Sprawdź pogodę długoterminową.. i jak nie ma przymrozków to posadź do gruntu. Miej w pogotowiu kartony czy coś do okrycia. Powojniki pędzone w szklarni. U mnie z pakami są już bylinowe, ale kupiłaś też wielkokwiatowe, a na nie nie pora. Jak będziesz trzymać w domu to jeszcze bardziej ci zaczną rosnąć.. Piwonie mam takie same w ogrodzie. Dziś zdjęłam z nich gałązki świerkowe, bo przymrozków już koniec .. tak zapowiadają.
Jak zobaczyłam Teoje powojniki to stwierdziłam ,źe ci ino lecem kopnąć mojego w doooopsko ja wiem ,źe Twoje ze szklarńi , ale żeby moj ledwo z ziemi wyłaził ???? noo skandaliczny skandal
Zakupy sliczne achh , jak mnie żal ,że już nie mom gdzie upychać....
Zakupy piękne ale wszystko ze szklarmi . Ma byc ciepło to wsadzisz ale pogode trzeba sledzic bo przymrozki moga sie zdarzyc. U mnie tylk jedna noc bez mrozu była a już na tą noc znów przymrozek zapowiadają.
Kochana, to się ciesz, że uczciwie Cię poinformowali. Mi przesłali byle co, a drogie, Queen of Sweden kupowana w donicy za 4 dychy była z naklejką:"Nie wysadzać", jak zapytalam ich dlaczego, to otrzymałam odpowiedź, że nieukorzeniona.... kurza potwarz! jakbym chciała nieukorzenioną, to bym z gołym korzeniem zamówiła
w tej samej dostawie dostałam Mrs. John Laing w donicy i co? przy wsadzaniu (a i tak tydz. siedziała w donicy) cała się posypała, korzonki białe niteczki, paręsztuk dosłownie, też nieukorzeniona, wetknięta w donicę.
z Laguną podobnie.... ech
zapytałam wprost, czy teraz u nich takie standardy obowiązują. Nie odpowiedzieli
pozdrówka
masakra ostatnio z tymi dostawcami... ja wprawdzie nie roze, ale tez reklamowalam przesylke - hosty XXL, a w donicy C5 jedno klacze y marnymi korzonkami, dopiero co wsadzone... i tak 3 rozne hosty na 4 zamowione. masakra!
Zakupy super fajne, ale rozumiem, że sama je robiłaś, czyli nie online ??
Oj dzieje się u Ciebie. Straciłam już rachubę- powinnaś trochę pokazać po posadzeniu- ...co? ...gdzie? i w jakim sąsiedztwie...coby było jakieś rozeznanie Czekam więc na fotki ...może przy weekendzie się uda