Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mały ogród Kasi

Mały ogród Kasi

Zielona 20:58, 11 paź 2015

Kasiu. Poczytałam o dyniach i mandatach i... aż mnie zabolała kwota, którą Ci wlepiono. Czy nie można się odwoływać od takiej wysokiej kary? Przecież nie zaparkowałaś w niedozwolonym miejscu...
siakowa 21:07, 11 paź 2015

Powtórzę po wszytskich swietne spotkanie szkoda ze tak zakonczone. Pozdrawiam
kasia_w 21:22, 11 paź 2015

Marta nie zamierzam tego odpuścić
Nie chce mi się nawet pisać tutaj.Czuje się oszukana . -mandat to 100 zł z 7 dniowym terminem płatności i to jest ustawową kara za wykroczenie - czyli pozostawienie zbyt mało miejsca na chodniku.473 zł w gotówce musiałam zapłacić za wydanie auta.Zastanawiam się czy to zgodne z konstytucją- zabierać czyjeś mienie i żądac opłaty za wydanie. Gdybym nie zapłaciła tej kwoty auto musiałoby zostać na parkingu, za który liczą 33zł za każda kolejna dobę .
Znajomy policjant mówi że są przypadki w mieście odcholowywania auta za tak drobne wykroczenie, za delikwent dostaje tylko upomnienie
A do tego płaci 473 za holowanie i "parking".
Nie odpuszcze dla zasady.Będę się odwoływać, mam prawników w rodzinie.
Auto ani nic nie zastawialo ani nie stanowiło zagrożenia.

A ta absurdalna kwota to 440 zł - czyli tyle ile miasto może sobie maksymalnie wyznaczyć za odpolowanie plus 33za parking. Aha - jeszcze jeden szczegół- mam rejestrację na podmiejskich nr czyli takie auta częściej są zwjane. Cóż nie jestem wrocławskim wyborca .
Małe pytanie - cóż ma zrobić człowieka dajmy na to przyjezdny, któremu odholują auto a on takiej kwoty po prostu nie posiada? ustawamiejska nie przewiduje takiej możliwości

.
aga_pe 21:44, 11 paź 2015

Ja natomiast zarekwirowałam Ci z wątku mój autoportret
kasia_w 21:50, 11 paź 2015

ożesz jakas Ty piekna Aga docen fakt że oddalam Ci jedyną dynie z ciemnym skalpem dla siebie zostawiając owlosienie w kolorze zielonym jednak blondynki mają w życiu łatwiej, nawet dyń więcej do wyboru
Juzia 21:58, 11 paź 2015

aga_pe napisał(a)
Ja natomiast zarekwirowałam Ci z wątku mój autoportret

No i jedna już jest
Madzenka 22:15, 11 paź 2015

Ładna jestem ?

Wałcz z ta opłata! Jesli masz jakakolwiek podstawę to walcz.
Mnie kiedys odholowali. Mało nie zeszłam bo myślami, ze mi auto ukradli.... Ciemno, pod Hala Stulecia, bez gotówki nawet na taksówkę.... Oj bardzo bolało po kieszeni. I rowniez manadat tylko 100 zł...
Gabisia 22:23, 11 paź 2015

Ojejej Kasiu, ależ przykrość Cię spotkała
Że też musieli Ci popsuć nastrój po takim miłym spotkaniu!

Na szczęście poczucie humoru nie ucierpiało

Portrety boskie, wreszcie ładnie wyszłam na zdjęciu

Uściski!
aga_pe 22:24, 11 paź 2015

kasia_w napisał(a)
ożesz jakas Ty piekna Aga docen fakt że oddalam Ci jedyną dynie z ciemnym skalpem dla siebie zostawiając owlosienie w kolorze zielonym jednak blondynki mają w życiu łatwiej, nawet dyń więcej do wyboru

Zielony mój ulubiony kolor....w następnym roku każda przynosi swoją podobiznę i startujemy w konkursie. Postaramy się o więcej brunetek
Zielona 22:25, 11 paź 2015

Trzymam kciuki za odwołanie. Okropna historia...

Zajrzyj tu:
http://oszustwowarsztatu.pl/odholowanie-pojazdu-przez-straz-miejska-lub-policje/

http://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/1,34889,17222330,Kary_za_odholowanie_auta_niewazne___Dopiero_drukujemy.html
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies