Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mały ogród Kasi

Mały ogród Kasi

kasia_w 12:21, 20 cze 2015

Ensata napisał(a)
U mnie raz tak, raz słońce, a najgorsze ze wieczorem mam impreze w ogrodzie. Wczoraj było 14 stopni zwine się szybciej

imprezy w ogrodzie to ja dziś nie zazdroszczę przynajmniej u nas
Katkak 12:06, 21 cze 2015

kasia_w napisał(a)
z przodu wygląda to tak. Ja wiem że ta cegła nie za bardzo do elewacji pasuje, ale ogrodzenie jest moje a domek budował deweloper. Kiedyś przemaluję elewację na jaśniutko szaro- kremowy i będzie ok Aha jeszcze te okna bym wywaliła

Kasia nie ma co przesadzać, moim zdaniem ogrodzenie jest bardzo ładne, dom tez i wcale się nie gryzą. Nie ma się co czepiać. Ja mam za to paskudne betonowe słupy między płotkiem. Zła jestem na siebie, że nie zostałam przy najzwyklejszej siatce, bo porosłaby pnączem i nawet bym jej nie widziała. A tak to na płot mąż nie pozwala mi nic puścić, no bo jak potem płot pomaluje. I muszę patrzeć na te brzydkie słupiszony .
kasia_w 20:52, 21 cze 2015

Katkak napisał(a)

Kasia nie ma co przesadzać, moim zdaniem ogrodzenie jest bardzo ładne, dom tez i wcale się nie gryzą. Nie ma się co czepiać. Ja mam za to paskudne betonowe słupy między płotkiem. Zła jestem na siebie, że nie zostałam przy najzwyklejszej siatce, bo porosłaby pnączem i nawet bym jej nie widziała. A tak to na płot mąż nie pozwala mi nic puścić, no bo jak potem płot pomaluje. I muszę patrzeć na te brzydkie słupiszony .

Dzięki Kasia. Czasem trzeba iść na kompromisy (choć tego nie lubię). Cóż ideałów nie ma, cieszmy się tym,co jest
kasia_w 20:57, 21 cze 2015

A tak z innej beczki- dwie kostrzewy ametystowe pomiędzy bukszpanami przy furtce, od jakiegoś czasu przysychały. Dziś nie wytrzymałam i wyciągnęłam je z ziemi- a w korzeniach każdej trawy po dwa tłuste obrzydliwe larwy opuchlaków. Wywaliłam trawki Obok rośnie jasnota plamista, jeden krzaczek ma podziurawione liście. Co ciekawe to jest dokładnie to,miejsce, gdzie opuchlaki zeżarły mi żórawki wczesną wiosną.
Lamaze 21:23, 21 cze 2015

czyli siedzą jeszcze w ziemi Ja tam, gdzie były larwy w moich żurawkach wygrzebałam dużo ziemi i wywaliłam, mam nadzieję, że nie zostały żadne...
Malgosik 21:58, 21 cze 2015

Ja mam nowe wgryzy opuchlakowe. Na trzmielinie i rh. Ale narazie nic nie padło.
Karolinek 14:24, 22 cze 2015

mi też podoba się Twoje ogrodzenie i szczerze powiem, że elewacja w takim gołębim kolorze byłaby idealna.
Mam podobny odcień żółtego u siebie i marzy mi się zmiana, ale to dopiero za kilka dobrych lat. Ta ma niecałe dwa lata.
/a opuchlakowe ślady mam na pierisie, to paskudy jedne...
lorka 14:42, 22 cze 2015

nie narzekaj na kolor domu.. to co ja mam to jest jakies nieporozumienie..ni to brzoskwinia ni róż.... masakra jakas.. developer wział najtanszą farbe jaka zalegała w hurtowni chyba
kasia_w 14:43, 22 cze 2015

Moja elewacja ma prawie 6 lat i w ogóle się nie pobrudziła Mimo tego kurzu z drogi. Za to mocno wyblakła Widocznie tynk dobry ale pigment słaby
kasia_w 14:44, 22 cze 2015

lorka napisał(a)
nie narzekaj na kolor domu.. to co ja mam to jest jakies nieporozumienie..ni to brzoskwinia ni róż.... masakra jakas.. developer wział najtanszą farbe jaka zalegała w hurtowni chyba

No widziałam. Dobrze że nie wściekły fiolet