Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mały ogród Kasi

Mały ogród Kasi

kasia_w 21:24, 24 lip 2015

Ponieważ moim zadaniem dnia nie było jednak ukiszenie ogórców, ale UWAGA- uszycie kołczanu na strzały dla wojownika, lat prawie 9, miałam sporo czasu by w trakcie prac ręcznych poprzygladać się ogrodowi.

I mnie oświeciło- zielone żurawki z czerwonymi kwiatami heuhera sanguinea wyniosły się z łezkowej na rzecz andromedy. Zamiana miejsc, moim zdaniem wyszła obu rabatkom na korzyść.Łezkowa zaczęła oddychać
Mam tylko wątpliwości czy andromeda powinna tak w rządku stać.

Przyszedł mój ojciec i powiedział, że mam ogród z plastiku Eeee tam, nie zna się...

Tak wygląda łezkowa dziś, po wczorajszym i dzisiejszym czyszczeniu, przestawianiu i układaniu kolorów. Jest bardziej stonowana i to mi się podoba. Mogłyby jeszcze tylko te jeżówki green eyes dać czadu. Są tam 3 sadzonki, ale tylko jeden kwiat z daleka widać. Rozchodniki i rozplenice szykuja się do kwitnienia. Będzie trochę koloru.

kasia_w 21:27, 24 lip 2015

Tak wyglądała parę tygodni temu

kasia_w 21:33, 24 lip 2015

A tak wyglądają przeniesione żurawki w towarzystwie obiedki szerokolistnej. Prawda, że ładnie im razem ?

kasia_w 21:36, 24 lip 2015

No i jeszcze raz mój Leonardo. Piękny prawie tak, jak Leonardo di Caprio. Kiedyś.

malgorzata_s 22:14, 24 lip 2015

Stonowana łezkowa rabata bardzo mi się podoba. \kule z bukszpanu różnej wielkości- uwielbiam to
rzulieta 07:35, 25 lip 2015

kasia_w napisał(a)
A tak wyglądają przeniesione żurawki w towarzystwie obiedki szerokolistnej. Prawda, że ładnie im razem ?

rzeczywiscie fajnie im razem Ile czasu masz obietki? Ja też ją mam ale mi nie chce rosnąć. Fakt ciągle jej zmieniam miejsce ale jest niziutka.
kasia_w 10:03, 25 lip 2015

sądziłam wiosną ma chyba z pół metr
kasia_w 10:28, 25 lip 2015

jadę w głusze na 4 dni. Małżonek nie wydał mi sprzętu foto.Zdjęć nie będzie
nicol21 12:08, 25 lip 2015

Ojciec się nie zna i tyle! To tak jak mój mówił podczas sadzenia jasnych róż "eee tam, jasne róże to nie róże, czerwone muszą być" haha! a teraz już mu się podobają.

Fajnie ten Twój ogród wygląda! a te domy w oddali planujesz jakoś zaekranować poprzez posadznie czegoś wyższego, czy po prostu miałaś wysoko aparat i wyszło że tak bardzo widoczne są? Choć pewnie na żywo ogród bardziej zwraca uwagę niż domy w oddali.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Malgosik 22:04, 26 lip 2015

Kasiu, a łezka nie miała być w pudrowym różu?