Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

Iwona100 10:56, 08 kwi 2018

Iza pracowałaś w ogrodzie od 7 rano? Wtedy było jeszcze zimno.
Chciałam Cię spytać ,gdzie kupowałaś Carex Remotę i Green Phoenix? Też mam zamiar kupić.
UrsaMaior 13:14, 08 kwi 2018

tulucy napisał(a)
Nadal chcesz rozchodnika? Myślę, że za niedługo uderzę na Ot., to mogę podrzucić za niedługo znaczy w kwietniu prawdopodobnie jeszcze.

Plecy czułam wczoraj, ale walnęłam sobie pół godziny gimnastyki i mi przeszło.

Jasne Wpadaj, tylko daj znać chwilę wcześniej, żebym się zdążyła ogacić
UrsaMaior 13:15, 08 kwi 2018

Kasia_CS napisał(a)

Kilka sztuk bym chętnie przygarnęla, a wsadzę myślę sama z wielką przyjemnością wczoraj cięlam róże, gdzie trzeba było lawirować między ruszajacymi na świat bylinami i dało radę dla seslerii mam duzo łatwiej dostępne miejsce

Ok Tylko policz ile chcesz. Te róże to koszmar, nie znoszę cięcia:/
UrsaMaior 13:17, 08 kwi 2018

Iwona100 napisał(a)
Iza pracowałaś w ogrodzie od 7 rano? Wtedy było jeszcze zimno.
Chciałam Cię spytać ,gdzie kupowałaś Carex Remotę i Green Phoenix? Też mam zamiar kupić.

Tak, ja generalnie jestem chora jak muszę rano wstać, ale od 7 do 12 miałam 2 pomocników. W tym czasie zrobiliśmy tylko jedno - sprzątnęliśmy liście. Wyobrażasz sobie ile ich było?
Remotę kupowałam w Sadzawce, polecam, ładne sadzonki przyszły, a GP stacjonarnie. 2 lata temu znalazłam w jednym miejscu, a w zeszłym roku widziałam już w kilku, więc powoli dostępność się poprawia.
Iwona100 18:52, 08 kwi 2018

Ja też lubię pospać.O rany - tyle godzin i same liście. Makabra.
Dzięki za namiar na trawkę .Będę zamawiać przez internet, bo nie zawsze mają w ogrodniczych co się chce.
Widziałam na zdjęciach ,że masz powojniki- niebieski i bordowy. Czy je polecasz? Jakie to odmiany?
UrsaMaior 21:15, 08 kwi 2018

Powojnikom się u mnie nie podoba. Miałam mnóstwo, a teraz zostało tylko kilka. Najbardziej polecam Negritiankę, co roku rośnie jak szalona, włazi na świerki sąsiadów, obsypana kwiatami całe lato. Drugi faworyt to Ville de Lyon - jest w półcieniu, a wygląda jak milion dolców.
Żyje i rośnie też Sweet Summer Love - kwiatuszki urocze, a na dodatek pięknie, waniliowo pachnie. Inna odmiana, której mam 2 sztuki, bo daje radę to Walenburg. I to tyle.
kwartet 22:55, 08 kwi 2018

Iza ja też intensywnie myślę o powojnikach,jakie się spisują to już napisałaś.
A które nie dały rady?
UrsaMaior 12:38, 09 kwi 2018

Oj już nie pamiętam większości nazw, musiałabym zerknąć w zamówienia. W każdym razie wielkokwiatowe. Sprawdzę.
UrsaMaior 12:39, 09 kwi 2018

Dziewczyny, OGŁOSZENIE:

Wysadzam Evergoldy, w stanie do ścięcia pozimowego. Jeśli ktoś chętny to zapraszam.
Kasia_CS 13:59, 09 kwi 2018

UrsaMaior napisał(a)

Ok Tylko policz ile chcesz. Te róże to koszmar, nie znoszę cięcia:/

Myślę, że z 6 sztuk mi spokojnie wystarczy, nawet je sobie podzielę pewnie jeszcze a i ktoś inny skorzysta

A te Evergoldy tez kuszą na sróbowanie... one są bardziej zielone czy jasnozielone, bo różne zdjęcia widzę, pewnie w zależności od nasłonecznienia.