Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mały ogród Kasi

Mały ogród Kasi

kasia_w 12:08, 09 cze 2015

Malgosik napisał(a)
Kasiu byłam ostatnio w Brzeziej
mieli kilka odmian żurawek, szałwie
sporo buków też mają
całkiem niezłe to miejsce, zwłaszcza ze względu na żurawki, bo tych to ciężko uświadczyć

Tak, też lubię to miejsce. Ale ma jeden mankament, jak dla mnie- drzewa od nich mi umierają. Z moją śliwą źle mimo podlewania. A to nie pierwsze od nich drzewko, które pada...
kasia_w 12:09, 09 cze 2015

Malgosik napisał(a)

a ten błękit to Ci będzie pasował?

Błękit ryby, czy całej kompozycji? Rybka już skóry błękitnej nie ma. A z balią się zobaczy, jak już do mnie dojedzie. Pewnie gdzieś podpasuje bo ja nie jestem purystką kolorystyczną
Malgosik 12:35, 09 cze 2015

kasia_w napisał(a)

Błękit ryby, czy całej kompozycji? Rybka już skóry błękitnej nie ma. A z balią się zobaczy, jak już do mnie dojedzie. Pewnie gdzieś podpasuje bo ja nie jestem purystką kolorystyczną

chodziło mi właśnie o tą niebieską balię
śliwie daj czas, bo upały były
Kasia73 12:48, 09 cze 2015

kasia_w napisał(a)

Tak, też lubię to miejsce. Ale ma jeden mankament, jak dla mnie- drzewa od nich mi umierają. Z moją śliwą źle mimo podlewania. A to nie pierwsze od nich drzewko, które pada...

Kasiu nawet mnie nie strasz przytargałam i posadziłam od nich dużą śliwowiśnię, musi się przyjąć, musi!
A co do sztuki naiwnej jestem za

http://makiwgiverny.blogspot.com/2015/01/wilkoniada-2015-wystawa-malarstwa-i.html
kasia_w 13:13, 09 cze 2015

Kasia73 napisał(a)

Kasiu nawet mnie nie strasz przytargałam i posadziłam od nich dużą śliwowiśnię, musi się przyjąć, musi!
A co do sztuki naiwnej jestem za

http://makiwgiverny.blogspot.com/2015/01/wilkoniada-2015-wystawa-malarstwa-i.html

czyżbyś kupiła tę śliwę z gniazdem mrówek, która im się została ha ha Jak kupowałam były dwie-jedna z mrówkami, druga bez. Wzięłam bez oczywiście

Artysta jest niezły naprawdę. Moim zdaniem lepszy niż coponiektórzy profesjonaliści
agatanowa 13:16, 09 cze 2015

kasia_w napisał(a)
Na xxte urodziny kupiłam sobie prezent. Miał być ekstra podkład, a jest ekstra donica, znowuuu...
Oprócz wiejskich balii lubię też pałacowe klimaty na granicy kiczu To jakiś beton jest, ale ma chyba kamień udawać, bo ciężka jak cholera

...

tez tak mam

bardzo dobrze wyglada
kasia_w 13:25, 09 cze 2015

agatanowa napisał(a)

tez tak mam

bardzo dobrze wyglada

Czyżby bratnie dusze ha ha
Dalia przepięknie się rozrosła, a ten różyk landrynkowy- piękność. Muszę ją cyknąć, jak słońce wyjdzie. Zainspirowana Twoimi widokami, muszę muszę gdzieś jeszcze wcisnąć szałwię koło róż.
kasia_w 22:08, 09 cze 2015

można powiedzieć że wyprawa do pobliskiego lasku po trybulę zakończyła się ogrooomnym sukcesem nie, nie tego okazu nie przytargałam do ogrodu ale już po ciemku wsadzilam parę mniejszych. I nie wiem czy mi się podoba...no Tom Stuart Smith to nie jest ale jak to mówią próba nie strzelba .Najwyżej wywalę
agatanowa 00:02, 10 cze 2015

nie znam trybuli
a szałwia moja nazywa się szałwia omszona Caradona, szczerze polecam, choć mam na razie krotkie z nia doswiadczenie

wkleiłam zdjecie niedzwiadka u siebie
agatanowa 00:03, 10 cze 2015

a nie! znam, tylko nie wiedzialam, ze tak sie nazywa, podba mi się