Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 18:42, 25 cze 2014

Ozz napisał(a)
Jak to było? Donicą do przodu?
A swoją drogą zjazd grupowy do tej szkółki to nie głupi pomysł - nawet nie zdążyłyśmy rzucić okiem na rozmaitości w pawilonie - nie tylko z flory ale i fauny

Ozzz .. Ja już z tego fffszytskiego nie pamiętam , jak myśmy go cisnęły najważniejsze ,że się nie połamał i ma się dobrze

Szkoda mi trochę ,że w takim biegu było .. Na początku wydawało mi się ,że mamy tyyyle czasu..a potem doooopa

Może jeszcze kiedyś taki wyjazd do Żurka zmontujemy .. Na cały dzień
gierczusia 18:46, 25 cze 2014

Juzia_G napisał(a)

Jak sadzi idiotycznie? Boziu ja nic nie wiem
Chyba nie korzeniami do góry? hehe

W tym roku się na róże nie zdecyduję...za dużo mam na głowie, żeby jeszcze uczyć się o różach

Juzia .. Ty mi siem tu nie hihaj albo chichaj..nie wiem

Posadziłam tą róże klasycznie na takim samym poziomie jak była w donicy.. Potem patrzę na to miejsce okulizacji ( teraz to już wiem ,że to sie tak nazywa , ale przedtem byłam ciemna masa ) ...coś mi nie pasuje .. Dawaj internecik i wujek Gugle ... I dawaj wykopywać i sadzić na nowo , głębiej
A jak ta moja róża miała jakieś małe robale , to znów była jazda , tym bardziej ,że to małe było i nawet ciężko było obfocić ....ale pierwsze koty za płoty i już jestem ciut mądrzejsza
gierczusia 18:47, 25 cze 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Eluś, u Ciebie też zagościła stipa i tojeść? Bardzo ładnie to wygląda Pozdrawiam

Nooooo ,teszzzzz ... Mania Chelsea Flower Szoł ogarnęła cały świat

Buziole
gierczusia 18:50, 25 cze 2014

Kindzia napisał(a)
Jak myślisz, że studiami dziecka będziesz się mniej przejmować, to jesteś w błędzie...bardzo dużym błędzie bym powiedziała...chyba, że będzie miał średnią jak moja siostra...to znaczy 5,0...
I tym optymistycznym akcentem...dobranoc

Ja się zawsze zastanawiam czy ja wariat czy optymista i nigdy nie wiem .. Ale jedno jest pewne , na średnią 5,0 mojego synka na studiach raczej nie mam co liczyć , tym bardziej ,że ostanio miał odkrywczą myśl ,że najbardziej w studiowaniu podoba mu się urlop dziekański

I to by był moj optymistyczny akcent

Buziaki
gierczusia 18:51, 25 cze 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Elu super ta rabatka trawkowaDlaczemu ty nie byłaś u Ani??Buziaczki

Fajnie ,że sie podoba Gośku ... A czemu u Ani nie byłam..echhh zmógł mnie koniec roku szkolnego.. Nie dałabym rady

Trudno , może innym razem

Buziaki
gierczusia 18:52, 25 cze 2014

Gabrysia_ napisał(a)
Eluś,dzięki za miłe spotkanie,bardzo się cieszę ,że wreszcie się poznałyśmy ( choć czułam jakbyśmy znały się wieki)
Buziam

Właśnie ja miałam tak samo ... Świetne uczucie .. Pokrewne dusze po prostu

Buziaki zasyłam i cieszę się ,że rabata się podoba
gierczusia 18:55, 25 cze 2014

anna_studio napisał(a)
....a jaka dłuuuuga
Super to wygląda i zapewne nieźle pachnie
Buziaki...

Dłuuuga i falista ale czemu ja jej nie wąchalam ????? No ja nie wiem po prostu.. Natomiast wiem ,że moja róża pachnie obłędnie i już się cieszę na kolejne kwitnienie , bo obecnie nią ma ani jednego kwiatu a miała kwitnąć przez całe lato .. Zobaczymy

Buziole ..
gierczusia 18:57, 25 cze 2014

EPODLAS napisał(a)
Trawy robią się coraz ładniejsze. Apogeum urody osiągają jesienią. Nowa rabata już wygląda ładnie. Trawy bardzo dorodne.

Dziękuję Bożenko ... Stipy kupiłam na wystawie kwiatów a Parku Śląskim i bardzo mnie kieszeń bolała ,że cena taka ..ale tak jak piszesz nie są to jakieś zdechlaki i mam nadzieję ,że w przyszłym roku będą już siewki i nie będę musiała kupować kolejnych
gierczusia 19:01, 25 cze 2014

nicol21 napisał(a)
Pięknie ta tojeść z tą stipą wygląda. Ale poczekam na przyszły rok, może znów będą do kupienia wykupiliście wsio co było!

... Noe wiem , jak to możliwe ale chyba masz rację ... Kolejną dziwną rzeczą jest fakt ,że są rośliny z Chelsea ,,których wcale u nas dostać się nie da .. Wiedzieliście takie cuś ?

A może tojeść się rozmnoży i będziemy się dzielić ogrodowiskowym ekspresem .. Przecież ja już mam hostę Irenka i hosty Mala Mi noo i Lilię wodną i magnolię Bogdzia ... Aaa.. I tojeść aurea Ulka
gierczusia 19:04, 25 cze 2014

anna_g napisał(a)
Dlaczego ja nie powiedziałam, że super ta stipa z tojeścią? Mówię zatem. I pozdrawiam cieplutko. Ela - to już tuż tuż Oj jak ta zazdrość mnie ściska na te Twoje wakacje i to wcale nie pozytywna zazdrość oj nie nie nie normalna... Buziole

Ja tam ńie wiem ,czem nie powiedziałaś , ale teraz nadrobiłaś

Musze przyznać ,że wakacje i dość krótki czas przebywania w budynku szkoły w wymiarze dziennym , to zalety tej pracy.. Niestety wad jest też całkiem sporo , a jak dziś zgubiłam swój własny lefon i co najgorsze ńie byłam w stanie odtworzyć gdzież go podziałem , to oznacza ,że zmęczenie materiału jest juz duuuuże

Te wakacje ratują mnie od pobytu w wariatkowie

Buziaki