Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

Makao_J 07:41, 06 maj 2020

Ależ gąszcz drzew. Jak ślicznie wyglądają te pinie.
Kawa 07:47, 06 maj 2020

pięknie, zazdroszczę tej zieleni!
TAR 08:24, 06 maj 2020

kwartet napisał(a)
Tarcia tego żywopłotu to są kilometry .
kilometrow bym nie wysadzala
TAR 08:28, 06 maj 2020

kwartet napisał(a)
Iza to tak pod tym żywopłotem wylizywała teren że bidaki zero mulczowania miały teraz drugi sezon zostawia liście i wysypuje trawę i od razu ruszyły , jeszcze są słabsze miejsca ale w większości nie ma co narzekać.
Także gospodyni niech na nie nie narzeka ino w pierś się bije i czułym słowem do nich zagada.

i obornika jeszcze podsypie

bylam wczoraj w lasku za plotem jeżom wode uzupelnic i widzialam, ze pojawilo sie kilka grabkow samosiejek i jarzebiny, moze cos urosna nim deby wszystko zeżrą. a kawałek dalej dzika czeremcha taki zapach roznosi, ze ja cie kręcę. codziennie wieczorami mam opory by isc spac a rano by do pracy jechac
UrsaMaior 08:47, 06 maj 2020

Helen napisał(a)
Oooo, chyba dobrze trafiłam na Elisabeth?

Tak jest Zakwitła szałowo, choć widać, że przymrozki ją liznęły, niestety.
UrsaMaior 08:54, 06 maj 2020

TAR napisał(a)
no coz bosko, nawet nie wiem o co pytac, sangokaku obłedne, a co to stoi w donicy jeszcze nie posadzone? dzisiejszy deren?

Niee, to przymiarka Butterflies Nowy dereń będzie zamiast Szirasawy Aureum, który przeprowadził się do Kwarteta.

TAR napisał(a)
ten Riversii mialam na liscie ale juz miejsca nie bardzo. Ostatecznie moglabym Rohan Weepeing gdzies upchac ale to tez ciezko

Rohana też mam, dość ciężko go namierzyć, dziwne... Śliczny jest. W pobliskiej szkółce rośnie taki egzemplarz, że zawału serca dostaję za każdym razem

TAR napisał(a)
kilometrow bym nie wysadzala

Taaa, za dużo tego, a na dodatek ślubny sadził osobiście, więc wiesz...
UrsaMaior 08:55, 06 maj 2020

Helen napisał(a)

No już dobrze, jakoś się zmieścimy.

Iza, aż się cofnęłam do początku wątku. Mam już lekturę na zimę

Hahaha obawiam się, że tam nic aż tak ciekawego nie ma
UrsaMaior 08:56, 06 maj 2020

kwartet napisał(a)
Iza to tak pod tym żywopłotem wylizywała teren że bidaki zero mulczowania miały teraz drugi sezon zostawia liście i wysypuje trawę i od razu ruszyły , jeszcze są słabsze miejsca ale w większości nie ma co narzekać.
Także gospodyni niech na nie nie narzeka ino w pierś się bije i czułym słowem do nich zagada.

Zastanawiam się czy Azofoską trochę na wiosnę nie podpędzać...
UrsaMaior 09:00, 06 maj 2020

April napisał(a)

Iza, super ogród się sprawuje, trawki się ostro zbierają, klony się zaliściły. No pięknie proszę pani, pięknie.

A co to za bodziszek taki szybki u ciebie? Jakiś cinereum?

Oj zaliściło się, uwielbiam te młode listeczki Ten bodziszek jest SUPER, bardzo polecam, kwitnie cały sezon, ładnie się rozrasta. Mogę Ci ukopać. To jest sanguineum Pink Pouffe.

April napisał(a)

A zastanawiałaś się czy tej okrągłej rabaty po prawej z drzewem obrośniętym hederą, nie wyciągnąć w stronę domu, na kształt nerki lub innego narządu? Może tu by się coś udało jeszcze upchnąć?

Ona już jest w kształcie nerki, w zagłębieniu ławka stoi. Ta bliższa część ogrodu mnie nie jara, bo jest w cieniu wielkiego dębu. Słońce jest dalej i to tam kombinuję. Uradziłyśmy z Kwartetem, że jedyne wyjście to przedłużyć wyspę, która tym sposobem zostanie powiększona chyba już 4 raz Trzeba będzie zaślepić jeden spryskiwacz i przełożyć kostkę - to najgorsza część:/
TAR 09:06, 06 maj 2020

ja wiem gdzie maja Rohana W. ale po ostatnich klonach z krewetkami mam opory by u nich kupowac, rozniose paskudztwo po calym ogrodzie. dzieks przyrodzie za krety i nornice juz znalazły siedlisko i rano 3 kopczyki byly, tam poza posadzona w ub. tygodniu jablonka, klonem i żubrówkami w donicach jeszcze nic nie rosnie, to niech krety sobie pobuszuja i zeżra pedraki. kto by pomyslal cieszyc sie ze kret szaleje chciałabym Cie za sasiadke to tak apropo tego Shirasavum