Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

UrsaMaior 15:18, 09 kwi 2018

Kawa napisał(a)
o matko a co ty tak wszystko rozdajesz hę?

Aaa bo u mnie w tym roku duże przemeblowanie Całej seslerii jednak nie oddam, bo parę sztuk przyda mi się w innym miejscu, gdyż Bronze Form z owego miejsca idzie na nowe No generalnie jak to w ogrodzie na wiosnę;D
Tess 16:36, 09 kwi 2018

UrsaMaior napisał(a)

Jeśli szafirki masz, to pewnie, że chcę!

Mam też inne cudaki wiosenne, co chyba nawet nie wiem, jak się nazywają. Kwitną właśnie, więc może zdjęcie zrobię. Tylko że trzeba by je w stanie kwitnącym wykopywać, bo w tym misz-maszu nie poznam potem, która cebulka to dany kwiat - z małych cebulowych po wyglądzie cebulki rozróżniam tylko krokusy i cebulice syberyjskie.

dobra, zajrzałam do netu i mam śnieznik lśniący, puszkinia, hiacynt hiszpański.
UrsaMaior 17:35, 09 kwi 2018

Puszkinię tez bym chciała
Tess 17:41, 09 kwi 2018

To kiedy przyjeżdżasz na wykopki?
Iwona100 21:44, 09 kwi 2018

UrsaMaior napisał(a)
Powojnikom się u mnie nie podoba. Miałam mnóstwo, a teraz zostało tylko kilka. Najbardziej polecam Negritiankę, co roku rośnie jak szalona, włazi na świerki sąsiadów, obsypana kwiatami całe lato. Drugi faworyt to Ville de Lyon - jest w półcieniu, a wygląda jak milion dolców.
Żyje i rośnie też Sweet Summer Love - kwiatuszki urocze, a na dodatek pięknie, waniliowo pachnie. Inna odmiana, której mam 2 sztuki, bo daje radę to Walenburg. I to tyle.

Mam chrapkę na Ville de Lyon. Będzie mi pasował ten kolor. Zamawiałaś przez internet? Na zdjęciach nie mogę rozgryźć przy czym masz je posadzone- czy przy jakiejś kratce? Jeśli Ci to nie sprawi kłopotu to zrób fotkę.
I jeszcze prośba - napisz mi w jakich odległościach sadziłaś Carex Remotę?
Gruszka_na_w... 22:15, 09 kwi 2018

UrsaMaior napisał(a)

Ja podobnie. Róże to chyba w okularach będę ogarniać, bo dziś po raz koleny kolcem pod oko dostałam:/

Po trzykrotnych kontuzjach oka kończących się u okulisty lub na ostrym dyżurze okulistycznym, nauczyłam się, że włażąc w jakiekolwiek krzaczory muszę zakładać okulary ochronne. polecam.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
UrsaMaior 07:37, 10 kwi 2018

Iwona100 napisał(a)

Mam chrapkę na Ville de Lyon. Będzie mi pasował ten kolor. Zamawiałaś przez internet? Na zdjęciach nie mogę rozgryźć przy czym masz je posadzone- czy przy jakiejś kratce? Jeśli Ci to nie sprawi kłopotu to zrób fotkę.
I jeszcze prośba - napisz mi w jakich odległościach sadziłaś Carex Remotę?

Kupuj, warto. Mojego mam na bambusowej kratce przy drzwiach, ale muszę coś ładniejszego wymyślić. Wszystkie powojniki zamawiałam w e-clematisie.
Tak na szybko 2 fotki znalazłam.

UrsaMaior 07:37, 10 kwi 2018

Tess napisał(a)
To kiedy przyjeżdżasz na wykopki?

Jakoś w tym tygodniu?
UrsaMaior 07:38, 10 kwi 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Po trzykrotnych kontuzjach oka kończących się u okulisty lub na ostrym dyżurze okulistycznym, nauczyłam się, że włażąc w jakiekolwiek krzaczory muszę zakładać okulary ochronne. polecam.

No, nie ma żartów, ja już też 3 razy miałam kolec róży niebezpiecznie blisko oka, więc faktycznie muszę sobie ochronne zorganizować.
makadamia 08:17, 10 kwi 2018

Cudny ten powojnik!