Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

TAR 18:34, 07 lip 2025

Prezenty zacne a u Kwarteta bardzo soczyscie

Ta kokorycz jest mega, Gosia mi przywiozla, byly upaly, trzymalam w wodzie. Jednak troche oklapla. 2 godziny po posadzeniu panna stała pionowo jakby rosla od zawsze. Fajna.

Co to za buczynek.
Roocika 08:45, 08 lip 2025

UrsaMaior napisał(a)

Tam są dwa śmiałki, jeden zwykły, a drugi Palava. Bardzo go lubię, ma krótsze kwiatostany.

A pokażesz tego Palava w całości, w opisach jest niższy. Jakiej wielkości (szerokości) rośnie u Ciebie?
April 08:47, 08 lip 2025

Mam tą kokorycz od Margo, chyba drugi sezon i już widzę malusie siewki. Jest wspaniała, kokorycz, Margo zresztą też Będę przesadzać w różne miejsca bo pasuje wszędzie, zarówno w fazie kwitnienia jak i później. Chociaż podobno powtarza kwitnienie.
UrsaMaior 12:26, 08 lip 2025

Kochani, poodpisuję trochę później, ponieważ chwilowo jest tak

TAR 13:08, 08 lip 2025

łoo, dechy wymieniasz?
UrsaMaior 22:57, 09 lip 2025

Legary. Woda ze spryskiwaczy narobiła szkód.
UrsaMaior 23:00, 09 lip 2025

Roocika napisał(a)

A pokażesz tego Palava w całości, w opisach jest niższy. Jakiej wielkości (szerokości) rośnie u Ciebie?

Ciężko mi go pstryknąć, on jest bardziej zwarty od zwykłego, ma też chyba krótsze kwiatostany. Bardzo ładny
UrsaMaior 23:01, 09 lip 2025

April napisał(a)
Mam tą kokorycz od Margo, chyba drugi sezon i już widzę malusie siewki. Jest wspaniała, kokorycz, Margo zresztą też Będę przesadzać w różne miejsca bo pasuje wszędzie, zarówno w fazie kwitnienia jak i później. Chociaż podobno powtarza kwitnienie.

Dostała honorowe miejsce vis-a-vis tarasu Baardzo mi się podoba!
UrsaMaior 23:06, 09 lip 2025

TAR napisał(a)
Prezenty zacne a u Kwarteta bardzo soczyscie

Ta kokorycz jest mega, Gosia mi przywiozla, byly upaly, trzymalam w wodzie. Jednak troche oklapla. 2 godziny po posadzeniu panna stała pionowo jakby rosla od zawsze. Fajna.

Co to za buczynek.

Śmieszna historia, Łucja powiedziała mi, że Mrokaśka ma super kokorycz, którą dostała od Margo. Rozejrzałam się za nią w necie, lecz bez sukcesów. Smutek, ale trudno. No i przychodzi dzień zlotu, pojawia się Mrokaśka z Margo, która dzierży kokorycz
UrsaMaior 17:19, 10 lip 2025

Wyprawa po próchnicę zakończyła się tak, że próchnicy nie kupiłam, za to mam parzydło Sparkles. Fanką parzydeł nie jestem, ale to jest nawet ok. Znacie? Macie?

Przy okazji, w szkółce widziałam ładne controversy Variegata po 315 zł. Taka sama sztuka stoi w moim tajnym źródełku po 115 zł, gdyby ktoś chciał