Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kondziowy ogrod cz II

Kondziowy ogrod cz II

Kondzio 23:05, 05 cze 2014

jula81 napisał(a)

Jasną sprawą jest to, że decyzję już pojałeś co do metamorfozy rabat
Jak to ogrodnik - pasjonata zmian chce jak najbardziej
Będę Ci kibicować i postępy w zmianach podglądać
Powodzenia Konradziu

zaglądać będę
zapraszam hi hi hi
hanka_andrus 23:12, 05 cze 2014

Konrad, prześpij się z tym pomysłem. To co my widzimy na zdjęciach z angielskich ogrodów, to nie zawsze tak samo wygląda, od wiosny do jesieni.
W międzyczasie wysadza się przekwitnięte rośliny,wsadza się kwitnące.
Zajrzałbyś pod liście,pewno zobaczyłbyś nawet wkopane doniczki. Na to trzeba mieć sztab ludzi i zaplecze z sadzonkami od wiosny do jesieni.
A my możemy sobie zafundować jedynie namiastkę takich rabat,
Nie spiesz się. Najpierw dopracuj rośliny na poszczególnych piętrach,
Poobserwuj u innych,popytaj. A dopiero za zmianę rabat się bierz, najwcześniej może na przyszłą wiosnę.
Oczywiście życzę by się udało.
hanka_andrus 23:22, 05 cze 2014

dubelek
Kondzio 07:30, 06 cze 2014

hanka_andrus napisał(a)
Konrad, prześpij się z tym pomysłem. To co my widzimy na zdjęciach z angielskich ogrodów, to nie zawsze tak samo wygląda, od wiosny do jesieni.
W międzyczasie wysadza się przekwitnięte rośliny,wsadza się kwitnące.
Zajrzałbyś pod liście,pewno zobaczyłbyś nawet wkopane doniczki. Na to trzeba mieć sztab ludzi i zaplecze z sadzonkami od wiosny do jesieni.
A my możemy sobie zafundować jedynie namiastkę takich rabat,
Nie spiesz się. Najpierw dopracuj rośliny na poszczególnych piętrach,
Poobserwuj u innych,popytaj. A dopiero za zmianę rabat się bierz, najwcześniej może na przyszłą wiosnę.
Oczywiście życzę by się udało.
chyba masz racje zreszta jak zwykle hi hi hi hi
Kondzio 07:32, 06 cze 2014

hanka_andrus napisał(a)
dubelek
mily dubelek hi hi hi
hanka_andrus 07:48, 06 cze 2014

Myślisz,że mnie by się nie podobała angielska rabata w ogrodzie?
Szeroka na 2m, Od góry wysokie rośliny najlepiej pnące róże?/ale jak ja będę skakać po rabacie,żeby opryski robić, wycinać suche, pryskać na mszyce/.
Odpada.
no i tak po kolei doszłam do wniosku, że postaram się posadzić rośliny wysokie same z siebie,takie bez przycinania, może rosnące wysoko, to chociaż przez moment będę miała namiastkę. Ale tego co już mam w tym miejscu, nie bardzo chcę ruszać, i tak zostaję się z moim bałaganem i moimi marzeniami o ogrodzie niczym w Anglii.

Ale marzenia dobra rzecz,marzenia są za darmo. I plecy tak nie bolą od wykopywania i przesadzania.
Miłego dnia Konrad, akceptuj życie w codzienności, a jak z tym dojdziesz do zgody, wszystko inne będzie łatwiejsze,nawet w ogrodach angielskich nie wszystkie rabaty są wg schematu, są inne zakątki, dzikość, natura,zielniki,
ja właśnie wybieram te części do naśladowania.
Mala_Mi 08:09, 06 cze 2014

Kondzio napisał(a)
miro wiem wiem tamte rabaty miały być do wymiany chce tam zrobić rabaty angielskie takie które nie beda zajmowały duzo czasu

Hmmm bylinówki które zajmują mało czasu.... no to czekam na takie Będę zgapiać pomysł
Mala_Mi 08:11, 06 cze 2014

Hania... tyś mądra kobieta....
Kondzio 09:29, 06 cze 2014

Muszę to przemyśleć jak zwykle macie racje mam troche czasu bo zaczynam na długi weekend wiec muszę coś wymyślić
Kondzio 09:30, 06 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)
Hania... tyś mądra kobieta....
zgadzam sie