Nie wiem Katka jak mocno sztywne jest to tworzywo ale na pewno będzie nz płytko 30-40cm. Dobrze też byłoby go posadzić w jakiś kastach budowlanych.Nie są drogie,w każdym budowlanym je dostaniesz.
dołaczyła madame stella która jest posadzona narazie byle gdzie - do przeniesienia ale b. zgęstaniała, liście jej ściemniały i zakiwtła - zuch dziewczyna , pierwsze kwitnienie zostało zalikwidowane przez mrówki oblepiały kwiaty, szybko marniały.
a to mój carpet, który wklejałam jako zżerany przez grzyby czy inne zarazy, popsiakany , najpierw wypuścił jedną gałązkę, potem kolejne, teraz oberwałam kilka listków zbrązawiałych i po chorobie ni wiele zostało.
a propos berberysów carpet green czy dać je jako kolejne piętro po serbach ? czy coś powinno być między carpet a serbami ? w sensie mają być serby potem caprpet potem niskie sosny np pumilio i wrzosy - czy będa pietra ? Wydaje mi się że ten carpet maks do kolan ale ostatnio go widziałam gdzieś w miejskich nasadzeniach - może miał kilka lat ale myślę że miał pod 1 m.
to ta rabata własnie : narazie nie ma jeszcze sosen żadnych, nie mam lepszego zdjęcia
Katiaxx nie wiem jaka jest odległość między serbami a berberysami- jak większa to może pokusić się o jakieś trawki- takie 1,5m ? Choć i tak będzie wyglądać super- serby dadzą zielone tło dla przebarwionych berberysów.
Jak serby mają tworzyć z czasem litą ścianę to będą doskonałym tłem dla dla płonących berberysów. Jak mają tam być jeszcze trawki to ja już bym perukowca nie sadziła. Byłby konkurencją dla Green carpet- a one są cudne. Chyba że serby są rzadko. Ale wtedy dosadziłabym świerków.
dziękuję Aniu za dobre rady - masz rację z w perukowcem jesienią zrobi się zbyt czerwono.