Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród to życie

Ogród to życie

tabliczkazna... 21:38, 21 wrz 2014

ModraSowa napisał(a)
Wszyscy mają, mam i ja

)
No piękne (chyba) Allegro

Brakiem weny sie nie martw. Zobaczysz co i jak przezimuje, jak rosliny wygladaja przez cały rok, pokombinujesz przez zimę i na wiosnę znów cos powstanie.
ModraSowa 21:45, 21 wrz 2014

Może i allegro, nie podchodzę jeszcze do wrzosów na poważnie, ale pewnie i mnie kiedyś złapie wrzosomania Marta, mnie przeraża mój areał.czasem tego nie ogarniam... nawet wzrokiem. Teraz jestem na etapie myślenia,że wystarczyłoby mi to co z przodu domu.
tabliczkazna... 22:06, 21 wrz 2014

ModraSowa napisał(a)
Może i allegro, nie podchodzę jeszcze do wrzosów na poważnie, ale pewnie i mnie kiedyś złapie wrzosomania Marta, mnie przeraża mój areał.czasem tego nie ogarniam... nawet wzrokiem. Teraz jestem na etapie myślenia,że wystarczyłoby mi to co z przodu domu.

Jejciu, to zrób sobie piękny przód i juz. To przecież nie zawody.
Ważne, by sie nie zapinać.
ModraSowa 22:08, 21 wrz 2014

Piękny przód już mam
Sabina76 22:10, 21 wrz 2014

ModraSowa napisał(a)
Mi tez rozchodniki podobają sie coraz bardziej, nawet dziś pooglądałam różne odmiany. W ogóle zaczęły mi się podobać takie kwiatki na które kiedyś nawet nie zwracałam uwagi.Sabinko, zależy jaki chcesz osiągnąć efekt z tymi rozchodnikami. Podobno te w wazonie potrafią wypuścić korzonki i nowa sadzonka gotowa

Ja mam to samo z tym podobaniem się. Chyba jednak zetnę do wazonu, ze względu na te korzonki chociaż gdzieś czytałam, że wystarczy uciętą wsadzić w ziemię i gotowe.
tabliczkazna... 22:57, 21 wrz 2014

ModraSowa napisał(a)
Piękny przód już mam

No masz, prawda. Z tym, ze przecież wciąż czytam, ze rozchodnikom chcesz podkopać grunt
Czyli - bedzie cos w zamian Czyli - nieskończone
ModraSowa 23:18, 21 wrz 2014

Bo nie o to chodzi aby złowić króliczka Idę spać. Cieszymy się Nasi najlepsi Historia tworzy się na naszych oczach Dobrej nocy.
Iwk4 23:27, 21 wrz 2014

ModraSowa napisał(a)
Mi tez rozchodniki podobają sie coraz bardziej, nawet dziś pooglądałam różne odmiany. W ogóle zaczęły mi się podobać takie kwiatki na które kiedyś nawet nie zwracałam uwagi.Sabinko, zależy jaki chcesz osiągnąć efekt z tymi rozchodnikami. Podobno te w wazonie potrafią wypuścić korzonki i nowa sadzonka gotowa

Przypadkiem przy wsadzaniu do ogrodu złamały się gałązki, wsadzilam do wazonu i wypuściły korzonki. Wsadzilam kilka dni temu do ziemi.
przy jednej szkół e właściciele maja ogród i tam jest taka rabata dość spora obsadzona samymi rozchodnikami ok 1 m na 1,5 m. Cudownie to wygląda. Plama jednego koloru. Jak będę, to sfoce ją.
Napia 09:10, 22 wrz 2014

ModraSowa napisał(a)
Masz rację Aga, widzę ,że robienie na spokojnie,daje lepsze efekty. Nie zawsze tak sie da oczywiście Mój pies szybko i skutecznie weryfikuje moje pomysły. Czasem myślę czy wszystkiego nie obsadzić berberysami i różami

Napia 09:11, 22 wrz 2014

ModraSowa napisał(a)
Wszyscy mają, mam i ja

Ja nie mam