Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

UrsaMaior 17:22, 03 cze 2018

Ufff jak gorąco. Posadziłam turzyce sabińskie, jarzmianki, bodziszki, jaśminowca i 3 derenie. Bratnia siła robocza powiększyła mi rabatę (znów heheh), przekopała i wyrąbała siekierą korzenie. Bosz jak to miło po prostu sadzić, bez rąbania!

A przed chwilą znajomi przywieźli mi 15 kg końskiego gówna. Życie jest piękne;D
UrsaMaior 19:45, 03 cze 2018

Parę różyczek zostawiam dla Was

malgol 21:10, 03 cze 2018

Będziesz kompostowac to gowno czy od razu chlust pod krzaki?
mrokasia 21:17, 03 cze 2018

UrsaMaior napisał(a)
Parę różyczek zostawiam dla Was

Fajnie wygląda ta Twoja różanka, sporo kwiecia masz .
Z jeżówkami chętnie bym poczekała aż zakwitną. Ale wtedy też można kopać? Bo chyba jednak teraz lepiej?
UrsaMaior 21:54, 03 cze 2018

malgol napisał(a)
Będziesz kompostowac to gowno czy od razu chlust pod krzaki?

Chyba na razie poleży. Mam jeszcze trochę skitrane z poprzedniego gównobrania, więc tamto pójdzie na pierwszy ogień.
UrsaMaior 21:57, 03 cze 2018

mrokasia napisał(a)

Fajnie wygląda ta Twoja różanka, sporo kwiecia masz .
Z jeżówkami chętnie bym poczekała aż zakwitną. Ale wtedy też można kopać? Bo chyba jednak teraz lepiej?

Oj tak, super sezon dla róż. Powinnaś zobaczyć co się na zapłociu dzieje, szaleństwo po prostu! New Dawn, Louise, Ballerina, Mozart, wszystko kwitnie, i to jak.

A z jeżówkami to jak wolisz Ja się nie certolę, przesadzałam już kwitnące róże i jeżówki, nic im nie było. Byle bryła się zgadzała. Ale pąki mają, możemy poczekać.
Iwona100 22:00, 03 cze 2018

Ależ masz piękną różankę. Czy na końcu rośnie Laguna? Moja tegoroczna na razie malutka.
UrsaMaior 22:02, 03 cze 2018

Iwona100 napisał(a)
Ależ masz piękną różankę. Czy na końcu rośnie Laguna? Moja tegoroczna na razie malutka.

Tak, to Laguna. Ona szybko rośnie, nawet nie zauważysz kiedy będzie duża
Iwona100 22:07, 03 cze 2018

malgol napisał(a)

Ulewa taka była, że rynna przestała odbierać wodę. Zaczęło mi się góra przelawac na taras...a z tarasu już tylko krok do salonu...byłam bliska remontu podłogi!

Fatalnie. Też kiedyś miałam kłopot ,jak podczas ulewy woda lała mi się jakimś sposobem przez okno na parapet i na podłogę. Dobrze ,że to zauważyłam. Trzeba było podstawiać miski ,ścierki itp.
Iwonka 07:07, 05 cze 2018

Hej Iza Dzięki temu, że wpadłaś do Anitki znów cię znalazłam Masz ogród pełen inspiracji. Wiedziałam, że kiedyś u kogoś oglądałam brzozowe kąciki i nie mogłam sobie przypomnieć. Dziękuję za uratowanie pamięci a ogród zapisuję do obserwowanych Pięknie masz