Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

Kasya 10:25, 13 wrz 2017

kwartet napisał(a)
Klatka zbudowana jest z kątowników metalowych zespawanych i wbetonowanych.To nasze hamakowisko wiszą tam 2 docelowo 3 hamaki. Dlaczego taka solidna,ano mam 4 pociechy(stąd kwartet)a one na tych hamakach nie leżą tylko bujają się (wychył 270 stopni notoryczny)teść policzył ,że taka konstrukcja da radę-daję.A górne belki służą do podciągania i wpinania.Cała działka ma tyko 950m odjąć dom+garaż na ogród nie zostaje tak dużo.
słupy 8x8
górne belki 6x4

naprawde tylko 950 ? to ja cos zle widze
nawet jesli masz granice gdzies blizej to super ze widac taka przestrzen

dzieki za info o konstrukcji a pamietasz mniej wiecej wymiary w podstawie i wysokosc ? bo tak sobie rozważam i porownuje potrzeby do wyglądu

jakby byly zdjecia z bardziej bliska to tez bede bardzo wdzieczna
jestes z tej konstrukcji zadowolona ? rowniez mam na mysli walory wizualne
kwartet 11:09, 13 wrz 2017

370x220x220 konstrukcja przy tym kolorze ginie w zieleni,jestem bardzo zadowolona,o zdjęcia to proś Izę.Od strony jeziora to ja mam linki stalowe zamiast płotu ,a na każdym słupku coś posadzone(maskowanie)to się wydaje że ogród wielgachny.

Iza sadzisz? pogoda boska.
UrsaMaior 11:17, 13 wrz 2017

Ania, właśnie wpadłam na chwilę do domu z ogrodu, pewnie, że sadzę! Świetnie mi pasują te Amber Wave, przymierzę je jeszcze w jednym miejscu, choć w tamtym to chyba Marmalade będą odcieniem lepiej pasowały.
Ciekawe kiedy róże przyjdą, już się nie mogę ich doczekać! A tak sobie obiecywałam, że więcej nie kupuję haha
makadamia 11:20, 13 wrz 2017

kwartet napisał(a)
370x220x220 konstrukcja przy tym kolorze ginie w zieleni,jestem bardzo zadowolona,o zdjęcia to proś Izę.Od strony jeziora to ja mam linki stalowe zamiast płotu ,a na każdym słupku coś posadzone(maskowanie)to się wydaje że ogród wielgachny.

Wielki szacun dla Ciebie - rzadko mam okazję widzieć w Polsce ogród tak pięknie wtopiony w otoczenie.
Kasya 11:21, 13 wrz 2017

kwartet napisał(a)

Iza sadzisz? pogoda boska.

a to jak masz jezioro za plotem to na wakacje nie musisz wyjezdzac
bosko
Kasia_CS 16:16, 13 wrz 2017

Haha! To nie dziwię się, ze munstead wood Cie skusila- tez mam. Wczoraj podeszłam do różanki i mimo, ze się do niej nie schylalam to doskonale czułam ten jej cudowny zapach
lojalna_ 16:26, 13 wrz 2017

Izka jestem na eatu z chorobami klonów. Mój też usycham a przekrój gałązek bez zaczernienia. Co z Twoim się dzieje ?
UrsaMaior 16:28, 13 wrz 2017

mrokasia napisał(a)
Właśnie, właśnie, Iza nie omieszkała mnie postraszyć tą Lady U. Zaczynam myśleć, że mi jej po prostu zazdrości , tak jak Anula Zana . A na serio - liczę że na moich piaskach aż taka nie urośnie, hi hi hi.
Ogród na tych kilku fotach rzeczywiście robi wrażenie, chyba też spory jest. Aniu Kwartet - my założymy Ci wątek . Musimy tylko do Ciebie przyjechać i sfocić porządnie Twoje królestwo. A potem oczywiście na wiosnę, w lato itd. i jeszcze kilka razy w tzw. międzyczasie .

Hahah no to na pewno, zazdroszczę, bo ja nie mam na nią miejsca

jolanka napisał(a)
Oczywiscie , ze doszkolimy Anię, ja nawet mam na to papiery
Ogród piękny, ja tez chce zobaczyć

Trzeba Anię zapytać czy ma jakieś limity liczbowe przyjmowanych gości OBY NIE

Magda70 napisał(a)

Kochana...ja ostatnio nigdzie nie zaglądam nawet do siebie więc czuj się wyróżniona

Ale już lada moment wrócę

No dobrze. Jeszcze tym razem wybaczam więc

Kasia_CS napisał(a)
Haha! To nie dziwię się, ze munstead wood Cie skusila- tez mam. Wczoraj podeszłam do różanki i mimo, ze się do niej nie schylalam to doskonale czułam ten jej cudowny zapach

Cudo, cudo, a mam akurat na nią miejsce na rabacie dość ładnej, aczkolwiek mało fotogenicznej. Kombinuję czego jej brak...

A tam poza tym, to skończyłam sadzenie na dziś, to machanie siekierą mnie kiedyś wykończy. Oczywiście koncepcja wyewoluowała ponownie i znów mi jarzmianek brakuje hahaha
UrsaMaior 16:30, 13 wrz 2017

lojalna_ napisał(a)
Izka jestem na eatu z chorobami klonów. Mój też usycham a przekrój gałązek bez zaczernienia. Co z Twoim się dzieje ?

Mój niestety stracił koronę, został sam pień. Nie wiem w dalszym ciągu co mu się stało, w każdym razie z pnia wypuszcza nowe listki. Pień w przekroju też był bielutki. Teraz z kolei liście traci strzępiastokory. Ale nie usycha, tylko takie zielone z niego lecą:/
lojalna_ 16:31, 13 wrz 2017

Dziwna sprawa . Polewalas czymś z chemii ?