Jeśli chodzi o południe to jedno z dużych drzew owocowych będzie wycięte.
Posadzone są w tym roku sadzonki sosny. Patrząc na pierwsze zdjęcie po lewej stronie są dwie sosny na tym odcinku, na południowej linii chyba trzy.
Na drugom zdjęciu na zachodniej linii chyba dwie sosny do leszczyny. Leszczyna będzie wycięta. I dalej trzecie zdjęcie zaczyna się ową leszczyną, sosna, orzech włoski raczej zostanie, sosna i dalej jabłoń (stara może być wycięta) i czwarte zdjęcie owa jabłoń i jodełka bliżej płotu. Na czwartym zdjęciu mam jabłoń malinową, która musi być w moim ogrodzie, bo uwielbiam te jabłka i muszę też ją przesadzić, bo chyba wejdzie w plac budowy

Postaram się to pozaznaczać na zdjęciach. A może zrobię wieczorem panoramę (jak mi się uda) i to podpiszę.
Tak czy inaczej, wycinając leszczynę będę miała na widoku sąsiadów biesiadujących przed domem.
Patrząc na 3 zdjęcie. Chciałabym zasłonić ten biały budynek, myślałam o magnolii plus no właśnie nie wiem co. W ogóle to chciałabym się czymś osłonić od sąsiadów od zachodniej strony ale nie za wysokim czymś żeby mi nie zasłaniało zachodzącego słońca. No i mam problem. Myślałam o tujach na początku, bo mam akurat osiem szmaragdów, ale nie wiem czy nie będą za wysokie, i tak się z nimi kręcę nie wiem gdzie posadzić. Może od południowej strony?