Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój kawałek planety

Mój kawałek planety

20:52, 10 sie 2014
katiaxx napisał(a)
mam nową fotę , chyba bardziej a propos niż świąteczna bomba z reniferkiem
oto moje nowe oblicze po małym liftingu

Szukam i szukam,lecę strona do przodu,strona do tyłu..gdzie Ty? A po czasie zajarzyłam,że awatarek zmieniony na liściorki
bdan 20:58, 10 sie 2014

katiaxx napisał(a)

jeśli pozwolisz będę zaglądać częściej

Zapraszam,będzie mi bardzo miło; jestem na 20 stronie, Twojego małego aniołka już widziałam, zdjęcie przez okno salonowe również; czytam dalej
Iwk4 22:14, 10 sie 2014

Widok z góry zapowiada się fajnie. Podoba mi się ta geometria.
kosolka 22:28, 10 sie 2014

katiaxx napisał(a)
mam nową fotę , chyba bardziej a propos niż świąteczna bomba z reniferkiem
oto moje nowe oblicze po małym liftingu

A już mnie korcilo żeby Ci to zasugerować
Kasya 22:31, 10 sie 2014

Listeczki kaliny ładne
Bogdzia 22:36, 10 sie 2014

katiaxx napisał(a)

Tak chodziłam i nagle mnie oświeciło - skoro nie mogę ruszyć tej części - to przynajmniej resztką sił ją oczyszczę i przemieszam z obornikiem - będzie jak znalazł na przyszły rok, w okolicy jest pan który ma kilka koni, pogadam z nim, czy nie odstąpiłby mi tego złota
co myślicie - powinno być ok, czy obornik powinien przeleżeć gdzieś na hałdzie ?

hehe mój M będzie zachwycony

Możesz tak zrobic jeśli w tym roku nic nie bedziesz sadzic ale jest niebezpieczeństwo ze chwasty znów Ci wyrosna na tym kawałku.Miłego tygodnia.
agatanowa 22:59, 10 sie 2014

katiaxx napisał(a)
i jak z tymi wrzosami - co ile sadzić ?

poza tym zwinęliśmy namiot, oto co po nim zostało, nie martwi mnie to ale pomyślałam, że może w miejscu gdzie mam plewić i wyrywać mięso z perzu może rozciągnęłabym taką plastikową "agrowłówninę"[img na 2 tyg. żeby to dziadostwo poobumierało ? będzie mi wtedy lepiej się tego pozbyć, wyrwać/oczyścić ?
Jak myślicie, czy ktoś próbował ?

Katiax, super! rozciągnij, to jest profesjonalne działanie i czesto stosowane u anglosasów, aby własnie pozbyć się starej darni, wytłuc przy sposobności nawet nasiona chwastów (pod folią powstaje bardzo wysoka temperatura), nie pamiętam, ile folię trzeba trzymać (i nie pamietam nawet, czy kiedykolwiek to wiedziałam )to się nazywa: solaryzacja

Obecnie od nas próbuje Paweł, patrz tu: https://www.ogrodowisko.pl/watek/4623-herbicydy?page=10#post_3

patrz tu pewnie więcej szczgółów: http://www.ipm.ucdavis.edu/PMG/PESTNOTES/pn74145.html
https://www.youtube.com/watch?v=NEZKINoOhGY

edit: to na to miejsce chcesz też narzucić obornik? Wydaje mi się, że mozesz zrobić i jedno, i drugie. Tj. zmieszać ziemię z obornikiem i wszystko pod folię, ale tak, żeby tam telenu nie było za dużo, niech sobie lezy do wiosny, im prędzej, tym lepiej, bo dość intensywne jeszcze słońce Wam teraz bardzo pomoże popalić te chwasty i nasiona

co do cisów jako ekrany i Rh przed nimi: śmiało sadź (RH już widzę posadziłaś i na pewno zgodnie z Bogdzi instrukcją, więc OK). Cisy przecież nie będą rosły w jednym dołku z RH i będą miały swoją ziemię. Nic sie nie łam, bedzie im dobrze. Tylko nie sadź jednego na drugim, bo RH pewnie się rozrosną
agatanowa 23:10, 10 sie 2014

uśmiałam się z nóg Chełmońskiego, czarnego pazura i oponki
pozdrawiam serdecznie
23:20, 10 sie 2014
Oponka,oponka..skąd ja to znam
Dobrej nocki
katiaxx 10:21, 11 sie 2014

Bogdzia napisał(a)

Możesz tak zrobic jeśli w tym roku nic nie bedziesz sadzic ale jest niebezpieczeństwo ze chwasty znów Ci wyrosna na tym kawałku.Miłego tygodnia.

liczę się z tym Bogdziu ale mam plan przeciwdziałać to znaczy nie pozwolić im urosnąć, czyli regularnie plewić - jeśli uda się regularnie nie będzie bardzo zarośnięta - wytrzyma rabata do wiosny przyszłego roku czyli doczeka nasadzeń.