bylam wczoraj w lasku za plotem jeżom wode uzupelnic i widzialam, ze pojawilo sie kilka grabkow samosiejek i jarzebiny, moze cos urosna nim deby wszystko zeżrą. a kawałek dalej dzika czeremcha taki zapach roznosi, ze ja cie kręcę. codziennie wieczorami mam opory by isc spac a rano by do pracy jechac
Oj zaliściło się, uwielbiam te młode listeczki Ten bodziszek jest SUPER, bardzo polecam, kwitnie cały sezon, ładnie się rozrasta. Mogę Ci ukopać. To jest sanguineum Pink Pouffe.
Ona już jest w kształcie nerki, w zagłębieniu ławka stoi. Ta bliższa część ogrodu mnie nie jara, bo jest w cieniu wielkiego dębu. Słońce jest dalej i to tam kombinuję. Uradziłyśmy z Kwartetem, że jedyne wyjście to przedłużyć wyspę, która tym sposobem zostanie powiększona chyba już 4 raz Trzeba będzie zaślepić jeden spryskiwacz i przełożyć kostkę - to najgorsza część:/
ja wiem gdzie maja Rohana W. ale po ostatnich klonach z krewetkami mam opory by u nich kupowac, rozniose paskudztwo po calym ogrodzie. dzieks przyrodzie za krety i nornice juz znalazły siedlisko i rano 3 kopczyki byly, tam poza posadzona w ub. tygodniu jablonka, klonem i żubrówkami w donicach jeszcze nic nie rosnie, to niech krety sobie pobuszuja i zeżra pedraki. kto by pomyslal cieszyc sie ze kret szaleje chciałabym Cie za sasiadke to tak apropo tego Shirasavum