Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

kwartet 10:57, 16 kwi 2020

Łucja to ten ogon co go w portki chowam nadał się do grabi.
Ja mam glinę ,jak sadzę to organika na rozluźnienie obornik kompost albo to i to no i piasek albo żwirek taki granitowy mam to wykorzystuję. Raz na trzy lata ściółkuję obornikiem zapłodnionym kompostem(samego kompostu by nie starczyło) ja mam dostęp do takiego mocno przerobionego obornika to mogę nakładać be z nerwów że popalę.Na początku zakładania ogrodu poszła straszna ilość drobnej przekompostowanej kory. I różom i hortensją sypię na początku sezonu granulowanego obornika (jak sobie przypomnę).
malgol 11:03, 16 kwi 2020

UrsaMaior napisał(a)
Hahaha Ty to masz zacięcie Poszukam tych fotek, pewnie gdzieś skitrane mam.

No jak się uprę to mam, hi,hi
pamiętam ,że była piękna i mimo, że mam węższą pewnie rabatę to chciałam jakoś zwizualizować to zestawienie u siebie
Szukaj po prostu
malgol 11:13, 16 kwi 2020

TAR napisał(a)
jakies sto stron trzeba sie cofnac

Normalnie szok! znalazłam! dokładnie 100 stron wcześniej Ty to masz oko
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/189/1898756/original.jpg
UrsaMaior 11:20, 16 kwi 2020

Hahahah no TAR, błysnęłaś Anula robiła fajne foty tej rabaty.
malgol 11:23, 16 kwi 2020

No jest czad tylko skad wziąć takie wielkie hakonki.ja mam Nicolasy ,ale jesze duuuzo mniejsze
UrsaMaior 11:24, 16 kwi 2020

Urosną, nie martw się
TAR 12:45, 16 kwi 2020

UrsaMaior napisał(a)
Hahahah no TAR, błysnęłaś Anula robiła fajne foty tej rabaty.

no coz, ja to w ogole jeden wielki cekin blyszczacy jestem

w ramach poprawy nastroju i ogolnego nie zwariowania podjechalam do ogrodnika zobaczyc co maja, z lekka bryndza. mieli fajne trzmieliny wzielam 4 szt. takich pikutkow prostych bialo zielonych, ale przewaza biel i w dobrej cenie. zwsze mozna je na obwodke przyuwazylam ładne Sango-Kaku, nie moglam sie zdecydowac na egzemplarz i wzielam dwa. No i obowiazkowo q-pe owcza do truskawek, q-pe konska i krowia. Musze rabate ubogacic. Po pracy podjade do drugiego ogrodnictwa, tam widzialam wisnie Kojou i moze cos jeszcze wpadnie mi w oko, myslalam zeby nad oczko pomiedzy niebieskawe iglaki dla rozluznienia igiel wplesc jablon Royal Beauty. Chcialam tam przeniesc prunus Okame ale sie tak juz ukorzenila, ze nie ma bata, nie wykopiemy jej.
Musze cos kupic, bo pękne.
TAR 12:47, 16 kwi 2020

a jeszcze mialam Cie spytac, czy hakone sobie poradza na suchej rabacie słonecznej, ziemia raczej obojetna, wzbogace ja obornikiem, kompostem i dodam troche czarnoziemu dobrego. Wyżyja?
UrsaMaior 12:55, 16 kwi 2020

Też bym coś łyknęła...przeszło mi na chwilę po Butterflies, ale tylko na chwilę

Hakone może być wszędzie, ale jeśli będzie miała za sucho to zacznie zwijać listki.
TAR 13:23, 16 kwi 2020

UrsaMaior napisał(a)
Też bym coś łyknęła...przeszło mi na chwilę po Butterflies, ale tylko na chwilę

Hakone może być wszędzie, ale jeśli będzie miała za sucho to zacznie zwijać listki.

Mogłabym podlewac. to mikra rabata.

A jak jestes glodna to musowo po serki jechac Ja nie najadlam sie dlatego po pracy do drugiego ogrodnictwa pojade