u Ciebie nie widziałam

Fajny ten dywan, prawda? A jak szybko się rozrasta. Host nie wszyscy muszą lubić. Mysich uszek nie mam, bo do mojego ogrodu są za malutkie.
Imienniczka napisał(a)
Masz piękną kolekcję host

Dzięki Bardzo mi się podobają.
ElzbietaFranka napisał(a)

Moja dzialke tej wiosny to nawiedzaja same katastrofy. Najpierw snieg na juz kwitnacym migdalku, nastepnie lalo jak cholera wszedzie bylo mokromi bloto, musielismy pompowac wode, potem w maju dwie noce pod rzad mroz i to -7. Zalamalzm sie tym wszystkim bo nie bylo mnie na dzialce i mi pomarzlo bardzo duzo roslin i tak prawde mowiac wkurzylam sie i nic nie wstawjam na swoj watek.
Musze to wszystko przebolec.

Za to pieknie kwitna u mnie jak nigdy irysy syberyjskie, kepy obsypane kwiatami, co zauwazylam, ze sa przez to mnjejsze niz w zeszlym roku. Musze je porozsadzac.
Mam tylko jedna kepe irysa,a le za to jakiego cudownke pachnie, kwiat cudowny.

Pozdrawiam.

Jak ja Cię rozumiem. Mnie też nerwy biorą z powodu tych wszystkich katastrof nawiedzających mój ogród. Żeby nawet dereń Elegantissima przemarzł, to już przesada. Czasami nawet nie chciało mi się tam jechać i na to patrzeć. Teraz za to chwasty do pasa mam wszędzie. Na szczęście śladów majowych przymrozków juz prawie nie widać.
Kosaćce syberyjskie w tym roku mile mnie zaskoczyły, tylko, że nie zdążyłam się nimi nacieszyć, bo rzadko bywałam na działce (także z powodów rodzinnych).
Odpozdrawiam bardzo serdecznie
vita napisał(a)
Monia, podziwiam hosty Żałuję, że nie pomogę w identyfikacji, też mam prawie wszystkie nie oznaczone i zwykle wołam do tego koleżankę Katel zrobiła ciekawą fotorelację, macie czas na spotkania

Ja raczej jak nie zapiszę, to nazw nie pamiętam. Cieszę się, że miałam okazję poznać Cię u Kasi Twój ogród robi na mnie zawsze niesamowite wrażenie.
KasiaWB napisał(a)
zapraszam na wykopki fiołków, przekwitły i będzie loteria )
Pozdrawiam

Dziękuję za zaproszenie Kasiu. Od dawna już się do Ciebie wybieram, ale czasu zawsze brak. Może uda nam się jakoś spotkać, jak nie ja do Ciebie, to Ty do mnie
bacowa napisał(a)

Mam S&S , ale trochę inaczej rośnie. Nie dość że ma ogromne liście to jest bardzo wysoka ( tak do pupy ). Czy ta twoja to S&S.... ?

Chyba nie nie wiem co to za hosta, ale powyżej kolan to już sięga.
anka_ napisał(a)
S&S nie jest zielona, nawet w cieniu.

No to pozamiatane teraz już mam pewność. Dzięki za opinię Aniu.
Alicja169 napisał(a)
Obejrzałam Twoje hosty, mają ładną zdrową zieleń jakoś slimaki i mszyca ich nie łapie, to dobrze, bo u mnie jakaś inwazja mszycy, też na hostach

Mszyce to mam wszędzie, nawet na leszczynach. Na szczęście host jeszcze nie wypatrzyły.
anabuko1 napisał(a)
To prawda S&S jest żółta. Ta twoja jest ciemno zielono -niebieskawa.
Może to któraś z Big....

Jest zielona teraz, bo przed dokarmieniem była taka jasno zielona. Z Big...? Chyba jej nie zidentyfikuję sama.
malgol napisał(a)
Ale piękne masz te hosty I mimo kilku NN-ów wiekszośc ma nazwy Ja już u siebie nie pamiętam co jest co
Jedynie Sam & Substance rozróżniam i jest żółta.Choc u mnie w cieniu więc lekko zielona

OOO! to jednak S&S może być zielona. Zobaczymy jak trochę podrośnie i się zadomowi, bo na razie jest u mnie pierwszy rok.
gobasia napisał(a)
Piękne hosty ..tylko coś długo nie ma nowych zdjęć...Hej hej gdzie jesteś?

Dziękuję, że zaglądasz mimo, że nic się nie dzieje w moim wątku Coś tam wkleiłam, ale zdjęcia nie są zbyt dobre.
sylwia_slomczewska napisał(a)
I wszystkie hosty z nazwy pamiętasz, nie do wiary

No nie wszystkie Ale próbuję identyfikować te co już mam
Macham Sylwio
Fuksja napisał(a)

Dzięki Aniu. Już mi się udało ją zidentyfikować na wątku tematycznym, ale cieszę się , że mi pomagacie
anbu napisał(a)
Uwielbiam hosty a Twoje są super, czekam na inne kadry z ogrodu

Bardzo się cieszę, że podobają się Wam moje hosty Zależy mi na nich. Naprawdę dostaję skrzydełek jak słyszę takie pochwały.

AnnaCh 11:37, 25 cze 2017

Marga napisał(a)
Miło Aniu, że zajrzałaś. Wyżej pokazałam bergenie od Ciebie. Hosta faktycznie jest jedyna. Sporo różni się od pozostałych
No widzisz, a u mnie tych host akurat zatrzęsienie Pełno ich u mnie, mojej mamy i teściowej
Bergenię już wczoraj widziałam, moje bardzo w drugim roku się rozrosły, szykuje się i u Ciebie pole kapusty
Marga 11:43, 25 cze 2017

jona napisał(a)

Ładne połączenie . Łan rumianków imponujący.
Jeszcze podobają mi się hosty pod leszczyną. Stoją jak armia żołnierzy. Widać, że im dobrze w tym miejscu

Dzięki Asiu. Rumiany to samosiejki Wypełniły mi rabatę, ale strasznie się rozsiewają. Nawet wczoraj sąsiadka się pytała, kiedy je wyrwę żeby się nie rozsiały.
Hosty pod leszczynami, to prezent od jednej starszej pani z Zamościa. Przywiozła JEDNĄ kępę. Marzyłam o dywanie z host i wygląda na to, że powoli zaczynają się stykać