Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dudusiowy ogród kiedyś tu wyrośnie...

Dudusiowy ogród kiedyś tu wyrośnie...

Malgosik 16:43, 08 sie 2014

tabliczkaznapisem_ucze_sie napisał(a)

I tez masz takie wysokie? Bo te moje wariatki widzisz jakie porosły. Na pol metra...

ja mówię o tych białych z bordową kropką. Mam w donicach, kwiatostan dość mocno wystaję, ale nie są jakieś wysokie.

tutaj zdjęcie przed domem:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4626-ogrod-na-glinie?page=19
ryska 20:35, 08 sie 2014

Hej Martusia
Fajnie się czyta opowieści z czasów przedszkola. Piękny okres, który już dawno za mną. Mam nawet taki zeszyt z zapiskami co ciekawszych historii i powiedzonek. Moje córcie mają 17 i 12 lat więc teraz z chłopakami mają inne relacje niż Twoja Oliwka.
Co u mnie? Dzięki moim skarbom mam teraz domowe SPA a nie rekonwalescencję. Cieszę się z tych razem spędzonych chwil, bo straszą mnie, że na studia to tylko do Warszawy a czas leci bardzo szybko. Pozdrawiam goraco
tabliczkazna... 21:34, 08 sie 2014

Oj, czyli mówisz, ze jeszcze tylko 10 lat z okładem i bede mogła liczyć na jakiś rewanzyk? )
Poczekam
Cieszę sie, ze jesteś w formie psychicznej i wracasz do fizycznej.
Stara prawda mówi, ze nie ma jak w domu Wszystkiego dobrego, dzielne masz dzieciaki i poukładane maja w głowie.

PS Po co do W-wy? Lodz, Poznań, Wrocław tez maja dobre uczelnie. Uwaga, teraz narażam sie stołecznej części forumek , ale serio - nie lubię stolicy. A trochę z nią wspólnego mam.
ModraSowa 21:40, 08 sie 2014

Oj, czyli mówisz, ze jeszcze tylko 10 lat z okładem i bede mogła liczyć na jakiś rewanzyk? )
Poczekam
Cieszę sie, ze jesteś w formie psychicznej i wracasz do fizycznej.
Stara prawda mówi, ze nie ma jak w domu Wszystkiego dobrego, dzielne masz dzieciaki i poukładane maja w głowie.

PS Po co do W-wy? Lodz, Poznań, Wrocław tez maja dobre uczelnie. Uwaga, teraz narażam sie stołecznej części forumek , ale serio - nie lubię stolicy. A trochę z nią wspólnego mam.

Dlaczego nie lubisz?
tabliczkazna... 21:52, 08 sie 2014

ModraSowa napisał(a)

Dlaczego nie lubisz?

Bo dla mnie to miasto jest nie do życia, wszędzie korki, o miejsce parkingowe trzeba sie czasem prawie pobić , (centrum Łodzi teraz jest dokładnie identyko, budujemy wszędzie drogi; fajnie, ze budujemy, gorzej, ze wszystkie naraz)
W Warszawie doświadczyłam tez wielu ludzkich rozczarowań. Choć mam tu tez dwie bardzo dobre kumpele (rdzenne) i przynajmniej z pięć zaprzyjaźnionych "słoików" ))
Ale mieszkać bym nie chciała...
tabliczkazna... 21:56, 08 sie 2014

W skrócie pisząc: nigdzie tak dotkliwie nie doświadczysz samotności w tłumie, skupienia na "mieć" zamiast
"Być" jak tu...
Podkreślam, ze jest to moja osobista opinia i nie zamierzam generalizowac. Rozumiem, ze ktoś myśli inaczej i szanuje to.
ModraSowa 22:03, 08 sie 2014

W skrócie pisząc: nigdzie tak dotkliwie nie doświadczysz samotności w tłumie, skupienia na "mieć" zamiast
"Być" jak tu...
Podkreślam, ze jest to moja osobista opinia i nie zamierzam generalizowac. Rozumiem, ze ktoś myśli inaczej i szanuje to.

Marta, nie mam dzisiaj dnia na rozpisywanie się, rozumiesz, wiec w skrócie: miasto to nie tylko ludzie. Najbliższe są nam te najlepiej poznane.Ja kocham Warszawę.Kocham ją z całego serca.
A z Łodzi miałam dwa samochody
ryska 22:16, 08 sie 2014

W Warszawie mieszka siostra mojego męża i moje dziewczyny jak stamtąd wracają do naszego miasteczka to krzywią się, ze u nas nic się nie dzieje a tam mnóstwo inspiracji, muzea, kina, galerie i inne takie. One mają mnóstwo energii.
Osobiście w stolicy też nie chciałabym mieszkać, ja raczej baba ze wsi szczęśliwe kury raczej wolałabym chodować niż żyć w dżungli takiego wielkiego miasta. Z Łodzi zaś lubimy murale a i niebiesko żółty sklep.
MamaMagda 08:41, 09 sie 2014

Marta, nie wiem jaki to gatunek drzewa. Chciałam Ci sprawdzić, ale po zmianie na olx zniknęły mi wszystkie wiadomości z tablicy.
Generalnie to sa zwykle skrzynie, takie jak donice ogrodowe, wyłożone gruba czarna folia, która oczywiście ponacinalam.
Jak to mówili panowie od trawnika - takie trumienki

ale gotowe skrzynie zamowilas? ;>
i czy wykladalas folia czarna boki?

u mnie beda kwadratowe trumienki hehe
tabliczkazna... 10:34, 09 sie 2014

ModraSowa napisał(a)

Marta, nie mam dzisiaj dnia na rozpisywanie się, rozumiesz, wiec w skrócie: miasto to nie tylko ludzie. Najbliższe są nam te najlepiej poznane.Ja kocham Warszawę.Kocham ją z całego serca.
A z Łodzi miałam dwa samochody

Aniu, ja cenie lokalny patriotyzm. Ale sama chyba nie mam genu osadnictwa i wciąż mnie nosi po świecie. Z dziada pradziada jestem Łodzianka, ale gdzieś wewnątrz to mam tęsknotę za przestrzenią, morzem... Wodniak ze mnie. Najlepiej sie czuje w pasie nadmorskim, Trójmiasto jest dla mnie najlepszym miejscem do życia (byle nie Monciak w sezonie).
Nie powiedziałam w życiu jeszcze ostatniego zdania, moze i nas znów gdzieś poniesie. Dla mnie dom to ludzie. Budynki, miejsca - mam do nich oczywiście sentyment, ale bez przesady.

Wiem, ze ludzie myślą inaczej niż ja i szanuje odmienność poglądów