Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dudusiowy ogród kiedyś tu wyrośnie...

Dudusiowy ogród kiedyś tu wyrośnie...

Ania74 09:09, 06 sie 2014

Kora jest fajna, ale... w przeciwieństwie do żwirku, trzyma wilgoć. Będzie więc zatrzymywała wilgoć, a wiadomo wilgoć to grzyby.
Plastry masz z dębu i dobrze, że są okorowane, bo kora odpada w pierwszej kolejności. Dąb jest wytrzymały, ale jednak drewno... Drewno + wilgoć = rozkład.
Wg mnie ze żwirkiem będzie trwalsze. To taka moja luźna uwaga
ModraSowa 13:48, 06 sie 2014

Witam się.
Nadrobiłam zaległości,
Wrócę jeszcze na chwilę do jedzenia dzieciowego, mój Fil od tygodnia na śniadanie życzy sobie kanapki z bananem
Róże bardzo ładne, widać ,że zakupy przemyślane.
Bardzo ładnie z tymi anabelkami pod dębem, i w ogóle...ładnie
tabliczkazna... 14:47, 06 sie 2014

ModraSowa napisał(a)
Witam się.
Nadrobiłam zaległości,
Wrócę jeszcze na chwilę do jedzenia dzieciowego, mój Fil od tygodnia na śniadanie życzy sobie kanapki z bananem
Róże bardzo ładne, widać ,że zakupy przemyślane.
Bardzo ładnie z tymi anabelkami pod dębem, i w ogóle...ładnie

No powitać! już myślałam, ze miałaś bliskie spotkanie trzeciego stopnia z zubrem
Albo - z Żubrówka

Ania, moze Ty masz w domu kolejnego Małysza i nie wiesz? )

Fajnie, ze zrobiłaś sobie przerwę. W połowie sierpnia wraca nasza niania i tez mam zamiar przez tydzień bezczelnie bez dzieci pojeździć na rowerze, pobiegać, popływać, dać sie wymasowac. I moze przeczytam jakaś książkę ze zrozumieniem
ModraSowa 17:44, 06 sie 2014

tabliczkaznapisem_ucze_sie napisał(a)

No powitać! już myślałam, ze miałaś bliskie spotkanie trzeciego stopnia z zubrem
Albo - z Żubrówka

Ania, moze Ty masz w domu kolejnego Małysza i nie wiesz? )

Fajnie, ze zrobiłaś sobie przerwę. W połowie sierpnia wraca nasza niania i tez mam zamiar przez tydzień bezczelnie bez dzieci pojeździć na rowerze, pobiegać, popływać, dać sie wymasowac. I moze przeczytam jakaś książkę ze zrozumieniem

Żubra nie widziałam ale inne na co dzień nie spotykane stwory i owszem
Ja Ci radzę wyjedz z domu, nawet jak będziesz miała "wolne" to zawsze coś się znajdzie. Muszę przyznać ,że to był świetny pomysł.
Super miejsce, super- bo prawie nie było ludzi

Małysza mówisz, może i tak, ale On ma co jakiś czas takie pomysły i do głowy mi nie przychodzi tego w Nim stopować.
Koniec i klopka
ryska 19:29, 06 sie 2014

Ale się u Ciebie ładnie dzieje. Pozdrawiam gorąco
tabliczkazna... 22:50, 06 sie 2014

ModraSowa napisał(a)

Żubra nie widziałam ale inne na co dzień nie spotykane stwory i owszem
Ja Ci radzę wyjedz z domu, nawet jak będziesz miała "wolne" to zawsze coś się znajdzie. Muszę przyznać ,że to był świetny pomysł.
Super miejsce, super- bo prawie nie było ludzi

Małysza mówisz, może i tak, ale On ma co jakiś czas takie pomysły i do głowy mi nie przychodzi tego w Nim stopować.
Koniec i klopka

No wyjadę kiedyś może bez nich, ale na razie ciężko mi sobie to wyobrazić… Może jak Mały się ode mnie odczepi

Fajnie, że się zrelaksowałaś, czasem taki reset jest potrzebny.
tabliczkazna... 22:52, 06 sie 2014

ryska napisał(a)
Ale się u Ciebie ładnie dzieje. Pozdrawiam gorąco

No, Kochana, dobry wieczór! )
Jak żyjesz? Myślałam wczoraj o Tobie.
tabliczkazna... 22:58, 06 sie 2014

Ania74 napisał(a)
Kora jest fajna, ale... w przeciwieństwie do żwirku, trzyma wilgoć. Będzie więc zatrzymywała wilgoć, a wiadomo wilgoć to grzyby.
Plastry masz z dębu i dobrze, że są okorowane, bo kora odpada w pierwszej kolejności. Dąb jest wytrzymały, ale jednak drewno... Drewno + wilgoć = rozkład.
Wg mnie ze żwirkiem będzie trwalsze. To taka moja luźna uwaga

No i zasypali żwirem…
Mój eM widząc, że kręcę się coraz bardziej koło tego, chyba uznał, że czas zadziałać, zanim wróci któregoś dnia do domu i będzie po ptokach Jeszcze wczoraj pokazałam mu te zdjęcia ścieżki z korą i dziś powiedział: "wsiadaj matka, jadzim po żwir!" hehe
Jeszcze jak mi tu leśniczy (czy leśnicza? a może leśniczyni, jak marszałkini ) o tych grzybach opowiedziała, to już nie protestowałam… )

Ładnie wyszło, pokażę zdjęcia później, bo tuż przed końcem roboty Mały się rozdarł o kaszkę i musiałam lecieć do domu.
ModraSowa 23:05, 06 sie 2014

tabliczkaznapisem_ucze_sie napisał(a)

No wyjadę kiedyś może bez nich, ale na razie ciężko mi sobie to wyobrazić… Może jak Mały się ode mnie odczepi

Fajnie, że się zrelaksowałaś, czasem taki reset jest potrzebny.

Marta, jak sobie nie wyobrazisz, to i nie wyjedziesz, wiadomo o co chodzi.
U mnie jest o tyle dobra sytuacja ,że mój Mąż może decydować o wolnym, i spędza dużo czasu z chłopcami, więc pod moją nieobecność,dobrze sobie poradzili
Reset świetna sprawa
tabliczkazna... 23:15, 06 sie 2014

ModraSowa napisał(a)

Marta, jak sobie nie wyobrazisz, to i nie wyjedziesz, wiadomo o co chodzi.
U mnie jest o tyle dobra sytuacja ,że mój Mąż może decydować o wolnym, i spędza dużo czasu z chłopcami, więc pod moją nieobecność,dobrze sobie poradzili
Reset świetna sprawa

U mnie jest podobnie w kwestii mężowskich wolnych, natomiast natura nie obdarzyła go organem, którego ja z kolei nie miałabym jak zostawić, bo mi żal byłoby ukręcać… )) A w taki sposób odzwyczajać dzieciaka nie chcę, jeszcze w życiu trochę stresu na niego czeka, ja mu nie muszę fundować. Niech trenuje lepiej stawanie…