KasiaWB
09:05, 29 mar 2014

Witaj Gosia 
fajnie, że do nas dołączyłaś
wpadłaś koleżanko po uszy
ale nie pożałujesz
)
masz bardzo duży ogród
Wrzuć plan swojej działki z naniesionymi rabatami jakie masz, domem i kierunkami świata.
Z czasem na pewno będziesz pozbywać się włókniny, borderów itd. sporo kosztują a za tą kwotę miałabyś dużo kory
wiem co mówię
)))
Na razie nic nie kupuj, tylko zrób plan
, w tym inwentaryzację roślin, które już masz 
Wklejam Tobie nasz dekalog ogrodnika
)):
1. Konsekwencja w kolorystyce
2. Ograniczona ilość gatunków
3. Duże ilości jednakowych roślin w grupach
4. Zgrane duety (jedna roślina podkreśla urodę drugiej) - szukaj takich i spisuj
5. Jak coś zaczniesz - skończ, bo się rozmyślisz i będziesz stała w miejscu
6. Jak coś zmieniasz., nie żałuj, zmieniaj i idź do przodu
7. Niezawodne rośliny kupuj
8. Zrób listę gatunków i tego się trzymaj
9. Nie biadol, jak coś padnie - masz miejsce na coś lepszego
10. Pogódź się z tym, że będziesz ciężko pracować, aby osiągnąć efekt. Ogrodnictwo nie jest zawodem dla leniwych, samo się nie zrobi
Poza tym polecam Ci artykuły Danusi o projektowaniu ogrodu, pierwszy odcinek tutaj: https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/55-poradnik-jak-zaprojektowac-i-zalozyc-ogrod-cz-1-sprzatanie, wiem że jesteś już po budowie, ale warto przeczytać wszystkie części tego artykułu - jest ich kilka.
Serdecznie pozdrawiam i będę zaglądać
teraz muszę lecieć
)
p.s. ja jestem od strony ogrodu botanicznego

fajnie, że do nas dołączyłaś

masz bardzo duży ogród

Wrzuć plan swojej działki z naniesionymi rabatami jakie masz, domem i kierunkami świata.
Z czasem na pewno będziesz pozbywać się włókniny, borderów itd. sporo kosztują a za tą kwotę miałabyś dużo kory

Na razie nic nie kupuj, tylko zrób plan

Wklejam Tobie nasz dekalog ogrodnika

1. Konsekwencja w kolorystyce
2. Ograniczona ilość gatunków
3. Duże ilości jednakowych roślin w grupach
4. Zgrane duety (jedna roślina podkreśla urodę drugiej) - szukaj takich i spisuj
5. Jak coś zaczniesz - skończ, bo się rozmyślisz i będziesz stała w miejscu
6. Jak coś zmieniasz., nie żałuj, zmieniaj i idź do przodu
7. Niezawodne rośliny kupuj
8. Zrób listę gatunków i tego się trzymaj
9. Nie biadol, jak coś padnie - masz miejsce na coś lepszego
10. Pogódź się z tym, że będziesz ciężko pracować, aby osiągnąć efekt. Ogrodnictwo nie jest zawodem dla leniwych, samo się nie zrobi

Poza tym polecam Ci artykuły Danusi o projektowaniu ogrodu, pierwszy odcinek tutaj: https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/55-poradnik-jak-zaprojektowac-i-zalozyc-ogrod-cz-1-sprzatanie, wiem że jesteś już po budowie, ale warto przeczytać wszystkie części tego artykułu - jest ich kilka.
Serdecznie pozdrawiam i będę zaglądać

p.s. ja jestem od strony ogrodu botanicznego