Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ..marzy mi się ogród ...

..marzy mi się ogród ...

Anitka 07:58, 30 maj 2018

A to standard, ja swojego eM to nawet po nawóz nie wysyłam

Piszesz, że dla eM ogród to trawnik i jakieś iglaki. Z iglaków też można bardzo fajny ogród wyczarować, jest tyle gatunków i odmian różniących się pokrojem i barwą.
A w ramach kompromisu przemyć byliny, trawy i krzewy liściaste.
U mnie wszystkiego po trochu poupychane, a na początku też był trawnik i przeważnie iglaki. A teraz eM nawet ostatnio zasugerował, że on teraz już iglaków nie lubi i proponuje posadzić więcej bylin
Gosia_S 20:56, 30 maj 2018

Anitko to piękna przemiana, u nas w dalszym ciągu walka o każdą nową rabatę. Bardzo mi się podoba jak napisałaś, że wszystko poupychane, lubię taki efekt Mój eM dojrzewa, ale to dłuższy proces, hihii..
Anitka 21:54, 30 maj 2018

Gosia_S napisał(a)
Anitko to piękna przemiana, u nas w dalszym ciągu walka o każdą nową rabatę. Bardzo mi się podoba jak napisałaś, że wszystko poupychane, lubię taki efekt Mój eM dojrzewa, ale to dłuższy proces, hihii..

A u mnie walka, żeby tyle trawnika co jest to już pozostało EM chce kolejną rabatę bylinową tworzyć, a ja protestuję
Dojrzeje, jak zobaczy, że z dużym trawnikiem najwięcej jest pracy. A przy tych suszach to jeśli nie ma się studni to licznik wody szaleje. A trzeba wiele wysiłku włożyć, żeby ktoś przyszedł i trawnik pochwalił. Łatwiej jest miłe słowa usłyszeć na temat fajnej rabaty
BASIA8 00:45, 31 maj 2018

Gosia_S napisał(a)
Z życia wzięte: mężu jak będziesz przejeżdżał obok Centrum ogrodniczego to proszę Cię weź mi 1 hortensje anabelle i 3 hortensje limelight, ok?
I wziął

Gosieńko uśmiałam się z Twojego wpisu ach te zakupy Mój Mąż na szczęście ogarnia tematy ogrodowe, choć roślinki kupuje niezbyt chętnie bo zawsze coś skrytykuje. Za to uwielbiam jego zakupy kiedy jedzie gdzieś w delegację wtedy ma wolną rękę i super roślinki przywozi Teraz niestety zdrowie nie pozwala na wyjazdy w delegację i na innowacyjne zakupy
Pozdrawiam Gosieńko.
Gosia_S 12:48, 31 maj 2018

Basiu, gratuluję- dobrze wychowałaś męża A tak poważnie, to fajnie że w sprawach roślin jest między Wami zgodność. Trochę przykro, że względy zdrowotne ograniczają to zielone szaleństwo, ale mam nadzieję i tego Wam życzę z całego serducha, że to sprawa przejściowa i za chwilę wszystko u Was wróci do normy. Dbajcie zatem o siebie i jeszcze raz zdrówka!
Gosia_S 12:59, 31 maj 2018

Anitka napisał(a)

A u mnie walka, żeby tyle trawnika co jest to już pozostało EM chce kolejną rabatę bylinową tworzyć, a ja protestuję
Dojrzeje, jak zobaczy, że z dużym trawnikiem najwięcej jest pracy. A przy tych suszach to jeśli nie ma się studni to licznik wody szaleje. A trzeba wiele wysiłku włożyć, żeby ktoś przyszedł i trawnik pochwalił. Łatwiej jest miłe słowa usłyszeć na temat fajnej rabaty

Anitka z trawnikiem bawimy się od jakiegoś 2010 r., ja od początku stoję na stanowisku, żeby ten trawnik nieco ograniczyć, bo chyba lepiej mieć mniejszy i ładniejszy niż duży nieogranięty. Masz rację trawnik to bardzo trudny temat, choć nowicjuszom wydaje się że to banał. Masa początkujących ogrodników i ja z moim EM również zaczyna swoją przygodę od trawnika i kilku iglaków, potem jak ten zestaw przeżyje pierwszy sezon i zaczną się spacery do sklepów ogrodniczych rodzi się apetyt na więcej Natomiast mój EM uważa że trawnik jest ok, ciągle go nawozi zrasza, kosi i tak ciągle... A ja chciałabym w miejscach gdzie ten trawnik co roku jest w słabszej kondycji ( m.in. tam gdzie planuję w tym roku wreszcie rabatę ) mieć na czym "oko zawiesić"
Roocika 14:49, 31 maj 2018

Witaj Gościu, przeczytałam Twój wątek. Twoje roślinki się bardzo rozrosły, teraz wystarczy już pododawać nowych Mam nadzieję, że "urobisz" męża, czego Ci życzę
Anitka 23:52, 02 cze 2018

Gosia_S napisał(a)

Anitka z trawnikiem bawimy się od jakiegoś 2010 r., ja od początku stoję na stanowisku, żeby ten trawnik nieco ograniczyć, bo chyba lepiej mieć mniejszy i ładniejszy niż duży nieogranięty. Masz rację trawnik to bardzo trudny temat, choć nowicjuszom wydaje się że to banał. Masa początkujących ogrodników i ja z moim EM również zaczyna swoją przygodę od trawnika i kilku iglaków, potem jak ten zestaw przeżyje pierwszy sezon i zaczną się spacery do sklepów ogrodniczych rodzi się apetyt na więcej Natomiast mój EM uważa że trawnik jest ok, ciągle go nawozi zrasza, kosi i tak ciągle... A ja chciałabym w miejscach gdzie ten trawnik co roku jest w słabszej kondycji ( m.in. tam gdzie planuję w tym roku wreszcie rabatę ) mieć na czym "oko zawiesić"

U mnie z czasem ubywało trawnika. Teraz przy tych suszach to bym hektolitry wody na niego wylać musiała, a jeszcze u mnie czarcie kręgi były i komarnicy larwy się pojawiły. Nieustana walka była. Teraz jest minimalny około 250 m2, więc łatwiej nam o niego zadbać.
Gosia_S 14:20, 03 cze 2018

Anitko, zdecydowanie łatwiej, a poza tym koszenie nie zajmuje pół dnia
Gosia_S 14:24, 03 cze 2018

Zakupy mojego eM powiedzmy, że znalazły miejsce, choć tylko jedna hortka docelowe