Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mały ogród Kasi

Mały ogród Kasi

kasia_w 12:05, 07 sie 2017

też spokoju nie dadza Kobity ja mam kilkaset zdjęć, jak to przebrać? Jeszcze nawet wszystkich nie widzałam. Ale może sie zmobilizuję i będą
UlaB 12:21, 07 sie 2017

Myslalam ze pojawily sie fotki dołączam sie do prosby

Zagajanka napisał(a)
(czy są w ogóle smukłe miskanty?)

Goliath jest bardzo szczuply u dolu, rozszerza sie wysoko, ale jest wyzszy niz ML lub gracek i ma nieco inny lisc. Nie wiem czy jet fajny do hortkek. Sarabande wydaje mi sie ze jest szczuplejszy ale moze to zludzenie bo moj dosyc mlody.
malkul 11:20, 11 sie 2017

poczekamy
kasia_w 23:10, 15 sie 2017

Mam tę france ćmę niestety i ja To nie grzyb,znalazlam dzis odchody paskudztwa.2 kule są w połowie pożarte.Dziś wieczorem wróciłam po kilku dniach nieobecnosci i od razu pobiegłem do buksów sprawdzić czy przeciwgrzybiczne ,którymi je leczyłam,działają. Ale jak mają działać,jak to ćma nie grzyb! To jest okropne,chucham i dmucham na te rośliny od kilku tygodni,oglądałam dokładnie środki porównując ze zdjęciami i nic nie zauważyłam,dopiero dziś...Zastosowałam fastac(w wątku o cmie pisza ze takze działa na nią ), nie mialam mospilanu.Jutro kupuje pulapki.ech...
nawigatorka 23:16, 15 sie 2017

Hmmm kurczę. A ja mam grzyba wlasnie i tez już dwa środki stosuje i nawet zaczęły młode liscie się pojawiać. Ale mospilan mam tez w planie w razie czego.
Pokażesz swoje dla nauki?
kasia_w 08:40, 16 sie 2017

Ja mam chyba i grzyba i to.Grzyb wydaje mi się jest na wierzchu,ćma w srodku.
tutaj jest jedyny egzemplarz na którym znalazłam odchody, a może to są właśnei jaja- żółtawe drobne kuleczki w dużych skupiskach, troche widac pod miją dłonią
kasia_w 08:48, 16 sie 2017

To dziadostwo naprawde trudno namierzyć w początkowej fazie.Nie widze gasienic ani jaj,ale podczas wczorajszego oprysku wylecialy z najpiękniejszych buksow 2 ćmy, TE ćmy.brrr

Charakterystyczna sa poszarzałe,jakbu uschnięte lekko środki krzewów i pajęczynki w środku.

Niewiele widać na moich zdjęciach.Odchody zidentyfikowalam dzięki fotom u Marzenki
AniMa 13:13, 16 sie 2017

Kasiu śliczny awatar, no pięknie znowu fotograf Cie ujął
Dzięki za zdjęcia różyczek Moje wysiały się z "niczego" i nie mam pojęcia vo z nich wyrośnie-poczekam, zobaczę.
Czytam o tych bukszpanach u Ciebie, Madżen i na innych wątkach i współczuję, masakra - muszę swoje sprawdzić w środku, bo na razie tylko z grubsza obejrzałam i nie rzuciło mi się w oczy to cholerstwo...
Na razie zbierałam tylko dorodne gąsienice z doorenbosów - najładniejsze drzewko mi obżarły
malkul 13:24, 16 sie 2017

no kurcze współczuję ci. myśle że nei ominie to nikogo ja mam dziwne bo w śrosku mam tak jak opisujesz ale nei mam kup ani larw. tylko pousychane i pajęczynki, cmy tez nie widziałam monitoruje codziennie
kasia_w 13:29, 16 sie 2017

Malkul, też nie miałam nic oprócz pajęczynek tydzień temu. Te jaja czy odchody widzę dopiero w naprawdę mocno obżartych 2 sztukach. W tych trochę uszkodzonych są tylko pajęczynki i uschnięte listki pod krzaczkiem.Ale ćmy mi wyleciały z pięknych dorodnych okazów z dużymi przyrostami! czyli tam jaja składały. Normalnie mnie otrząsa. Ciem nienawidzę wszystkich i okropnie się boję, a tych to już nie znoszę wyjątkowo. Czekam na dostawę pułapek feromonowych, normalnie wybiję co do sztuki!
U mnie żyją spokojnie i mszyce i slimaki i wszelkie inne mrówki, ale tego nie zdzierżę